Koti Uutisia YK tuomitsee Israelin lapsiprostituutioepidemian

YK tuomitsee Israelin lapsiprostituutioepidemian

2

UK_lapsiprostituutioepidemia

Israelilla ei ole selvää strategiaa käsitellä lapsiprostituutiota sen rajojen sisällä, minkä lisäksi seksuaalirikollisia vastaan ei nosteta syytteitä eikä heitä tuomita asianmukaisesti, toteaa YK:n raportti. 45 prosenttia kaikista poliisin viime vuonna aloittamista tutkimuksista nuoriin kohdistuvia seksuaalirikoksia vastaan on lopetettu.

YK myös tuomitsi Israelin siitä, ettei se ole perustanut tahoa turvaamaan lasten oikeuksia. Raportin mukaan poliisin tutkimukset lapsiinsekaantujia vastaan ovat vähäiset ja näistäkin vain pieni osa pääsee oikeuteen asti.

Kun tuomioita langetetaan lapsiprostituutiosta ja lapsipornosta, tuomiot eivät vastaa rikoksen vakavuutta, raportissa kerrotaan. Raportti suositteli koventamaan tuomioita alaikäisten prostituoitujen asiakkaille.

Israelin poliisi aloitti 2 349 tutkimusta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, ja niistä vain 11 prosentissa saatiin tuomio. Lähes 45 prosenttia tapauksista suljettiin – 30 prosenttia, koska rikollista ei kyetty tunnistamaan, ja 13 prosenttia yleisen kiinnostuksen puutteen takia.

2013 Global Slavery Index -tutkimuksen mukaan Israelissa eli noin 8 500 ihmistä orjuudessa, ja näistä suuri osa oli ulkomailta tuotuja henkilöitä, jotka elivät israelilaisen yhteiskunnan ulkopuolella muun muassa seksiorjuudessa. “Lähi-idän ainoa demokratia” oli jopa arabinaapureidensa, kuten Egyptin ja Libanonin, alapuolella vapausindeksissä.

Lähde: Sputnik News

2 KOMMENTIT

  1. Tuttu juttu Suomesta, jossa musut käyttää lapsia hyväksi..ja jos joutuu kiinni, on tuomio ehdonalainen..

Comments are closed.