Koti Uutisia Ulkomaat Zimbabwe lopettaa passien valmistamisen, koska maalla ei ole siihen varaa

Zimbabwe lopettaa passien valmistamisen, koska maalla ei ole siihen varaa

5

Afrikkalainen Zimbabwen tasavalta on päättänyt lopettaa uusien passien valmistamisen. Syy päätökseen on se, että maalla ei ole varaa valmistaa kansalaisilleen passeja. Tuore päätös on voimassa toistaiseksi.

Maan passeista vastaava viranomainen kertoo myös, että he jotka ovat jo passinsa tilanneet ja niistä maksaneet saavat ottaa passien saamista jopa puolitoista vuotta.

Zimbabwen talous on täydessä kaaoksessa, ja on ollut sitä pitkään. Vuosikymmeniä kestänyt valkoisia vastaan kohdistunut ajojahti on johtanut siihen, että maan valkoiset maanviljelijät ja yrittäjät ovat muuttaneet maasta pois. Toisin kuin mustaa valtaa haaveilevat olettivat, eivät mustat kyenneet edes kasvattamaan tarvitsemaansa ruokaa. Hyperinflaatiosta kärsivä Zimbabwe onkin jo useampaan otteeseen pyytänyt valkoisia palaamaan maahan.

Valkoisen vallan aikana Zimbabwe tunnettiin nimellä Rhodesia. Se oli aikoinaan Afrikan suurimpia ruuan tuottajia ja kukoistava valtio.

Lähde: Nordfront

5 KOMMENTIT

  1. Zimbabwessa on syntynyt tilanne, että maan kansalaisuus on vähemmän arvoinen kuin paperi, jolle se on painettu!

    Toisekseen. Samanlainen trendi on myös Euroopassa. Jatkuvasti enenevässä määrin valtiot ulkoistavat passien, oleskelulupien, työlupien ja vastaavien “rahanarvoisten” dokumenttien tuotannon vapaiden markkinoiden toteutettavaksi. Niinpä näitä todistuksia tulostetaan laserprinttereillä moskeijoiden nurkissa ja No-Go-Zone -teollisuusalueilla.

    • Kyllä Rhodesialla tosiaan meni taloudellisesti hyvin ennen Mugaben valtaantuloa. Muutaman syntyperäisen pois muuttaneen valkoisen olen tavannut ja surevat kovasti kotimaansa kohtaloa. Etelä-Afrikka on menossa hiljalleen samaan, siellä sentään tehtiin aikanaan maailman ensimmäinen onnistunut sydämensiirto ja ikiaikoihin ei ole kyetty mihinkään samantapaiseen saavutukseen.

Comments are closed.