Koti Uutisia Kotimaa Apteekkarit huolissaan työturvallisuudesta

Apteekkarit huolissaan työturvallisuudesta

6

Oulussa neljättä kertaa järjestetyssä Pohjolan Apteekkipäivässä keskusteltiin ja tutustuttiin turvalliseen apteekkiin. Oulussa on viime aikoina tapahtunut useita apteekkiryöstöjä lasten raiskausten ohella. Apteekkipäivässä puhutti työpaikan turvallisuus ja miten ryöstön jälkeistä tilannetta hoidetaan. Oulussa on viime vuonna tehty puolet koko maan apteekkiryöstöistä.

Apteekki on siitä erityinen liike verrattuna muihin, että apteekista saa hankittua päihdyttäviä lääkkeitä. Narkomaanit, joilla on huumeet loppu, tekevät mitä vaan saadakseen lisää päihdyttäviä aineita.

Securitaksen turvallisuuspäällikkö Kari Holmström kehoittaa apteekkeja panostamaan rakenteelliseen turvallisuuteen. Kalterit ikkunoissa, valvontakamerat ja liiketilan osiointi portein vähentävät riskejä tulla ryöstetyksi.

Psykologin mukaan ryöstö voi jäädä kalvamaan työntekijää pitkäksi ajaksi. Kuitenkin ryöstöstä usein selviää hengissä ja vaurioitta.Lähde: Kaleva

6 KOMMENTIT

 1. Joillekkin apteekeille ryöstö on oikea onnenpotku. Muistan kun erässä tapauksessa porukka murtautui pieneen apteekkiin ja kahmi päihteitä aiheuttavia lääkkeitä pari putkikassillista itselleen. Ja siinä sivussa sitten kaiken mikä vain käsiin osui. No, ennenkuin kaverit ehti apteekista ulos, niin poliisi oli ovella. Putkikassit putosi liikkeen lattialle ja kaveri lähti siitä kohtaa raudoissa eteenpäin.

  Mitä sitten tapahtui… Suurin osa kaverien kahmimista lääkkeistä oli kohta vanhentumassa, eli vaikutus pienentymässä. Apteekki pisti koko lääkekasan bruttosummallaan vakuutuksensa piikkiin koska lääkkeet olivat olleet ulkopuolisen tahon hallussa eikä niitä enää voitu ottaa myyntiin takaisin. ne kun olivat kuulemma pilaantuneet. Vai olikos se “myyntikelvottomia”. Yhtä kaikki, poliisi ja syyttäjä ihmettelivät että täysin kunnossa olevia pakkauksia jotka eivät olleet lähteneet apteekista edes ulos ei voitu ottaa enää myyntiin vaan ne laitettiin “varasteuiksi”. Juu ei käynyt. Kaikki vakuutukseen vaan.

  Puolenvuoden myynti ja varasto päivitys samalla kertaa. Toisille apteekkiryöstö on onnenpotku.

  • Lääkkeiden “vanheneminen” perustuu ihan lääketurvallisuuslakiin.
   Puhdasta varmuuden maksimointia kuten elintarvikelaissakin, et voi palauttaa myyntiin jo asiakkaalla ollutta avaamatonta juomatölkkiä, menee hävikin piikkiin.

   • Olen kanssa ihmetellyt, miten esimerkiksi puhdistuspirtu voi pilaantua niinkin äkkiä ja kuinka vuosituhansiakin maan alla muhinut vesi menee lasipullossa nopeasti tärviölle.

   • Niin että jos joku ottaa hyllystä juomatölkin ja hetken kaupassa kierreltyään laittaa sen hyllyyn takaisin niin se heitetään roskiin. Koska ei voida enää olla varmoja sen sisällöstä.

    Onneksi itse pystyn ottamaan vastaan artikkeleja vastaavissa tilanteissa. Silloin kansantalous kiittää yhdessä vakuutusyhtiöiden kanssa eikä hävitettävääkään ole niin paljoa.

 2. Apteekkari on aina äyrikuningas monessa kunnassa. Ihan rehtiä sakkia. Kipa varmaan monella päässä sapattina.

  Olisi kiva sattua nistin kanssa samaan apteekkiin tai valintamyymälään. Siinä pääsisi purkamaan vähän patoutumia runopoikaan.

 3. Eivät taida viedä ihan salmiakkia. Oulu on kyllä ponnahtanut maailmankartalle 4-vuodessa rikollisuutensa suhteen. Mutta onpa siihen siellä panostettukin sellaisella “tahtotilalla”, että sitä voi verrata jopa Neuvostoliiton teräksentuotanto lukuihin 1930-luvulla. Sitä en tiedä lähtikö Oulukin aivan nolla tasolta.

Comments are closed.