Koti Uutisia Kotimaa Analyysiyhtiö: Soten lykkääntyminen voi jopa pahentaa eliitin yksityistämisvimmaa

Analyysiyhtiö: Soten lykkääntyminen voi jopa pahentaa eliitin yksityistämisvimmaa

2

Analyysiyhtiö Inderesin mukaan Soten lykkääntyminen ei suinkaan merkitse hankkeen hautaamista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden yksityistämiseen tähtäävä Sote on ollut pakolaiskriisin ohella nykyhallituksen pahimpia arvovaltatappioita.

“Analyysitalo Inderes ennustaa kuntien ja yrityksien yhteydenpidon lisääntyvän soten lykkääntymisen vuoksi”, uutisoi Kauppalehti. Eräs syy tälle on se, että useat kunnat ovat entistä suuremmissa rahavaikeuksissa hallituksen surkean talouspolitiikan vuoksi.

– Pidämme hyvin todennäköisenä, että yksityisten toimijoiden ja kuntien kanssa käytävät keskustelut erilaisista ulkoistusvaihtoehdoista kiihtyvät tämän viikon aikana eduskunnassa tehtyjen päätösten jälkeen ja ulkoistuksia saatetaan nähdä loppuvuonna lisää, totesi Inderesin analyytikko Petri Kajaani.

Sote on kohdannut kovaa vastustusta siksi, että sosiaali- ja terveyspalveluita pidetään toimialoina, joissa valtion tulisi turvata kansalaisten oikeudet. Mikäli palvelut myydään yksityisille ja usein ulkomaalaisomisteisille kartelleille, voivat uudet omistajat nostaa keinotekoisesti hintoja sekä leikata palveluiden laatua kasvattaakseen omia voittojaan.

Lähde: Kauppalehti

2 KOMMENTIT

  1. Arvatenkin terveyspalveluista halutaan leikata, kun tulee sellainen miljoona ylimääräistä rikkauksia.

    • Ei niitä leikata vaan ne kohdennetaan uudelleen. Tarviaahan rikkauksienkin pysyä terveenä…

Comments are closed.