Koti Uutisia Israel perusti esikunnan hyökkäysvoimiensa kaukoiskuille

Israel perusti esikunnan hyökkäysvoimiensa kaukoiskuille

0

Israelin armeija on perustanut esikunnan, jonka tehtävä on toimia johtokeskuksena syvälle ulkomaiden suvereenille maaperälle suuntautuville iskuille, uutisoi Ylen uutiset 15.12. Lähi-Idän asiantuntijoiden mukaan on selvää, että esikunta alkaa valmistella mahdollisia hyökkäyksiä Iranin ydinlaitoksia vastaan.

Israelin armeija kertoo esikunnan tehtävänä olevan “strategiset syvyysoperaatiot” kaukana ulkomailla. Entinen armeijan erikoisyksikön komentaja, kenraalimajuri Shai Avital valittiin esikunnan komentajaksi.

Israelilaisten tiedotusvälineiden haastattelemat sotilashenkilöt kertovat esikunnan keskittyvän “kolmella renkaalla”, sotilastermin mukaan Persianlahdella ja Afrikan sarvessa tapahtuviin sotilaallisiin operaatioihin. Sionistisen Israelin hyökkäysvoimien perustama uusi esikunta on omiaan tulehduttamaan Lähi-idän rauhatonta tilannetta entisestään.

Viime aikoina Israel on ollut varsin hysteerinen suvereenin Iranin ydinhankkeista. Israelin puolustusministeri Ehud Barak totesi aiemmin tässä kuussa, ettei maalla ole välttämättä “juuri nyt” aikomusta iskeä Iranin ydinlaitoksiin, mutta ei kieltänyt mahdollisuutta lainkaan tulevaisuutta koskien. USA:n tukeman Israelin yllättävä ja bandiittimainen politiikka ei ole aikaisemminkaan herättänyt luottamusta Lähi-idän alueella.

Kuten Ehud Barak selvästi toteaa: “Kantamme ei ole muuttunut kolmen perusasian suhteen: ydinaseilla varustettu Iran on mahdottomuus, olemme päättäneet pysäyttää sen [kehityksen] ja kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä.” Tämänkin lausunnon myötä muun muassa ydinaseilla varustautuneelta Israelilta voi odottaa mitä tahansa.

Kansainvälisen energiajärjestön kerrotaan saaneen varmaa tietoa Iranin suorittamista toimenpiteistä, jotka ovat selvästi osa ydinaseen kehittelyä. Totta tai ei, mutta Lähi-idän suurimman provokaattorin, Israelin, välittömässä läheisyydessä ja USA:n välillisen uhan alla elävien itsenäisten iranilaisten onkin luonnollista varustautua parhaansa mukaan, vaikka sitten ydinasein. Ottaen huomioon, että Israel voisi tuhota omalla ydinasearsenaalillaan vaikka koko Euroopan, Iranin varustautuminen ei vaikuta ollenkaan luonnottomalta.

Aiheesta muualla:

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/12/i…08131.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Shay_Avital