Koti Uutisia Yhdysvaltain keskuspankille nimettiin uusi johtaja

Yhdysvaltain keskuspankille nimettiin uusi johtaja

8

UK_Janet_Yellen

Yhdysvaltain presidentti Barack Hussein Obama nimitti maan keskuspankin uudeksi puheenjohtajaksi juutalaisen Janet Yellenin, joka tällä hetkellä toimii Federal Reserven johtokunnan varapuheenjohtajana.

Media on hehkuttanut suuresti sitä, että Yellenistä tulee Fedin ensimmäinen naispääjohtaja. Media on kuitenkin jättänyt mainitsematta, että Yellen ei suinkaan ole keskuspankin ensimmäinen juutalainen pääjohtaja. Itse asiassa Fedin nykyinenkin johtaja Ben Bernanke on myös juutalainen, kuten myös hänen edeltäjänsä Alan Greenspan.

Jos senaatti tukee Obamaa asiassa, Yellen aloittaa uudessa tehtävässään tammikuussa 2014, kun Bernanke siirtyy sivuun. Kausi kestää neljä vuotta kerrallaan.

 
Lähde: Yle

8 KOMMENTIT

 1. Ja valitun henkilön rotu tuli varmaan taas aika monelle yllätyksenä? Joidenkin lähteiden mukaan kyseinen paikka on ollut suht tiukasti juutalaisten käsissä jo useamman vuosikymmenen ajan.

 2. On se jännä juttu, miten tietty vähemmistö, joita on vain noin 2% USAn väestöstä onnistuu tulla valituiksi toinen toisensa jälkeen tähän tehtävään.

 3. Olipa yllätys, että juutalainen on kyseessä. Kolmen juutalaisen suora on jo melkoinen “yhteensattuma”.

 4. Huomaa hyvin, että minkälainen itseluottamus juutalaisilla on omaan valta-asemaan talous- ja mediamaailmassa, kun voivat näin avoimesti lobata oman heimon edustajia näihin julkisiin virkoihin, eikä valtamedia tuo aihetta esiin sanallakaan. Olisi luullut, että juutalaiset olisivat hommanneet jonkun Goyn sätkynukeksi, jotta juttu ei olisi näin läpinäkyvä.

  Tämä Janet Yellenhän on demokraattipuolueen ehdokas. Noh, arvatkaapas minkä kansan edustaja oli hänen vastaehdokkaansa, republikaanipuolueen Larry Summers?

  Eli asetelma tässä “kisassa” oli seuraava: ainakin 2 edellistä pääjohtajaa (mahdollisesti myös useampi) olivat juutalaisia ja nyt valittiin uusi johtaja siten, että valittiin kahden juutalaisen väliltä.

  Miten voi olla mahdollista, että noin pieni vähemmistö on näin tiukassa valta-asemassa, ja silti media tai edes tutkivat journalistit eivät kiinnitä asiaan huomiota?

 5. Kun ottaa huomioon, että Federal Reserve on täysin yksityisomisteinen pankki, jonka omistajat ovat juutalaisia, niin ei yllätä lainkaan, että he valitsevat johtajan omiensa keskuudesta.

Comments are closed.