Koti Uutisia Kotimaa Yle teki liian neutraalin jutun kansallismielisestä pariskunnasta – vasemmisto hyperventiloi

Yle teki liian neutraalin jutun kansallismielisestä pariskunnasta – vasemmisto hyperventiloi

19

Yle julkaisi sunnuntaina jutun kansallismielisestä pariskunnasta otsikolla Venla ja Miska ovat nuoria äärioikeistolaisia ja rakastavaisia – he haluavat puhua avoimesti rodusta: “Olemme ydintä myöten suomalaisia“. Juttu kertoi etnonationalisteiksi itsensä mieltävästä pariskunnasta, joka tapasi Suomen Sisun kokouksessa ja haaveilee tavallisesta elämästä, kuten lapsista. Tekstin kirjoittaja oli itse sekarotuinen Sean Ricks.

Sosiaalisen median älypuhelinaktivistit eivät kuitenkaan hyväksyneet tapaa, jolla Ricks kirjoitti aiheesta. Liian neutraaliin sävyyn kirjoitettu juttu sai aikaan suoranaisen someraivon kulttuurimarxistien keskuudessa. Hysteerisimmät näkivät jo silmissään keskitysleirien portit ja kuulivat kaasukammioiden kolinan. Ylelle satoikin sensuuria vaativaa palautetta satamäärin niiden toimesta, joiden maailmankatsomus ei kestä yhtä liian neutraalia juttua kymmenien vuosien lokakampanjoinnin jälkeen.

Aiheesta hyperventilaatiokohtauksia saaneiden mukaan on “käsittämätöntä”, että Yle esittää tavalliset suomalaiset tavallisina suomalaisina legitimoiden “äärioikeistoa.” Verorahoitteisen Ylen yksi tehtävistä on tarjota ääni kaikille suomalaisille, mutta sensuuria vaativien liberaalien mukaan ääni tulisi tarjota ainoastaan “oikeamielisille” ihmisille, kuten vasemmistolaisille sekä seksuaalivähemmistöille.

Alla muutama esimerkki Twitterin suvaitsevaiseksi ihmiseksi itsensä laskevien ihmisoletettujen antamasta “palautteesta”. Saman viiteryhmän väki kehottaa “äärioikeistoa” astumaan ulos kuplastaan.

Lähde: yle (arkistoitu)

19 KOMMENTIT

 1. »Juutalaisten ideana on kommunistinen EU-liittovaltio, josta meidät tuhotaan pois ja orjiksi otetaan lähi-itäläisiä ja afrikkalaisia eli typerimpiä eliöitä, joita tämä planeetta päällään kantaa. Nuo em. olennot eivät pysty mihinkään organisoituun vastarintaan juutalaisia sionisteja ja heidän kätyreitään vastaan, kuten on nähty heidän kotiseutujensa “kukoistuksen” tilasta. Albiinonegridejä eli “anarkisteja” eliitti käyttää juoksupoikinaan, kuten hyvin tiedetään. Mutta joutuessaan vähemmistöksi suvakit huomaavat vihamielisten lemmikkiotustensa kääntyvän heitäkin vastaan. Silloin sateenkaariviittaiset pellenenät lentelevät katoilta alas vessaharjoineen. Kun kommunisitien eli bolševikkien eli marxilaisten eli ⁶ortodoksiJUUTALAISTEN toteuttamat, promotoimat ja sponsoroimat vallankumoukset eivät saaneetkaan maailmanlaajuista työläistöä halutulla tavalla mobilisoiduksi, oli sionistisen maailmanvallan keksittävä uusia kanavia ja façadeja sen agendan ajamiselle.

  Tässä vaiheessa kuvioihin astuu feminismi, monikulttuurisuus sekä sateenkaarisyöpä. Se, mitä tarjotaan emansipaationa naisille ja seksuaalivähemmistöille, ei tähtää todellisuudessa mihinkään muuhun, kuin kulttuurimarxistisen agendan mukaisen eurooppalaisten tuhoamisprojektin toteutumiseen ja Paneuroopan eli homogeenisen, helposti hallittavan Euroopan liittovaltion luomiseen! Kulttuurimarxismi, jossa feminismillä on keskeinen rooli, edustaa kansa- ja perhevihamielistä arvomaailmaa. Feminismillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon tai yhdenvertaisuuden kanssa! Sillä pyritään vain hajottamaan ydinperhe ja korvaamaan se seksuaalipervertismillä ja sairaudella. Nämä kaikki vahingolliset ja mielisairaat ideologiat ovat juutalaisia keksintöjä. Samaan syssyyn voi manita tietysti vielä “antifasisminkin”. Koko tämä sionistinen mädätys todellisuudessa johtaa kaiken ainutlaatuisen ja korvaamattoman monimuotoisuuden katoamiseen!»

  “Holokausti”-uskovaisuus on kyllä suurimmanlaatuisinta typeryyttä. Otsikkoja: “Kaikki puolalaiset eivät kuolleet holokaustissa”, “holokaustiselviytyjän tarina” jne. Ei holokaustista VOI selviytyä, sillä holokausti tarkoittaa KAIKEN POLTTAMISTA eli kaikki tapetaan. Kyllä II maailmansodan jälkeen juutalaisia tuntui olevan jäljellä aivan normaali määrä. Jopa jutkujen omat laskelmat todistavat tämän oikeaksi (Jewish World Almanac).

 2. Kun on sota, niin tietty aines (johon ei voida luottaa) laitetaan leirille. Keskitysleirejä on ollut niin Suomessa kuin Amerikassakin.

  Kyllä nyt pikkutransut luulevat itsestään taas liikoja. Mutta mitäpä noin vakavasti mielisairailta yksilöiltä voisikaan olettaa.

  Kuten Putin sanoi Venäjästä: täällä saa olla juuri sellainen kuin haluaa, me kannustamme ihmisiä siihen. On olemassa transgendereitä ja transformereita — en edes ymmärä mitä kaikki nuo termit tarkoittaivat. Mutta propagandan tuputtaminen lapsille ei ole oikein. Annetaan lapsien olla lapsia, kasvaa aikuisiksi ja sitten tehdä omat päätöksensä. Kutakuinkin noin hän asian muotoili.

  On se hieno presidentti se Vladimir.

  Draamasta tykkäävät pikkutransut tahtovat lietsoa hysteriaa. Taitaa se elämmä olla muutoin niin kovin tylsää ilman viikonlopun siideriputkea. Säälittävää porukkaa. Sitten ihmettelevät vielä miksi ihmiset kokevat antipatiaa heitä kohtaan! Niin typeriä ovat, perkeleet.

  • Mitä olen “äärioikeistolaisista” vuosikymmenien varrella ymmärtänyt, heillä ei ole MITÄÄN mielenkiintoa lähettää ketään “leiriin” sukupuoli-asian tiimoilta. Ainoa ongelma näyttää olevan lasten seksualismoiminen lgbt-agendan promotoinnin uhreiksi. Ja muuten liiallinen vähemmistöistä vouhottaminen joka paikassa.

   Enemmistön mielipiteen ja tarpeiden hylkäämisen tarve löytyy AINOASTAAN demokratian poistamista, eli diktatuurin toteuttamista, ajavilta tahoilta.

   Lue ylläoleva lause uudestaan.

   Onko tässä taas kyse siitä että valtamediamafia on aivopessyt nuoremme propagandalla, jonka seuraukset näkyvät näissä twitter-viesteissä?

  • Kommentoin lyhyesti paria likan väitettä.

   > etnonationalismin – eli tutummin valkoisen ylivallan eli rasismin

   Tämä on varsin yksinkertaistettu ja suoraviivaistettu samaistus. Tunnetusti julmaa rasismia esiintyy etnisten afrikkalaistenkin keskuudessa.

   >olin itse aikanaan mukana Suomen äärioikeistossa ja koin kaiken sen paskan omakohtaisesti: päivittäisen raivon kasvamisen propagandan lukemisen äärellä, toistuvat sosiaaliset vaikeudet ihmisten inhotessa mielipiteitäni ja laajan maailmankuvan kaventumisen hyvin kapeasta hahlosta tuijottamiseksi.

   Näyttää siltä, että merkittävä osa likan kielteisestä suhtautumisesta äärioikeistolaisuuteen johtuu siitä, ettei hän ymmärrä tunteitaan. Ei ole mikään pakko raivostua propagandasta vaan sitä kannattaa, kuten kaikkea muutakin, lukea lähtökohtaisesti epäillen. Tässä kannattaa tietää, että aivot haluavat uskoa kaiken, mitä lajitoverit sanovat. Tämä on todennäköisesti ollut lajimme historiassa hyödyllistä ja se on siksi hyvin yleinen piirre.

   >äärioikeistolaisuus ei tee ketään onnelliseksi

   Lainaan tähän arvostamani poliitikon Nikita Hrushtshovin sanoja: politiikassa kaiken on oltava tasapainossa. Liian pehmeä menettää vastustajiensa kunnioituksen ja liian kova saa aikaan hävitystä. Politiikka tuskin koskaan tekee ketään täysin onnelliseksi, mutta politiikassa onkin kyse vaikeiden asioiden sopimisesta. On vakava virhe antaa tunteiden hallita politiikkaa.

   >Sivulleni kirjoittelevien rasistitrollien ja persuöyhöttäjien teksteistä paistaa viha, katkeruus ja pelko

   likan ajatusvirheiden määrä ja laatu saa epäilemään, että trolli on likkakin.

   >Toiseksi, en ole sitä mieltä, etteikö äärioikeistoa voisi haastatella lehteen.

   On eettisesti väärin ja vastuutonta tehdä kielestä matematiikkaa edellyttämällä lukijan suorittavan propositioloogisia operaatioita lauserakenteeseen leivottujen peräkkäisten negaatioiden purkamiseksi ymmärrettävään muotoon. Lisäksi huomautan, että Yle ei ole lehti.

   > Journalismin tehtävä on välittää totuudenmukaista tietoa ja puolustaa sekä vapaata tiedonvälitystä sekä demokraattista yhteiskuntajärjestystä.

   Ei vaan journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Tämähän on aivan eri asia. Journalismin tehtävä ei ole puolustaa demokraattista yhteiskuntajärjestystä ainakaan journalistin ohjeiden mukaan. Niissä demokratia mainitaan vain siinä yhteydessä, että sananvapaus on demokratian perusta.

   >Tässä YLE:n juttu epäonnistuu surkeasti, sillä jutussa ääni annetaan haastateltaville ja heitä haastetaan hyvin vähän ja pehmeästi.

   Yle tekee nähdäkseni paljon näitä “pehmeän” journalismin juttuja. Haluaisiko likka vastaavasti, että Yle esimerkiksi menisi kova kärki edellä haastattelemaan jotakuta seksuaalivähemmistöön kuuluvaa? Vai pitäisikö kova kärki kohdistaa vain väärää mieltä oleviin?

   >Tällaiset jutut ovat ongelmallista journalismia lähtökohtaisesti, sillä yleensä ne ovat kaikkein lähimpänä lehtijutun näköistä mainosta. Mutta aina välillä niille on paikkansa, kuten vaikka niissä tapauksissa, joissa ennakkoluulojen kohde pääsee omin sanoin avaamaan näkemyksiään ja elämäänsä.

   On aina ja kaikkialla täysin lukijan vastuulla tunnistaa tekstilaji. Eivät poliittisetkaan lehdet varoittele, että täältä pesee propaa ja gandaa. Pelkään pahoin, että “ennakkoluulojen kohde” on kiertoilmaus esimerkiksi seksuaalivähemmistöille ja että likka yrittää tällä kertoa, että on oikein tehdä esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin kuuluvista pehmohaastatteluja, joilla seksuaalisia poikkeavuuksia halutaan normalisoida.

   >Sen kuitenkin pitäisi olla sanomattakin selvää, että vaarallisen ääriajattelun kohdalla näin ei voi tehdä, koska silloin alistaa oman mediansa ääriajattelijoiden propagandan äänitorveksi.

   Edelleenkin tekstilajin ja tyylin tunnistaminen on lukijan vastuulla. Teksteihin voitaisiin toki lisätä kaikenlaisia vastuunvapauslausekkeita, mutta niin ei ole tapana tehdä.

   >Siksi lifestyle-jutun tekeminen natsismista omavaraistaloutta tai moniavioisuutta esittelevien juttujen hengessä on mautonta, vastuutonta ja vaarallista.

   Jutussa ei kuitenkaan mainita kansallissosialismia missään. Journalistin ohjeiden mukaan yleisöllä on oikeus saada tietää mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Miten se onnistuisi, jos likka saisi päättää, mistä on oikeus kirjoittaa? “Journalistilla on oikeus ja velvollisuus torjua painostus tai houkuttelu, jolla yritetään ohjata, estää tai rajoittaa tiedonvälitystä.”

   >Ja kolmas ongelma liittyy siihen, millaista isompaa yhteiskunnallista kehitystä tämäkin juttu osaltaan heijastaa: äärioikeistolainen ajattelu yleistyy ja normalisoituu länsimaissa. Se on helvetin vaarallista kehitystä, sillä vaikka äärioikeistolaiset muuta yrittävätkin väittää, kyse ei ole vain “erilaisista mielipiteistä” tai poliittisista eroavaisuuksista.

   On ymmärrettävää ja anteeksi annettavissa, että vakavamielinen, uhkakuvia puntaroiva, pohdiskeleva ja analyyttinen yhteiskunnallisten asioiden ajattelu ei sovi kaikille. likan kielteiset kokemukset “äärioikeistolaisista” mielipiteistä ovat hyvä perustelu sille, että mielipiteitä kannattaa muuttaa, jos ne alkavat uhata mielenterveyttä. Vaarallista kehitystä on se, että eriäviä mielipiteitä ei yritetäkään ymmärtää vaan tukahduttaa. Jos vallassa olevat puolueet eivät muuta politiikkaansa suosittujen mielipiteiden mukaiseksi, näitä mielipiteitä kannattavien äänet lopulta kaappaa jokin populistinen puolue.

   > Esimerkki: jutussa haastateltu kertoo, että hänen mielestään Suomen kansalaisuutta ei saisi myöntää muille kuin etnisesti suomalaisille (eli valkoisille, suomea puhuville valtakulttuurin kannattajille). Tämä ei ole mikään poliittinen erimielisyys, kuten se, että pitäisikö lentämistä verottaa vai ei. Tämä on rasismiin perustuvaa ihmisten eriarvoistamista – ihmisoikeuksien riistämistä synnynnäisten ominaisuuksien perusteella. Näille ihmisille toiset ovat pysyvästi vääränlaisia.

   Etnisyys tarkoittaa suomalaisuuden tapauksessa ennen kaikkea perimää, koska suomalaiset ovat geneettisesti selvästi erottuva saareke Euroopan kansojen joukossa. Tämä on nimenomaan poliittinen erimielisyys. On täysin lainsäädännöllisesti valittavissa, kenelle kansalaisuus voidaan myöntää. Suomen kansalaisuus ei ole mikään ihmisoikeus, joten ihmisoikeuksien riisto ei voi tulla kyseeseen. Viittaus vääränlaisuuteen saa epäilemään, pitääkö likka jotenkin alitajuisesti suomalaisia edelleen ylivertaisina. Jos kaikki kansalaisuudet olisivat likan mielestä tasavertaisia, silloinhan Suomen kansalaisuutta ei kannattaisi tavoitella eikä sillä pitäisi olla mitään merkitystä, kuka sen saa. “Vääränlaisuus” on myös likan olkiukko, sillä Venla ja Miska eivät jutussa väittäneet muiden kuin suomalaisten olevan vääränlaisia. Pysyvyys on kylläkin totta, sillä perimä on kutakuinkin pysyvää.

   >Historiasta tiedämme, että kansanmurha ei ala juna-aikataulujen ja kaasukammioiden suunnittelusta, vaan yllä kuvatusta prosessista: vihapuheen vähittäisestä normalisoitumisesta ja päätymisestä osaksi arkista puheenpartta. Pahuus pääsee vallalle, kun emme enää osaa tunnistaa sitä pahuudeksi.

   Jos likka tällä viittaa 1920- ja 1930-lukujen Saksaan kuten näissä yhteyksissä usein tehdään, huomautan, että Suomen tilanne nyt vertautuu hyvin huonosti siihen. Tärkeimpiä syitä on se, että Suomi ei ole juuri nyt toipumassa maailmansodassa kärsimistään tappioista. Suomessa ei ole aseellista miehitystä eikä nälänhätää. Rintamapalvelusikäisistä miehistä suuri osa ei ole ollut rintamapalveluksessa, jossa he olisivat väkivaltaistuneet. Väkivalta ei ole normaali osa elämää. Suomessa kansallissosialismi ja kommunismi eivät nauti laajaa kannatusta. Suomalaisten ei ole pakko valita näistä kahdesta. Vihapuheen normalisoituminen ei ollut Saksassa 1910-luvulla mikään vähittäinen prosessi. Vihapuheen käsitettä ei tosin edes tunnettu. Yhteiskunta oli raa’an teollisen sodankäynnin jäljiltä valmiiksi läpikotaisin väkivaltaistunut, katkeroitunut ja vihaa täynnä. Vihapuhe oli jo normaali.

   >Ja jos journalistit eivät hoida vastuutaan fasismin nousun torjumisessa, vaan päinvastoin antavat näille megafoniin käteen, me häviämme tämän. Me kaikki.

   Fasismi nousee, jos poliitikot eivät pidä politiikassa kaikkea tasapainossa, toisin sanoen jos laajaa kannatusta nauttivia mielipiteitä yritetään kieltää. Suosittelen tutustumaan siihen, mitä historiasta tiedetään fasismin valtaannoususta Italiassa. Jos journalistit eivät hoida vastuutaan ja torju yrityksiä rajoittaa tiedon välitystä, me häviämme tämän.

   • Itseäni ärsyttää kun kaikki pitää brändätä uudestaan. On etnonationalistia ja ties mitä red-pilliä. Putin oli oikeassa: transformereita ja mitä lie… Olen pudonnut kärryiltä ja onnellinen siitä.

    Itse olen suomalainen mies jonka molemmat vaarit olivat sodassa ja Suomi oli kansallissosialistisen Saksan liittolainen. Hitler ja Saksa pelastivat meidät “Josef Stalinilta”, ja olen ylpeä Suomen ja Saksan yhteisestä historiasta. Olen myös sitä mieltä että Suomi kuuluu suomalaisille, sillä meidän isovaarit, vaarit ja isät ovat olleet taistelemassa sekä rakentamassa tätä maata meille.

    Ei ole kovin monimutkaista dogmaa minulla.

   • Mielestäni jokainen joka käyttää sanaa “öyhöttää” tai mitä tahansa sen varianttia, tulisi ampua.

    Sama pätee idiootteihin, jotka käyttävät ilmausta “koska X”. Siihen töksähtää se lause. Koska MITÄ? Voisitteko olla niin ystävällinen ja jatkaa lauseenne loppuun, niin että se ylipäätään on edes oikea lause predikaatteineen ynnä subjekteineen!

    V*tuttaa ihmiset jotka tuovat internetin meemikaatopaikkojen haisevimmat jätökset tosielämään ja -kieleen.

    Hymiöt ja “emojit” pitäisi myös kieltää laissa.

   • Ajattelen siellä, missä en ole, siis olen siellä, missä en ajattele… Minä en ole siellä, missä olen ajatteluni leikkiväline; ajattelen mitä olen siellä, missä en ajattele ajattelevani.

    • Vanhuus on saari yksinäisyyden meressä.

     Jokainen meistä rakentaa patoja.

   • Mitä on “äärioikeistolaisuus”? Itselle tulee mieleen tuosta typerästä sanasta enemmänkin esim. kokoomus, sionismi, kapitalismi tai persut. Ihan helvetin kaukana kansallissosialismista tai nationalismista tuo sana.

    • Totta. Kosherkapitalistit ja – konservatiivit ovat juurikin tuota äärioikeistoa. Kansallissosialismi edustaa luonnollista järjestystä, jota kaikki muut suuntaukset yrittävät vääntää johonkin luonnottomaan suuntaan.

  • Iikka-poju lopetti kolumninsa Kalevassa kun sai kommenteissa sitä mitä ansaitsi. Monet keikoista ovat olleet lähinnä punaviher-hehkutusta ja pulskistuneen olemuksensakin koittaa kuitata vitsinä. Opinnot on tietenkin jääneet kesken. Jospa seuraavaksi huomaa että komiikka ei olekaan oikeaa taidetta, rupeaa runoilijaksi ja rupeaa paheksumaan lavakomiikkaa. Lopulta sitten kääntyy uskoon ja lukee papiksi.

  • Kuka helvetti tuon pössyttelijän juttuja ottaa tosissaan, hänen “komiikkansakin” herättää lähinnä suurta myötähäpeää.

 3. Mikko Tuomi esittää, että Yle väittäisi pariskunnan olevan kansallissosialisteja, mutta en kyllä löytänyt tällaista väitettä jutusta ollenkaan. Lisäksi Tuomi esittää avatarissaan perinteisen roomalaisen käsitervehdyksen, joka useimmiten paheksuen yhdistetään em. ideologiaan. Kävinpä vielä huvikseni tarkistamassa Twitterissä, että tämä kuva ei ollut väärennös.

  • »Mitä vittua, YLE?» Juuri näin… Maahantunkeutujainvaasion ynnä seksuaalipervertismin normalisointi ja valkoisten hävittäminen Suomesta/rodunsekoitus on O.K. Asia on kovin helppo kääntää noinkin päin. Mielestäni Suomessa tulisi asua suomalaisia ja maan tulisi olla meidän omaa kansaa varten. Jonkun mielestä olen varmasti 100 %:sen väärässä.

   »Whites are oppressors — non-whites are victims.

   But race doesn’t exist (just as sex doesn’t exist either, yet there are 57 different sexes at the same time) — yet lefties love racial diversity.

   And they celebrate the differences, because we’re all the same.

   So, let’s destroy diversity by mixing together — but only in white countries.»

   • Ceppo, tiivistit Loldiersien elämänfilosofiian pariin lauseeseen, heh..

    thesun.co.uk/news/8887748/extinction-rebellion-protesters-are-just-privileged-clowns-all-trying-to-make-life-much-more-difficult-for-ordinary-londoners/

    By the way, nämä vassari-klownit eivät tajua että heidän protestejaan rahoittava ylikansallinen rahamafia on se taho joka on hävittämässä heidät maailmasta, ei joku “ilmastonmuutos”.

 4. Jäljempänä linkki Ylen 27.10.2019 julkaisemaan juttuun “Venla ja Miska ovat nuoria äärioikeistolaisia ja rakastavaisia – he haluavat puhua avoimesti rodusta: “Olemme ydintä myöten suomalaisia”

  https://yle.fi/uutiset/3-11034879

 5. MItä ihmettä! Kansallismieliset olivatkin aivan normaalia ihmisiä! Tämä tuli yllätyksenä

Comments are closed.