Koti Uutisia Kotimaa Yle: “yksin tulleita alaikäisiä” maahantunkeutujia kadonnut 60 koululuokan verran Ruotsissa

Yle: “yksin tulleita alaikäisiä” maahantunkeutujia kadonnut 60 koululuokan verran Ruotsissa

2

Yleisradio myöntää, että Euroopan turvapaikkajärjestelmä vuotaa kuin seula. Yle kirjoittaa “yksin tulleista alaikäisistä turvapaikanhakijoista”, jotka ovat kuitenkin usein Juha Sipilän tuttava Fahad Firasin kaltaisia aikuisia miehiä, jotka valehtelevat iästään viranomaisille.

Euroopan viranomaiset eivät kykene pitämään maahantunkeutujia silmällä turvapaikkaprosessin aikana, uutisesta selviää. Pelkästään Ruotsissa “yksin tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita on kadonnut 60 koululuokan verran”. Suomessa luku on tällä hetkellä noin kaksisataa. Luku nousee huomattavasti, kun siihen lisätään myös ne tunkeutujat, jotka myöntävät alusta alkaen olevansa täysi-ikäisiä.

Kadonneiden tunkeutujien määrä on median mukaan koko ajan nousussa. Yhä useampi laiton siirtolainen toisin sanoen piiloutuu yhteiskunnalta ja viranomaisilta ennen negatiivisen turvapaikkapäätöksen vahvistamista. Näin he pyrkivät välttämään karkotuksen.

Tutkijoiden mukaan monet maan alle pakenevista tunkeutujista ajautuvat terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden pariin. Yleisimmät turvapaikkaprosessin aikana kadonneiden tunkeutujien lähtömaat ovat Afganistan, Syyria, Eritrea, Irak ja Somalia. Samat valtiot ovat myös rajusti yliedustettuina maahanmuuttajien seksuaali- ja väkivaltarikostilastoissa.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Tähän ongelmaan löytyy helppo ratkaisu: jos jotain katoaa, hankitaan välittömästi uusia tilalle.

  2. Muutaman vuoden päästä, kun rikollisuus räjähtää käsiin, nämä tänä päivänä vapaata maahanmuuttoa vaativat alkavat vaatimaan että jonkun pitäisi tehdä jotain.

Comments are closed.