Koti Uutisia Ukrainan kriisi Yhteenottoja Ukrainassa – kymmeniä kuolleita

Yhteenottoja Ukrainassa – kymmeniä kuolleita

1
Mariupolin perjantaista yhteenottoa on pidetty yhtenä Ukrainan verisimpinä. (Reuters)
Mariupolin perjantaista yhteenottoa on pidetty yhtenä Ukrainan verisimpinä. (Reuters)

Yhteenotoissa Ukrainan Mariupolin kaupungissa kuoli perjantaina ainakin 20 ihmistä. Sisäministeri Arsen Avakov kertoi “terroristien” yrittäneen kaapata haltuunsa kaupungin poliisilaitoksen. Kun Ukrainan hallituksen joukot tulivat paikalle, separatistit pakenivat. Osa paikalle jääneistä separatisteista vangittiin.

Torstaina puolestaan 40 aseistautunutta miestä yritti tunkeutua raja-aseman läpi Venäjän vastaisella rajalla Ukrainassa. Rajavartijat vastasivat tunkeutumisyritykseen ampumalla. Rajavartijasto kertoi Reutersin mukaan, että aluksi vaikutti siltä, kuin joukko olisi ollut pyrkimässä pois Ukrainasta. Lopulta hyökkääjät pakenivat raja-asemalta.

Ukrainan separatistit eivät lämminneet Putinin ehdotukselle kansanäänestyksen lykkäämisestä. Separatistien mukaan kansanäänestys Luhanskin ja Donetskin alueiden liittämisestä Venäjään tullaan pitämään suunnitellusti sunnuntaina.

Reutersin tietojen mukaan EU on jälleen suunnittelemassa lisäpakotteiden asettamista Venäjää vastaan. Vielä ei ole tarkalleen tiedossa, millaisia pakotteita EU suunnittelee.

Lähteet: Reuters, Yle

Aiheeseen liittyen:

Putin: Venäjä vetänyt sotajoukkonsa Ukrainan rajalta
Saksalaisministeri varoittaa sodasta Ukrainassa

1 KOMMENTTI

 1. Kosher-juntan lähettämät naamioituneet kuolemanpartiot ampuvat aseettomia ihmisiä Mariupolissa:
  http://www.youtube.com/watch?v=QQ1nHt5kvcY ja
  http://www.youtube.com/watch?v=zcYOJU24Yks
  Kun Mariupolin paikalliset poliisit kieltäytyivät ihmisten ampumisesta, juntan kuolemanpartiot saapuivat panssareilla, piirittivät poliisilaitoksen rakennusta (jossa poliisit pitivät puolustusta), tulittivat tykeillä ja sytyttivät rakennuksen tuleen http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tQxGKYU8Beg
  https://pp.vk.me/c614829/v614829827/dba8/a91zmUzr3ao.jpg
  http://cdn3.img22.ria.ru/images/100716/62/1007166289.jpg

  Murhien jälkeen juntan murhaajat pakenivat kaupungista http://www.youtube.com/watch?v=nrpCYXkbyDY

  Ihmisten rituaalipoltot siis jatkuvat. Donbassin asukkaiden suuttumus ja kostonjano ovat kovia. Ei ole mikään ihme, että sellaisten ukrainalaisten kuolemanpartioiden käyntien jälkeen enemmistö haluaa irtautua “Ukrainasta” ja sunnuntain kansanäänestyksessä äänestävät Donbassin itsenäisyyden puolesta.

Comments are closed.