Koti Uutisia Ulkomaat Yhdysvallat painostaa Turkkia S-400-ostoksesta

Yhdysvallat painostaa Turkkia S-400-ostoksesta

2
S-400 ilmatorjuntajärjestelmä

Pentagonin lausuntojen mukaan Turkki ei tule pystymään ostaa amerikkalaisia ilmatorjuntajärjestelmiä tai taistelukoneita jos he ostavat venäläisen S-400-ilmatorjuntajärjestelmän.

Uudessa lausunnossa Pentagonin tiedottajan Charles Summersin mukaan Turkki ei tule saamaan ostaa amerikkalaista Patriot-järjestelmää tai F-35 mallisia taistelukoneita, jos se etenee tilaamaan venäläisen S-400-järjestelmän.

-Voin sanoa että jos Turkki valitsee S-400:n, niin se tulee johtamaan vakaviin seurauksiin meidän sotilalisissa suhteissamme, sanoi Summers epävirallisessa lehdistötilaisuudessa.

Turkin puolustusministeri Hulusi Akar tiedotti aikasemmin viikolla, että he aikovat tilata venäläisen ilmatorjuntajärjestelmän. Juuri nyt turkkilaisia lentäjiä koulutetaan F-35-koneen käytössä Luke Air Force Base;lla Arizonassa.

Amerikkalaiset väittävät, että on mahdotonta käyttää sekä amerikkalaisia että venäläisiä aseita ilman, että salaisuuksia amerikkalaisista järjestelmistä voisi vuotaa. Turkki taas väittää asioiden liittyvän politiikkaan eikä teknisiin yksityiskohtiin.

Lähde: Nordfront

2 KOMMENTIT

  1. Pentagonin lausunnot ovat täyttä sumutusta, USA:ssa jutikat omistavat aseita myyvät asetehtaat ja näin myös Venäjällä missä samat jutikat omistavat asetehtaat, joten mitä väliä…

  2. Otamatta kantaa mitenkään poliittisesti kyseessä olevaan tapaukseen, mutta tämä osoittaa konkreettisella tavalla sen, mitä lopulta sana: “Liittolaisuus” tarkoittaa ja kuinka paljon se antaa liikkumatilaa toiselle (pienemmälle) osapuolelle.
    Mieleen tulee vain Suomen solmima “Isäntämaasopimus” Naton kanssa.

Comments are closed.