Koti Uutisia “Yksin saapuvia pakolaislapsia” opastetaan seksuaalinormeista Ruotsissa

“Yksin saapuvia pakolaislapsia” opastetaan seksuaalinormeista Ruotsissa

4

Niin kutsutuilla yksin saapuvilla pakolaislapsilla on usein toisenlainen näkökulma naisiin. Ruotsissa heitä koulutetaan nyt oppimaan maassa vallitsevat lait ja säännöt.

Farhad Khaghani.
Farhad Khaghani.

Etelä-Ruotsissa sijaitsevaan Jönköpingin kuntaan tulevat “yksin saapuvat pakolaislapset” eivät tule syyllistymään ruotsalaisiin naisiin kohdistuviin joukkoraiskauksiin. Näin ainakin toivoo Farhad Khaghani, joka työskentelee vastaavana ohjaajana HIV-järjestö Noaks Arkissa, joka muun muassa kouluttaa vastasaapuneita maahanmuuttajia omaksumaan Ruotsissa vallitsevat seksuaaliset normit ja asenteet naisia kohtaan.

“He törmäävät joihinkin uusiin normeihin, joita he eivät välttämättä tunne kovin hyvin. Yritämme antaa henkilökunnallemme perustietoa siitä, kuinka välittää tietoutta asiasta”, kertoi Khaghani Sveriges Radio P4 -radiokanavalle.

Koulutus on tarkoitus suunnata pääasiassa miespuolisille maahanmuuttajille. “Työssään hän [Khaghani] kohtaa usein pakolaispoikia, joilla on erilainen käsitys naisista kuin ruotsalaisilla”, ilmoitti P4 Jönköping.

 

Lähteet: Nordfront.se, Sveriges Radio

4 KOMMENTIT

  1. Tuli semmoinen mielikuva että luokka on täynnä mamuja ja luokan eteen on tuolille istutettu naishahmoinen nukke, vähän kuin elvytysharjoituksista tuttu Anne-nukke. Naisopettaja sanoo: “No niin! Tulisiko vaikka Ahmed näyttämään koko luokalle kuinka länsimaissa esittäydytään tuntemattomalle naiselle?” … “Hyvä, juuri noin.. Ei! Älä kaada nukkea! Vaatteita ei myöskään saa repiä päältä!”

  2. Paras opastus: takaisin laivaan tai lentokoneeseen ilman mahdollisuutta uusinta kierrokseen.

Comments are closed.