Koti Uutisia Yli puolet törkeistä omaisuusrikoksista ulkomaalaisten tekemiä

Yli puolet törkeistä omaisuusrikoksista ulkomaalaisten tekemiä

1

UK_Murtomies

Ulkomaalaisten osuus törkeissä omaisuusrikoksissa on jo yli 50 prosenttia. Useat omaisuusrikolliset tulevat Suomeen EU:n ulkopuolisista maista. Lisäksi poliisi kertoo, että EU:n ulkopuolelta tulleiden rikollisten määrääminen maahantulokieltoon ontuu.

Nyt maahantulokieltoja ja käännyttämisiä halutaan hyödyntää tehokkaammin. Helsingin ulkomaalaispoliisi käännytti vuonna 2012 alle kaksisataa henkilöä, joista puolet oli EU-kansalaisia. Rikoksista halutaan myös rangaista, ja tällä poliisi haluaa antaa selvän viestin Suomessa väliaikaisesti oleskeleville ulkomaalaisille siitä, ettei maahan voi tulla vain rötöstelemään.

Poliisin mukaan ulkomaalaisten osuudessa törkeissä omaisuusrikoksissa on tapahtunut 50 prosentin kasvu ajalla 2001–2012. Rikosten määrät ovat lisääntyneet erityisesti pääkaupunkiseudulla. Joulukuussa 2013 tehtiin 91 asuntomurtoa.

Lähde: Länsiväylä

1 KOMMENTTI

  1. On toi taas kädettömyyttä.Virosta käännytetään heti tullissa, jos on maksamattomia sakkoja; ylinopeus, roskaamisesta saatu sakko, esim tupakannatsan kadulle heittämisestä saa sakon.

    Eli Viron tulli on päteväpi kuin mm. Suomen poliisi?

Comments are closed.