Koti Uutisia Sionismi Yhdysvallat erosi YK:n ihmisoikeusneuvostosta – Israelista kehuja

Yhdysvallat erosi YK:n ihmisoikeusneuvostosta – Israelista kehuja

0

Yhdysvaltojen irtaantuminen Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvostosta on kerännyt sekä kehuja että kritiikkiä. Maa ilmoitti eroamispäätöksestään 19. kesäkuuta. Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nick Haley kuvasi neuvostoa “poliittisten ennakkoasenteiden likakaivoksi”.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu pitää Yhdysvaltojen päätöstä oikeana. The Times of Israel -lehdessä hän kommentoi:

– Se [järjestö] on puolueellinen, vihamielinen ja Israelin-vastainen ja on pettänyt tehtävänsä suojella ihmisoikeuksia.

Kommentti on ristiriitainen, koska ihmisoikeuspolitiikan nojalla on alun perin luotu juutalaisen Kansainliiton jäänteistä Yhdistyneet kansakunnat, jonka tehtäviin on aina kuulunut “ihmisoikeustaistelun” nimellä oleva toiminta kaikkia itsenäisiä valtioita vastaan. Näyttäisi siltä, että “ihmisoikeuksien” osuessa juutalaiseen ryöstövaltioon itseensä se ei enää hyväksykään niitä mukisematta.

Useat juutalaisen ihmisoikeusretoriikan kirjaimellisesti ottaneet ihmisoikeusmafiat ovat tuominneet Yhdysvaltain eroamisen. YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra’ad Al Hussein kuvasi irtautumista sanoin “harmillinen mutta ei yllättävä uutinen”. Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty toivoo Yhdysvaltojen vielä peruvan päätöksensä:

– Taas kerran presidentti Donald Trump osoittaa täydellistä välinpitämättömyyttään perusoikeuksia ja -vapauksia kohtaan, vaikka Yhdysvallat väittää niitä puolustavansa. – – Yhdysvaltojen pitäisi kiireellisesti peruuttaa tämä päätös, joka asettaa maan historian väärälle puolelle.

Human Rights Watchin toiminnanjohtaja Kenneth Roth vuorostaan kommentoi Yhdysvaltojen politiikan toistuvaa Israelin puolustelua:

– Israelin puolustaminen on kaikki, mistä Trump näkyy välittävän.

Lähde: Ilta-Sanomat