Koti Uutisia Kotimaa Yle-toimittaja Johanna Vehkoo vastaa tänään kunnianloukkaussyytteeseen

Yle-toimittaja Johanna Vehkoo vastaa tänään kunnianloukkaussyytteeseen

12
Johanna Vehkoo.

Oulun käräjäoikeudessa puidaan tänään poikkeuksellista kunnianloukkaussyytettä. Yle-toimittaja Johanna Vehkoon uskotaan syyllistyneen rikokseen herjaamalla oululaista kaupunginvaltuutettua ja faktantarkastajakollegaansa Junes Lokkaa. Julkisuudessa Vehkoo tunnetaan kulttuurimarxistina ja Lokka maahanmuuttokriitikkona.

Suomen oikeushistoriassa on äärimmäisen harvinaista, että toimittajia syytetään poliitikkojen kunnian loukkaamisesta. Valtamedia pyrki aluksi pimittämään Vehkoon saaman syytteen kokonaan. Kun vaihtoehtomedia onnistui pitämään asiaa julkisuudessa, päätti valtamedia muuttaa strategiaansa ja hyökätä suoraan syyttäjälaitosta vastaan.

Valtamedia on pyrkinyt painostamaan käräjäoikeuden syyttäjää sekä tuomaria etukäteen julkaisemalla artikkeleita, joissa Vehkoon syytettä on kutsuttu milloin vihakampanjoinniksi milloin juristien ammattitaidottomuudeksi. Päätoimittajien mukaan on ilman oikeudenkäyntiäkin selvää, ettei Vehkoota tule tuomita herjaamisesta, mikäli kunnianloukkauksen kohde on maahanmuuttokriitikko.

Juutalaisen Erkko-säätiön omistama Helsingin Sanomat valmistautui oikeudenkäyntiin julkaisemalla tänä aamuna valeuutisen otsikolla “Yhteiskunta on varautunut huonosti ammattimaisiin törky­kampanjoihin, sanoo Journalisti­liiton puheen­johtaja Hanne Aho“.

Artikkelissa Helsingin Sanomat ja Journalistiliitto ilmaisivat tukeansa Vehkoolle. Aiemmin tänä keväänä myös kulttuurimarxistijournalistien PEN-yhdistys myönsi Vehkoolle “sananvapauspalkinnon”, mitä pidettiin poliittisena kannanottona Lokkaa vastaan.

PT-median mukaan oikeudenkäyntiä voi seurata suorana Junes Lokan ja Tiina Wiikin Youtube-kanavalta, mikäli tuomari antaa luvan. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa kello 9.00 aamulla: https://www.youtube.com/channel/UCsjznAZ8wndM23U_6QLJveg

Vehkoo on Julkisen sanan neuvoston jäsen. Lisäksi hän oli vuonna 2016 perustamassa Huhumylly-nimistä maahanmuuttopropagandasivua yhdessä tunnettujen väkivaltavasemmistolaisten kanssa. Vehkoon työryhmään kuului suomalaisia äärivasemmistolaisia, jotka ovat julkisesti kannustaneet poliittiseen väkivaltaan maahanmuuttokriitikoita vastaan.

Lähde: PT-media, Helsingin Sanomat

12 KOMMENTIT

 1. Oli taas Iltiksessä Solmu Salminen kirjoittanut oikein mahtavan puolustusmanifestin. Pistin palautetta.

 2. On tullut aika että kaikenmaailman “vitunvirkkaajat” joutuvat tilille valeistaan ja aivopieruistaan. Se että on feministi tai suomalaisvihaaja eivät riitä oikeutuksiksi toisen mustamaalaamiseen valehtelemalla. Asiat asioina ja tuomiot tuomioina. Kyseessä kun Johannankin mielestä on “demokraattinen valtio”. Tai niin hän aina perustelee mielipiteitään, jotka usein eivät ole demokraattisia.

  Nähdä tuomio ja sitten kuolla.

  • Solmu-salminen tekee sen minkä parhaaksi näkee: Kääntelee asiat toimittelijoille parhain päin. Hän kieltäytyy ymmärtämästä että Suomessa on demokratia ja henkilö joka omaa suuren sananlevitysmuodon saa helposti kunnianloukkaussyytteen, jos syyllistyy solvaavaan kirjoitteluun.

   Ehkä Solmu mielipiteessään peittelee sitä pelkoa joita omat kirjoitukset mahdollisesti tuottavat. Ja koittaa kääntää asiat päälaelleen tehden Lokasta syyllisen, vaikka hän tässä tapauksessa on uhri. Kyse Solmun näkökannassa onkin Johannan uhriutumisesta eikä Johannan vastuunkannosta.

  • Tämä on sitä parempaa journalismia. Joskus aikoinaan Solmu oli kykenevä suht puolueettomaan ja subjektiiviseen uutisointiin, mutta joko mahtikäsky tai kulttuurimarxistinen lobbaus on tehonnut. Ja kun syytteessä on “kolleega”, niin eihän sitä silloin voi olla kuin yhdellä puolella.

 3. Johanna Vehkoon juttuja ei tosissaan kuuntele kuin psykiatri, ja hänkin vain työnsä vuoksi.

 4. Tavallaan on iso vitsi käyttää aikaa ja rahaa oikeudenkäynteihin kun jonossa on vakampiakin rikoksia kuin herjaukset. Henkilökohtaisuuksiin käyvät halventavat ilmaisut ovat omiaan yllyttämään ihmisiä Junes Lokkaa vastaan mikä on törkeää. Siten oikeudenkäynti on kyllä perusteltu. Oikeudenkäynti voi toimia myös varoituksena ja ennakkotapauksena muillekin herjaajille kuin Vehkoolle. Erityisen törkeänä näen asian jos Vehkoo kerran on olevinaan Yleisradion toimittaja tai saa rahaa muutoin sieltä ja siten edustaa Yleisradiota mikä on verovaroin ylläpidetty. Törkeää veronmaksajien rahojen väärinkäyttöä.

 5. Oikeanlaisilla kaveriverkoilla heikkolahjainenkin saa paljon palkintoja ja virkoja lahjaksi.

Comments are closed.