Koti Uutisia Rikos Yhdysvallat tahtoo kidnapata Wikileaksin perustajan “oikeudenkäyntiä” varten

Yhdysvallat tahtoo kidnapata Wikileaksin perustajan “oikeudenkäyntiä” varten

7

Yhdysvallat tahtoo kidnapata poliittisen eliitin korruptiota tutkivan Wikileaksin perustajan Julian Assangen ja kuljettaa hänet Amerikkaan “oikeudenkäyntiä” varten. Assange oleskelee tällä hetkellä Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa vältelläkseen vihamielisten valtioiden viranomaisia.

Tieto Assangea vastaan valmistelluista syytteistä vuosi julkisuuteen viime torstaina toisen rikosjutun yhteydessä. On epäselvää, tapahtuiko tietovuoto vahingossa vai tarkoituksella. Virallista selontekoa tulevista syytteistä ei ole vielä julkistettu.

Kun Yhdysvallat nostaa syytteet Assangea vastaan, voi Britannia lähettää Assangen (joka on Australian kansalainen) Amerikkaan vastoin tämän tahtoa. Amerikkalaisviranomaisten mukaan liittovaltion syyttäjät ovat jo pitkään valmistelleet oikeudenkäyntiä Assangea vastaan.

Assangea vastaan nostettavat syytteet tulevat todennäköisesti liittymään muun muassa vuonna 2016 julkaistuihin Amerikan demokraattipuoluetta koskeviin tietovuotoihin. Vuodot paljastivat puolueen sisällä rehottaneen korruption, minkä epäillään lisänneen Donald Trumpin suosiota presidentinvaaleissa. Kukaan ei kiistä korruptiotietojen todenperäisyyttä.

Assangen lakimiehen mukaan on käsittämätöntä, että hänen päämiestään voitaisiin syyttää rikoksesta vain siksi, että hän on julkaissut paikkansapitävää tietoa vallanpitäjien korruptiosta. Oikeudenkäynti olisi raju isku sanan- ja lehdistönvapautta vastaan ja se toimisi vakavana ennakkotapauksena tulevaisuuden sensuurihankkeille.

Assangen julkisuuskuva länsimaissa on muuttunut ratkaisevasti 2010-luvulla. Aiemmin valtamedia juhli häntä sananvapauden sankarina, mutta viime vuosina lehdistö on alkanut mustamaalata häntä. Esimerkiksi vuonna 2016 juutalainen Forward-lehti kirjoitti, että yhä useampi juutalainen suhtautuu vihamielisesti Wikileaksiin, koska sillä on “antisemitistinen maine”.

Lähde: Reuters

7 KOMMENTIT

  1. Tässä näkee jälleen kerran uudella mantereella asuvien rikollisten jälkeläisten ajatuksenjuoksun. Ensin ei noudateta omia laadittuja lakeja. Kun sitten joku nostaa kissan pöydälle, julistetaan se rikolliseksi. Ja kun kansainvälisiäkään lakeja ei haluta noudattaa, julistetaan terroristiksi ja otetaan Osama-lait käyttöön.

    Tuo arogantti käytös elämän joka osa-alueilla on silmiinpistävää. Haluaako ne todellakin tapella ja riehua aamusta iltaan? Mitähän niiden pohjavedessä on sellaista joka ajaa tällaiseen käytökseen?

    Se on tunnettu tosiasia että ympärileikkaus aiheuttaa agressioita. Vähemmän tunnettu asia on että keskiajalla melkein kaikki eurooppalaisetkin olivat ympärileikattuja. Ja voi pojat, kyllä silloin tapeltiin.

  2. Assange on kylläkin Australian kansalainen, ei Itävallan. Jos olisi itävaltalainen, voisi luovutus olla vähän hankalampaa, mutta Australia kuuluu Britannian johtamaan Commonwealthiin ja tämä tehnee luovutuksesta rutiinijutun.

Comments are closed.