Koti Uutisia Ulkomaat Yksityinen vankila paljastui katastrofiksi Britanniassa

Yksityinen vankila paljastui katastrofiksi Britanniassa

6

Britannian hallitus on päättänyt ottaa takaisin yksityistämänsä Birminghamin vankilan. Päätös tehtiin sen jälkeen kuin laitoksella tehty tarkastus paljasti, että vankilaa pyörittänyt G4S-yritys salli vankien vapaasti käyttää huumeita ja väkivaltaa. Vankilassa istuu noin 1 200 vankia.

Tilanne oli vankilassa niin huono, että se heijastui myös muurien ulkopuolelle, kun tarkastajien autot sytytettiin tuleen vankilan parkkipaikalla. Tarkastajat kärsivät myös huumausaineoireista vankilan sisätiloissa leijuvista huumekäryistä.

– Tämä on ainoa vankila, mistä olen joutunut itse poistumaan osastolta, koska huumeet alkoivat vaikuttaa minuun. Se oli rehellisesti sanottuna täysin naurettavaa, kommentoi ylitarkastaja Peter Clark.

Hygieniakaan ei ollut korkealla tasolla, sillä tarkastajat löysivät vankilan lattioilta niin oksennusta kuin verta ja rottien ulosteita. Vankilan henkilökuntaa viranomaiset eivät taas olleet löytää, sillä he olivat lukittautuneet toimistoihinsa välttääkseen vankien kohtaamista.

Valtion nyt haltuun ottama Birminghamin vankila on yksi Britannian 16 yksityisestä vankilasta. Vankiloiden yksityistäminen sallittiin Britanniassa 1990-luvulla.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

  1. Luulenpa, että tuo vankilaa pyörittänyt G4S-yritys pääsee eroon vastuustaan kuin koira veräjästä. — Vähän lahjuksia ja huumeita virkamiehille ja ei kun osallistumaan seuraavaan yksityistämisen tarjouskierrokseen.

  2. No voi että, kuinka vaikeaa on saada huumeet pois vankilasta? Ratkaisu on helppo: kaikki vangit ovat 23h/vrk omassa pienessä sellissä, missä on vaan wc-pönttö/vesihana, petonista tehty sänky, valo päällä kokoajan, valvontakamera ylänurkassa. EI tv:tä/playstationia. 1h ulkoilua päivässä metallihäkissä ilman kontaktia muihin vankeihin. Miltä tuntuisi elinkautinen tuollaisessa hotellissa? 🙂 Pahimmat äyriäiset pääsee syvään päätyyn.

    • Näin käsitellään vain ja ainoastaan rikollisista vaarallisimpia eli ajatusrikokseen syyllistyneitä kansallismielisiä, jotka rohkenevat kertoa olevansa kulttuurimarxista mädätystä vastaan eivätkä pidä seksuualirikollisista. Kaikille muille järjestetään parantavaa kukkahattuterapiaa ja teekestejä.

  3. Yhdysvalloissa vankiloiden yksityistäminen on johtanut siihen, että tuomarit omistavat joko suorasti tai epäsuorasti näiden turvallisuusalan yritysten osakkeita samaan aikaan, kun jakelevat liukuhihnalta ylipitkiä ja kyseenalaisia tuomioita. Joitain asioita ei vain voi yksityistää.

  4. Tätä yksityistämisvimmaa olen ihmetellyt Suomessa ja maailmalla jo pitkään. Miten yksityinen yritys voi tuottaa samat asiat halvemmalla koska: A) sen pitää tuottaa voittoa, B) se joutuu maksamaan arvonlisäveroa ja C) se ei saa niitä julkisen palvelun asioita ilmaiseksi jotka esim. valtiolliset/kunnalliset toimijat saavat.

    Jo pelkästään alv tarkoittaa että jossain pitää säästää 24%. Ja kun siihen pitää saada minimissään verottajan haluama tuotto 5%, niin 30% nipistetään jostain.

    Kunnatkaan eivät saisi sakkomaksuja valtiolta huonosta työllistämisestä jos kalliit yksityiset yritykset potkittaisiin pois ja palkattaisiin “kesätyöläisiä”, kuten ennen. Aikoinaan kunta oli suurimpia työllistäjiä.

Comments are closed.