Koti Uutisia Enrique Tessieri: “14-vuotiaan tytön raiskaus Raumalla olisi voitu estää paremmalla ruoalla vastaanottokeskuksessa”

Enrique Tessieri: “14-vuotiaan tytön raiskaus Raumalla olisi voitu estää paremmalla ruoalla vastaanottokeskuksessa”

6

Viime lokakuussa kolme turvapaikanhakijaa, Bahad Yasser Jawad Tuna, Al-Jubburi Dhiaa Issa Jasim ja Dhina-Aissa Aissa raiskasi 14-vuotiaan suomalaistytön Villa Meren vastaanottokeskuksessa Raumalla. 16-vuotias Aissa oli raiskatun suomalaistytön poikaystävä.

Issa Jasim tuomittiin joulukuussa raiskauksen yrityksestä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä naurettavaan puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen. Jawad Tunalle langetettiin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljän vuoden ehdoton vankeustuomio. Dhina Aissa-Aissaa vastaan ei nostettu edes syytteitä, vaikka hän oli kuvannut raiskausta ainakin osan ajasta.

Turvapaikanhakijoiden suulla puhuva Mikkelissä asuva toimittaja Enrique Tessieri kirjoittaa nyt Migrant Tales -blogisivullaan, että Raumalla tapahtunut raiskaus oli vain vähäpätöinen onnettomuus. Hän väittää, ettei tekoa olisi tapahtunut, mikäli Villa Meren turvapaikanhakijoille olisi tarjottu parempaa ruokaa ja tekemistä.

“Jos turvapaikanhakijoita on uskominen, niin raiskaus olisi voitu estää paremmalla viestinnällä vastaanottokeskuksen johtajan ja henkilöstön kesken”, Tessieri kirjoittaa.

Tessierin mukaan vastaanottokeskuksessa asuvat irakilaiset kertoivat raiskatulla tytöllä olleen “huono maine”. Heistä oli vain ajan kysymys, milloin jotain tapahtuu.

“Keskuksessa tarjoillaan koko ajan samoja hedelmiä, omenoita, kiivejä ja banaaneja. Turvapaikanhakijat äänestävät joka päivä ruoan laadusta, ja jos he äänestävät, että ruoka oli hyvää, he eivät saa samaa ruokaa uudestaan. Jos he äänestävät, että ruoka oli pahaa, sitä tulee kolme kertaa viikossa”, Tessieri valittaa.

Tessierille ei tietysti tule mieleenkään viitata sanallakaan siihen, ettei raiskauksen syy ole aivopesun ja tytön vastuuttomien vanhempien lisäksi missään muussa kuin turvapaikanhakijoissa itsessään. Hän pyrkii muiden kaltaistensa tavoin viimeiseen asti ulkoistamaan syyn muualle kuin itse tekijöihin.

Tessierillä on itsellään eteläamerikkalaiset juuret. Hänen Facebook-tykkäyksiinsä lukeutuvat muun muassa feministinen puolue, äärivasemmistolaisten “toimittajien” urkintaverkosto Huhumylly sekä kansallismielisiä kuumeisesti vainoava laiton ja yksityinen Ruotsissa toimiva tiedustelupalvelu Expo.

 

Lähteet: MV-lehti, PaavoTajukangas.com

6 KOMMENTIT

 1. Tämä logiikka ei nyt oikein mene yks-yhteen omien moraaliarvojeni kanssa. Minulla ei tule mieleen joukkoraiskata lasta vaikken pitäisikään ruoasta, mutta ilmeisesti Enriquella tällaisia ajatuksia löytyy. Ehkä hänet voisi kastroida ennenkuin joku tarjoaa hänelle pahaa ruokaa.

 2. “Keskuksessa tarjoillaan koko ajan samoja hedelmiä, omenoita, kiivejä ja banaaneja”

  Kamalaa. Monet suomalaisista jättää hedelmät kokonaan syömättä, koska ei ole varaa ja jostain on säästettävä.

  Tämän Tissi Erin isoisä oli muuten sosiaalidemokraatti, joka taisteli punikkien puolella.

  • Ei se ihan noin mennyt, lukaisin sen alkuperäisen tekstin ja siellä sanottiin että “Keskuksessa tarjoillaan PILAANTUNEITA hedelmiä, kuten omenoita, kiivejä ja banaaneja”

   Söisitkö itse mätää omenaa?

   Eikä alkuperäisessä artikkelissa kukaan väittänyt että raiskaus tapahtui huonon ruoan takia. Siellä oli vain listattu kuinka perseellään asiat siellä vastaanottokeskuksessa ovat ja osa vastaanottokeskuksen asukeista olivat jopa varoittaneet työntekijöitä ja sanoneet ettei sitä tyttöä kannattaisi päästää sinne, mutta kukaan ei kuunnellut. Raiskaajille toki potku perseelle mutta kyllä sitä sen paikan johtoa ja työntekijöitäkin voisi vastuuseen laittaa tässä asiassa.

   Muistakaa nyt ihmiset harjoittaa sitä medialukutaitoa, tässäkin tapauksessa kolmella klikkauksella löytyy se alkuperäinen artikkeli, josta jokainen englantia osaava voi vetää omat johtopäätöksensä.

Comments are closed.