Koti Uutisia Ulkomaat Yhdysvallat kritisoi Kiinaa, koska maa osti aseita Venäjältä

Yhdysvallat kritisoi Kiinaa, koska maa osti aseita Venäjältä

3

Yhdysvaltain hiipuva imperiumi ei estä maata yrittämästä painostaa muita valtioita taipumaan heidän tahtonsa mukaisesti. Tällä kertaa Yhdysvaltain tähtäimessä ovat Kiinan ja Venäjän väliset asekaupat.

Kiinan viime vuonna tekemät asekaupat Venäjällä sekä Kiinan tuore päätös ostaa venäläisiä S-400-ilmatorjuntaohjuksia eivät Yhdysvaltain mukaan ole hyväksyttäviä. Amerikkalaisten pääargumentti on se, että kaupat rikkovat maan Venäjää vastaan asettamia pakotteita.

Amerikkalaiset elävät siinä uskossa, että muita supervaltoja kuten Kiinaa ja Venäjää kiinnostaa heidän Atlantin toiselta puolelta kantautuva yleinen ininänsä. Yhdysvallat uhkaa nyt aloittaa toimia kiinalaisia yrityksiä vastaan, jotka heidän mielestään toimivat pakotteita vastaan.

Kiinan ja Yhdysvaltain välinen taloudellinen kinastelu korostaa amerikkalaisten johtavien poliitikkojen harhaluuloa maansa asemasta nykymaailmassa. Uhkauksen seuraukset tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä antamaan enemmän tuulta Venäjän ja Kiinan dollarin vastaisiin purjeisiin, kun maat ovat siirtymässä kaupankäyntiin ilman dollaria.

Vielä oudompaa amerikkalaisten räyhäämisestä tekee se, että yksinomaan Kiina istuu yli kolmen biljoonan dollarireservin päällä. Jos maa päättäisi myydä nämä pikaisella tahdilla, päätyisi Yhdysvaltain talous erittäin suureen kriisitilanteeseen.

Lähteet: Yle, Business Insider

3 KOMMENTIT

  1. Kiinahan päätti juuri laskea tullejaan yhteisyökumppaneidensa osalta. Ja nyt Amerikka kuvittelee että heidän tuotteiudensa tullit laskisivat. Hmm… Itse epäilen että ensimmäisenä laskevat BRICS-maiden tulllit. Olisi outoa jos väärinkohdeltu osapuoli olisi myötämielinen esim. kauppasaarron asettajalle.

  2. Sais Kiina myydä ne taalavarantonsa äkkiä, että dollarin kurssi menisi pohjamutiin. Tahtoo nääs Grand Cherokee SRT Trackhawkin, mutta on nykykurssilla liian tyyris… 😀

  3. Ei Kiinan tarvitse OSTAA aseita Yhdysvalloilta, koska se on jo VARASTANUT kaikki aseet USA:lta aina demokraattien presidentin Billy Clintonin ajoista lähtien kauniisti sanottuna nk. “tiedustelulla” hakkeroimalla kaikki Yhdysvaltain aseteollisuuden tietokoneet kuin tietenkin Pentagonin “huippusalaiset” tiedot eli tiedostot (amerikan kansalta). Eli “replikoita” riittää Kiinan punaisella armeijalla niin paljon, että kun amerikkalainen kenraali menee seuraamaan vuosittaista Kiinana armeijan katselmusta kutsuvieraana, hän kokee varsinaisen deja vun, sillä on aivan kuin olisi “kotiinsa tullut”. Paitsi, että kiinalaiset sähkysääriset naissotilaat tuntuvat olevan “tiukkaa kamaa”.

Comments are closed.