Koti Aktivismiraportit Hiihtopäivä aktivisteille Pirkanmaalla

Hiihtopäivä aktivisteille Pirkanmaalla

0

28.1.2012 Pirkanmaan aktivistit järjestivät hiihtopäivän Pirkanmaan alueella.

Ryhmä kokoontui aikaisin lauantaiaamusta ja suuntasi luonnon helmaan. Perillä autot jätettiin parkkiin ja päivä käynnistettiin hankihiihdolla. Osalle hiihtäminen oli ensimmäisiä kertoja pitkän tauon jälkeen. Nyt aikoinaan hankituille taidoille tuli jälleen käyttöä!

Aktivistit etenivät Pirkanmaan kauniissa maisemissa. Aurinko paistoi ja pakkasta oli vähän alle miinus kymmenen astetta, joten sää oli erinomainen järjestetylle aktiviteetille. Maaston ollessa sopivan vaihtelevaa, pääsi ryhmä testaamaan hieman laskettelutaitojakin.

Puolivälissä pysähdyttiin pitämään taukoa. Osa alkoi rakentaa laavua suojaksi, toisten sytyttäessä tulen ja keräten puuta nuotiota varten. Viimeaikaisten kelien seurauksena tulen tekeminen osoittautui erittäin haasteelliseksi. Lopulta kuitenkin saatiin tuli syttymään.

    

Tauon ja levon jälkeen ryhmä jatkoi matkaa. Huomasimme iloksemme, että metsässä tuli vastaan myös toinen erähenkinen matkaaja. Aktivistit vaihtoivat matkaajalle nopeat tervehdykset ja jatkoivat matkaansa kohti seuraavaa taukopaikkaa.

Taukopaikalle saavuttua tehtiin jälleen tuli, minkä jälkeen paistettiin makkaraa ja laitettiin kahvit tulemaan. Ryhmä tapasi taukonsa aikana myös toisen matkaajan, joka ohitti aktivistien taukopaikan. Matkalaista pyydettiin liittymään kahville ja hänen kanssaan vaihdettiin muutama sana vaeltamisesta ja luonnossa liikkumisesta. Matkaajan tarkoituksena oli yöpyä metsässä parisen yötä ja testata varusteita. Kahvittelun jälkeen ryhmä keräsi varusteensa ja aloitti loppuetapin kohti autoja.

 

Päivä oli kaiken kaikkiaan erinomainen, ja opimme taas uusia asioita luonnossa liikkumisesta. Pirkanmaan aktivistit kiittävät osallistuneita.

Haluatko sinäkin mukaan toimintaan? Ota yhteyttä: pirkanmaa[at]vastarinta.com.