Koti Uutisia Jo kolmannes italialaisista kannattaa Lega Nordia

Jo kolmannes italialaisista kannattaa Lega Nordia

10

Sunnuntaina Italiassa tehdyn mittauksen perusteella jo kolmannes italialaisista eli 35 prosenttia kannattaa Lega Nord -puoluetta.

Lega Nord, ‘Pohjoinen liitto’, on tullut tunnetuksi maahanmuuttoa sekä EU:ta vastustavista mielipiteistään. Uutena teemana puolue on myös tuonut ohjelmaansa hankkeen Pohjois-Italian itsenäistymisestä omaksi valtiokseen.

Nationalistinen liike CasaPound on politiikkaan lähdettyään tehnyt vaaliliiton Lega Nordin kanssa.

 

Lähde: The Local

10 KOMMENTIT

 1. Alkaako vähitellen Euroopassa väki heräämään unestaan.. useassa maassa alkaa kannatusta löytymään kansallismielisille puolueille..

  • Elämme mielenkiintoista aikaa. Toivottavasti näin tapahtuu että pääsemme Eurooppaa piinaavasta syövästä eroon.

 2. Hienoa aina lukea positiivisia uutisia.

  Etelä-Italiassa ja Etelä-Euroopassa taitaa olla aika paljon arabi- ja neekeriverta?

 3. No tämähän on hyvä uutinen jos totta. Linkatut lähteet puuttuvat. Lieneekö nyt kysymys sellaisesta gallupista, jossa kysytään “mitä puoluetta VOISIT KUVITELLA äänestäväsi?”. Tälläisissähän monet puolueet saavat 30-40%:n kannatuksen.

  Wikipedian mukaan uusimmassa kyselyssä Lega Nordin kannatus on 13,3% (nouseva trendi): http://en.wikipedia.org/wiki/Next_Italian_general_election. Lega Nord on käsittääkseni regionaalinen puolue, joka ajaa Pohjois-Italian itsenäisyyttä maahanmuuttokritiikkinsä lisäksi. Valitettavasti Italiasta sekä Espanjasta puuttuu vahva koko maan kansallinen ja hitlerismistä (siis menneisyyden epäonnistuneista painolasteista) vapaa maahanmuuttokriittinen puolue. Casapoundin olemassaolo on mielenkiintoinen uutinen, kiitos siitä.

 4. Italiassa, kuten Espanjassakin, vauraampi pohjoinen on jo pitkään halunnut erota köyhemmästä etelästä. Molemmissa maissa tilanne on räjähdysherkkä ja jo se että Espanjassa säädettiin laki mielenosoituksista ja kriminalisoitiin valtaapitävien arvostelu osoittaa että kaikki ei ole enää kohdallaan.

  Italiassa tilanne ei vielä ole niin paha. Berlusconi on sähköisellä lobotomialla (BB:t, saippuasarjat, vääristelty media) pitänyt kansaa kurissa eivätkä sielä tämän päivän 30 vuotiaat edes tiedä muunlaisesta elämästä. Kun nämä patoumat ja jännitteet purkautuvat, niin molemmissa maissa on sen verran kuumaveristä kansaa ettei turhautuminen jää puhumisen asteelle.

  Kansallismielisyyden nousu on aina hyvä asia. Mutta jos veli nousee veljeä vastaan, siinä ei ole voittajia.

 5. Ruotsi on jo menetetty. Sellaiseksi maaksiko Suomessakin halutaan ? Kaikki tuki pois tai ainakin suurin osa verorahoja Suomen Pakolaisavulta ja Päivi Räsänen ehdottomasti vaihtoon ! Aika moni muu pakolaisryhmä sentään täälläkin integroituu mutta ei ole sopeutuneet vihauskovaiset !

  • Eihän mitään ole vielä menetetty, päinvastoin se avaa pohjolalle ja ennenkaikkea ruotsalaisille mahdollisuuden nähdä täysin selvä ongelma, minkä seurauksena kansa alkaa taistella vastaan.
   Vaikka kansan tulisi nähdä heitä uhkaavat ongelmat jo ennen leviämistä, voi joskus ongelman näkyvyydestä olla hyötyäkin. Yksikään maahanmuuttaja ei voi integroitua kansaan jota tämä ei voi tunnistaa omakseen.

 6. Hemmetin hyvä alku, mutta miksi Apenniinit pitäisi silpoa vielä kerran? Pitäkää Italia yhtenäisenä ja vapaana vastarintaliikkeen tavoin.

  • En voi sanoa olevani asiantuntija, mutta olen käsittänyt, että Italiaan mahtuu monta kansaa. Pohjoisessa ollaan valkoisempia eurooppalaisia, kun taas eteläosiin on sekoittunut kaikenlaista muslimimaista ja afrikasta. Olen usein kuullut sanottavan, että Afrikka alkaa siitä noin puolivälistä Italiaa etelään päin.

   Sama asia suurinpiirtein Espanjassa. Pelkkä yhteinen kieli ei tee kansaa. Se on mokutusta pakottaa eri kansat saman lipun alle. Suomessakin mustalaiset ovat meitä piinanneet noin 500 vuotta. Puhuvat suomea, mutta eivät he suomalaisia ole. Intiasta-päin ovat tulleet, kun eivät kelvanneet edes sinne. Tulivat sitten sinne, missä ihmiset ovat hyväuskoisia ja sinisilmäisiä, vielä toistaiseksi.

 7. Käsittääkseni Lega Nordin nykyinen suosion nousu on seurausta siitä, että he ovat luopumassa tai ainakin siirtämässä taka-alalle pohjoisen erottamista etelästä.

Comments are closed.