Koti Uutisia Yhdysvallat ruokki Syyrian sotaa auttaakseen Israelia

Yhdysvallat ruokki Syyrian sotaa auttaakseen Israelia

0

UK_Clinton_Syyria

Yhdysvaltain entisen ulkoministerin, presidentiksi pyrkivän Hillary Clintonin sähköpostiviestinnän perusteella tiedämme Yhdysvaltain pyrkineen aktiivisesti kaatamaan Syyrian hallituksen sodassa, jossa on kuollut satoja tuhansia ihmisiä ja jonka seurauksena miljoonat ovat joutuneet pakolaisiksi.

Clinton kirjoittaa 31.12.2012 lähettämässään sähköpostiviestissä muun muassa:

“Paras tapa auttaa Israelia toimimaan Iranin lisääntyvän ydinvoimakapasiteetin kanssa on auttaa syyrialaisia kaatamaan Bašar al-Assadin hallitus. Neuvottelut, joita käydään Iranin ydinvoimaohjelman rajoittamisesta, eivät ratkaise Israelin turvallisuusongelmaa.”

“Syyrian Bašar al-Assadin hallituksen strateginen suhde Iranin kanssa sallii Iranin vaarantaa Israelin turvallisuuden – ei suoran hyökkäyksen kautta, jollaista ei Iranin ja Israelin 30 vuotta jatkuneen vihamielisyyden aikana ole ilmennyt, vaan sijaisten avulla, kuten Libanonin Hizbollahin, jota Iran ylläpitää, aseistaa ja kouluttaa Syyrian kautta. Assadin hallituksen loppu lopettaisi tämän vaarallisen liiton.”

“Assadin kaataminen helpottaisi Israelin ymmärrettäviä pelkoja siitä, ettei sillä enää olisi alueellista ydinaseylivoimaa. Sen jälkeen Israel ja Yhdysvallat voisivat kehittää yhteisen näkemyksen siitä, milloin Iranin [ydin]ohjelma on niin vaarallinen, että sotilaallisen voimankäytön voisi oikeuttaa. […] Lyhyesti: Valkoinen talo voisi liennyttää Israelin Iranista johtuvia jännitteitä ‘toimimalla oikein’ Syyriassa.”

Kansainvälisen atomienergiakomissio IAEA:n mukaan Iranilla ei ole ydinaseita eikä kykyä sellaisia kehittää. Tiedon vahvistivat 16 Yhdysvaltain tiedusteluvirastoa vuoden 2012 raportissaan – siis aiemmin samana vuonna, jolloin Hillary Clinton kirjoitteli viestiään Iranin muodostamasta ydinaseuhasta, jonka hän katsoo uhkaavan Israelin ydinasemonopolia. Joulukuussa 2015 Clinton vahvisti viestiään toteamalla, ettei sotilaallisen voiman käyttöä Irania vastaan pitäisi jättää pois vaihtoehdoista, koska Iran on “käyttäytynyt provosoivasti”.

Clintonin avustajanakin toiminut Sidney Blumenthal kirjoitti Hillary Clintonille 23.7.2012:

“[Brittien ja Ranskan tiedustelupalvelut uskovat israelilaisten kollegojensa olevan vakuuttuneita siitä, että] jos Assadin hallitus kaatuu, Iran menettää ainoan liittolaisensa Lähi-idässä ja joutuu eristyksiin. Samaan aikaan Assadin huoneen kaatuminen voi hyvinkin laukaista lahkolaisen sodan shiiamuslimien ja enemmistönä olevien sunnimuslimien välillä Iranin alueen liepeillä, mikä israelilaisten komentajien näkemyksen mukaan ei olisi lainkaan huono juttu Israelin ja sen länsiliittolaisten kannalta. Lisäksi eräät vanhemmat israelilaiset tiedusteluanalyytikot uskovat, että tämä saattaisi jopa johtaa Iranin nykyisen hallituksen kaatumiseen.”

Israelin puolustusministeri Moshe Ya’alon myönsi taannoin AIPAC-konferenssissa puhuessaan, että Egyptin vaaleilla valitun presidentin Mohammed Morsin poistaminen vallasta sotilasvallankaappauksella, jolla valtion johtoon asetettiin kenraali Abdel Fatah al-Sisi, suunniteltiin yhdessä Egyptin ja Persianlahden maiden armeijoiden sekä tiedustelupalvelujen kanssa. Lisäksi hän myönsi, että Israelin intressejä palvelevat parhaiten arabimaihin, eritoten Egyptiin, istutetut sotilashallitukset – “vaikka ne valitettavasti ylenkatsovatkin demokratiaa”.

Yhdysvaltain hallituksen runsaskätisesti sponsoroitu ulkoministeri yhdessä oikeistojuutalaislobby AIPAC:in kannustaman senaatin kanssa oli valmis poistamaan Israelin turvallisuuteensa kohdistamat huolet uhraamalla joukoittain syyrialaisia siviilejä ja laajentamaan Lähi-idässä käytäviä sotia siinä toivossa, että Iraninkin hallitus kaatuisi. Pelko Iranista kehittelemässä ydinasetta näyttäytyy viestinnän perusteella tekosyynä.

Israelin ulkoministeriöllekin työskennellyt journalisti Oded Yinon arvioi jo vuonna 1982 (nk. Yinon Plan), että kaikenlaisten arabien sisäisten konfliktien lietsominen auttaisi Israelia saavuttamaan tavoitteensa, muslimivaltioiden pirstomisen pieniksi, helpommin hallittaviksi yksiköiksi. Etniset puhdistukset sisältyvät Yinon-suunnitelmaan.

Maailman sionistijärjestö World Zionist Organizationin julkaiseman artikkelin otsikko on “The Zionist Plan for Middle East” (‘Sionistinen suunnitelma Lähi-idälle’), jonka Oded Yinon on kirjoittanut ja jonka on uudelleen julkaisua varten kääntänyt ja editoinut Jerusalemin yliopistossa työskennellyt orgaanisen kemian professori Israel Shahak.

Mitä Hillary Clintoniin tulee, hänen ei pitäisi ylipäätään olla presidenttiehdokkaana, vaan pidätettynä valtion salaisuuksien paljastamisesta ja kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta, mikäli Yhdysvalloissa luettaisiin lakia kaikille yhtäläisesti.

Lähde: Vastavalkea