Koti Uutisia Kotimaa Yrittäjäitsemurhat käynnistyivät Suomessa – ei apua pankeilta tai hallitukselta

Yrittäjäitsemurhat käynnistyivät Suomessa – ei apua pankeilta tai hallitukselta

8

Suomen Yrittäjät -järjestön sivuilla julkaistiin meneillään olevaa talousromahdusta käsittelevä kolumni, jossa muistutettiin kriisin inhimillisestä hinnasta. Yrittäjäitsemurhat ovat jo alkaneet:

”Tänään ensimmäinen itsemurha tuli minun työpöydälleni tästä koronakriisistä. Tehnyt yrittäjä ei nähnyt muuta ulospääsyä.”

Järjestö muistuttaa, että romahdus tulee tuhoamaan erityisesti velkaantuneiden suomalaisten kohtaloita. Monet ovat pantanneet jopa kotinsa saadakseen yritykselleen lainaa, ja vuosikymmenten nöyryyttävä velkavankeus on useille liian raskas taakka kannettavaksi.

Kuten uutisoimme eilen, talouspalveluyhtiö Accountorin keräämien tietojen perusteella Suomen hallitus ja pankit eivät ole täyttäneet lupaustaan pelastaa yrityksiä. Vaikka veronmaksajien nimiin otetaan tähtitieteellisiä velkoja “talouden elvyttämisen” nimissä, elvytysrahat eivät olekaan päätyneet oikeisiin osoitteisiin.

Accountor painotti, ettei valtion elvytyspolitiikka ole onnistunut, sillä euroja ei ole kanavoitu yrityksille, jotka rahaa aidosti tarvitsisivat. Myöskään pankit eivät ole kantaneet vastuutaan kriisissä, vaan ne ovat kieltäytyneet tarjoamasta suomalaisyrittäjille siltarahoitusta.

Valtion ja pankkien petoksen vuoksi Suomi on ajautumassa kriisiin, jota Accountorin toimitusjohtaja luonnehti ”aidosti pelottavaksi”. Nähtäväksi jää, monenko yrittäjän on kuoltava ennen kuin päättäjiltä vaaditaan selvitystä siitä, mihin Marinin hallituksen “elvytysrahat” katosivat.

Lähde: Suomen Yrittäjät

8 KOMMENTIT

 1. Aidosti pelottaa. Heh. Ei voi mitään. Näillä mennään. Luulisi yrittäjien KAPINOIVAN eikä tehdä itsemurhia.

 2. Mitähän konkreettista Suomen yrittäjät ry on koskaan tehnyt, tuo Kokoomuksen apujärjestö on tuottanut ainoastaan tyhjänpäiväisiä kannanottoja sekä ns. “selontekoja”. Kummastelen suuresti jäsenistön “sokeutta” ymmärtää oman etujärjestönsä toiminta heitä itseään vastaan.

  Yrittäjän itsemurha on väärä tapa ratkaista ongelmia, sillä sitä valtaapitävät juuri haluavat. Eräs helsinkiläinen asekauppias sanoi aikoinaan suorassa tv-lähetyksessä, että ei pidä ampua itseään vaan ongelman aiheuttaja, varsin radikaali kannanotto, jota en enemmälti tässä arvioi.

  Mutta nykyisestä Suomen tilanteesta sen verran, että valtaapitävien tarkoituskin on käyttää kriisitilannetta hyväkseen ja hävittää pienyritykset, näin yritystoiminta keskitetään suurille kansainvälisille yrityksille samalla kuin kansallisvaltiot tuhotaan ja niiden kansoista saadaan halpaa työvoimaa. Eli, älkää missään tapauksessa tehkö itsemurhaa, silloin täytätte orjuuttajanne toiveen ja tavoitteen.

  • “Eräs helsinkiläinen asekauppias sanoi aikoinaan suorassa tv-lähetyksessä, että ei pidä ampua itseään vaan ongelman aiheuttaja”

   Lopputulos on sama eli päääset hengestäsi.

   • Niin, tämän kommenttisi voi ymmärtää kahdella tavalla, siten että ongelman aiheuttaja on yrittäjä itse tai siten seurauksina ratkaisusta. Mahdollisesti olet oikeassa, jopa joissakin tapauksissa molempien tulkintojen mukaan.

    • Eräs kuljetusalan yrittäjyyttä kokeillut ukko sanoi minulle hommat lopetettuaan ja alaa vaihdettuaan (ja autonsa pois myytyään) että “kannattaa Suomessa vetää itsensä suoraan hirteen kuin yrittää ensin yrittäjyyttä Suomessa ja vasta sitten mennä siiheen kiikkuun”.

     • Hyvin sanottu, kirjoitin itse juuri yrittäjiksi aikoville suunnatun kirjan, 1. osan sain juuri valmiiksi ja 2. osa odottaa puhtaaksikirjoittamista. Kun tilanne Suomessa on nykyisen kaltainen en julkaise kirjaa, olisi jotenkin outoa jos julkaisisin oppaan ja kertoisin, että en suosittele kenellekään yrittäjyyttä Suomessa.
      Mutta ajat muuttuvat, niin on aina ennenkin tapahtunut.

 3. Oho, täällähän puhaltaa markkinaoikeiston tuulet! Hyvä pojat, kyllä teistäkin vielä kunnon kapitalisteja kasvaa!

Comments are closed.