Koti Uutisia Ulkomaat Googlea epäillään EU-tietosuojalakien rikkomisesta

Googlea epäillään EU-tietosuojalakien rikkomisesta

1

Seitsemän eurooppalaista maata taistelee tällä hetkellä Googlen hyökkäävää datankeräystä vastaan. Googlea syytetään käyttäjien harhauttamisesta. GDPR-lakien mukaan yritysten tulee pyytää lupa käyttäjien seurantaan. Google olikin tehnyt ovelasti ja käytännössä huijasi käyttäjiä hyväksymään kaikki seuranta.

Google oli käyttänyt keinoja, kuten “ota tai jätä”, jolloin käyttäjän on pakko hyväksyä esimerkiksi sijaintihistorian seuranta palveluita käytettäessä. Nykyisen lain mukaan käyttäjällä pitää olla mahdollisuus kieltäytyä seurannasta, jos hän niin toivoo. Googlen mukaan sijaintihistoria on automaattisesti pois päältä, mutta asiantuntijoiden tietojen mukaan sijaintihistoria voidaan kytkeä päälle ilman, että käyttäjälle tulee mitään kummempaa ilmoitusta.

Google taistelee myös oikeudessa kalifornialaista miestä vastaan. Mies oli tehnyt joukkokanteen juuri sijaintihistorian toiminnasta. Vaikka iPhonen ja Android-laitteiden käyttäjät kytkisivät sijaintihistorian pois päältä, Google seuraa laitteen sijaintia.

Lähde: RT 

1 KOMMENTTI

  1. Ai googlea epäillään. Minä olen tehnyt facebookista kaksi kantelua mutta suomen tietoturvavaltuutettu ei ole vielä tehnyt muuta kuin kirjannut. Facebook pitää laitonta henkilörekisteriä sillä en ole koskaan ollut facebookin jäsen. Mistä ne voisivat tietää tietoni. Ja vaikka olen pyytänyt facebookia poistamaan tietoni, spämmiä tulee yhä.

Comments are closed.