Koti Uutisia Facebookin johtotehtäviin Israelin pääministerin ex-neuvonantaja

Facebookin johtotehtäviin Israelin pääministerin ex-neuvonantaja

0
Jordana Cutler.
Jordana Cutler.

Jordana Cutler, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun pitkäaikainen neuvonantaja, tulee asettumaan Facebookin Israelin tiedotus- ja viestintäosaston johtajan virkaan. Monet uskovat tämän nimityksen johtavan palestiinalaisten oikeuksien puolesta toimivien aktivistien häirintään; heille sosiaalinen media on tehokas viestintäkanava, jonka kautta tieto Israelin armeijan brutaalista toiminnasta saavuttaa nopeasti kansainvälisen yleisön.

Henkilönvaihdoksesta on katsottu seuraavan myös Israelin ja Palestiinan välisen konfliktin yleistä sensurointia. Erityiseksi kohteeksi arvellaan joutuvan BSD-liikkeen, joka on erikoistunut rauhanomaiseen lobbaukseen ja boikotointiin. Ulkomaiset Israeliin tehdyt investoinnit ovat pudonneet BSD-liikkeen ansiosta 46 prosenttia, ja Israelin hallitus myönsikin vastikään 100 miljoonan shekelin rahoituksen liikkeen vastaiseen työhön.

Tiedusteluministeri Yisrael Katz on eräässä konferenssissa ehdottanut jopa BSD:n johtajien salamurhaamista. Tätä EU-lähettiläs Lars Faaborg-Andersen ei uskaltanut tuomita. Katz käytti tuolloin termiä sikul ezrachi memukad. Ensimmäinen ja viimeinen sana tarkoittavat juuri salamurhaa eli teloitusta ilman oikeudenkäyntiä. Sana ezrachi viittaa siihen, että teloitus voi tapahtua tavallisten kansalaisten suorittamana.

Lähde: Magneettimedia (1, 2)