Koti Uutisia Aktivistille rasismisyyte eläinrääkkäyksen vastustamisesta Britanniassa

Aktivistille rasismisyyte eläinrääkkäyksen vastustamisesta Britanniassa

0

Eläinoikeusaktivistia syytetään rasismista koskien muslimien halal-teurastusten vastaista aktivismia Britanniassa.

UK_edwards-halal

Mies kiinnitti halal-teurastusta vastustavia tarroja kaupanhyllyllä olleisiin tuotteisiin Manchesterissa. Nyt häntä epäillään vahingon aiheuttamisen lisäksi myös viharikoksista, sillä ilmeisesti halal-teurastusten vastustaminen saattaa loukata muslimien uskonnonvapautta.

29-vuotias Liam Edwards myöntää syyllistyneensä vahingontekoon, mutta kiistää rasismisyytökset. Hänen mukaansa tarkoituksena oli ainoastaan vastustaa julmaa eläinten kaltoinkohtelua. Edwardsin levittämissä tarroissa oli teksti “Halal on barbaarista ja sillä rahoitetaan terrorismia”.

Syyttäjä Holly Holdenin mukaan Edwardsin olisi tullut ilmaista asiansa muuten kuin yhdistämällä halal-teurastukset terrorismiin. Puolustuksen mukaan tarroissa ollut terrorismiviittaus ei liity rotuun tai uskontoon. Edwardsin oikeudenkäynti on heinäkuussa.

Juutalaisten kosher- ja muslimien halal-teurastukset tapahtuvat siten, että teuraaksi joutuvilta eläimiltä leikataan auki kaulavaltimo ja sekä henki- että ruokatorvet. Eläin vuotaa tuolloin kuiviin hitaasti ja on koko ajan tajuissaan.

Lähde: Mirror Online