Koti Uutisia Juutalaiskongressin johtaja tuomitsee eurooppalaisen kansallismielisyyden

Juutalaiskongressin johtaja tuomitsee eurooppalaisen kansallismielisyyden

1

UK_Moshe_Kantor

Euroopan juutalaiskongressin (EJC) puheenjohtaja Moshe Kantor on tuominnut kovin sanoin kaikki, jotka vastustavat Euroopan ei-valkoista invaasiota ”vihan ja suvaitsemattomuuden” levittäjinä. Kantor erityisesti nimesi Saksan AfD:n, Slovakian kansanpuolueen, Unkarin Jobbikin, Kreikan Kultaisen aamunkoiton, Ranskan Kansallisen rintaman ja Amerikan Donald Trumpin.

Kirjoituksessaan Newsweek-lehdelle otsikolla ”Äärioikeiston nousu uhkaa rauhaa mantereella – kysy vaikka juutalaisilta” Kantor kertoo, että juutalaiset katselevat äärioikeiston nousua ”hermostuneina”. Kantorin mukaan ”kansallinen keskustelukulttuuri on eittämättä kääntynyt oikealle, ja saksalainen agenda on uudelleen keskittymässä toimintatapoihin, jotka vain levittävät vihaa ja suvaitsemattomuutta”. Tämä ”suuri muutos” merkitsee Kantorin mukaan ”huolestuttavaa irtautumista sodanjälkeisestä Euroopasta, jota juutalaiset rakensivat sellaisella vaivalla”.

Kantor ja EJC kannattavat tietysti vahvaa rajojen valvontaa ja tiukkaa rotuun perustuvaa kartoitusta maahanpyrkijöille, mutta vain Israelissa – Euroopassa tämä on ”vihaa ja suvaitsemattomuutta”.

Lähde: The New Observer

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here