Koti Uutisia Ukrainan kriisi Yhdysvallat antaa 200 miljoonaa dollaria sotilaallista tukea Ukrainalle

Yhdysvallat antaa 200 miljoonaa dollaria sotilaallista tukea Ukrainalle

5

Yhdysvallat on hyväksynyt 200 miljoonan dollarin sotilaallisen tuen Ukrainalle. Summa on korvamerkitty “turvallisuustukena” ja se hyväksyttiin jo useita kuukausia sitten. Varat olivat pitkään pitotilassa ja odottivat sitä, että Ukraina toteuttaa Yhdysvaltain vaatimia puolustusreformeja. Varat on nyt vapautettu Ukrainalle.

Kaiken kaikkiaan Yhdysvallat on antanut Ukrainalle noin 1,1 miljardia dollaria niin sanottuna turvallisuustukena sitten vuoden 2014. Tuet ovat olleet kivi Yhdysvaltain ja Venäjän välisten neuvottelujen kengässä.

Se, että varat vapautetaan vain päivä Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaamisen jälkeen voi olla osoitus siitä, että maiden kaksi johtajaa ovat päässeet jonkinnäköiseen sopuun Ukrainan tilanteesta neuvottelujen aikana.

Lähde: RT

5 KOMMENTIT

 1. Hmm… Ettei nyt vain eskaloituisi Krimin valtausyritykseksi Venäjältä. Toisaalta, voidaanhan se raha käyttää esim. sotilaiden palkkoihin ja ammuksiin Ukrainalle, mutta hieman epäilen.

  Se on kumma miten demokratia ei kelpaa kaikille jos oma mielipide ei toteudu. Niinkuin Krimin äänestyksen kohdalla.

  • Ja se Krimin äänestyshän oli varmasti koko kansan tahto ihan niinkuin Gruusian Abhaasiassa ja Neuvostoliittoon vapaaehtoisesti liittyneillä mailla?

 2. Nämä Ukrainalle annettujen tukien tarkoituksena on vain hämätä julkisuuttaa. Aseet menevät Lähi-Itään ja pimeille markkinoille. Jostain syystä USA ei halua avoimesti myydä aseita terroriteille ja pimeille markkinoille.

  Ukrainan näytösluontoinen sodankäynti Donbassia, Krimiä ja muita vihollisia vastaan on osa tätä asekaupan kuviota. Sodassahan aseita “kuluu” aika paljon. Lisäksi Ukrainassa “räjähtää” isoja asevarastoja varsin usein. Tällä tavoin saadaan näyttämään siltä, että ulkomaille viedyt aseet on käytetty Ukrainan alueella.

  No. Mitä NATO muuten ajattelee Ukrainasta:
  Poroshenko’s NATO Summit Speech Was Heard by Only the Four Walls of the Room

  • Tässä lisätodiste aseiden kierrätyksestä Eurooppalaisten valtioiden kautta:
   https://www.sott.net/article/391638-A-Bosnian-signs-off-weapons-he-says-are-going-to-Saudi-Arabia-but-his-signature-turns-up-in-Aleppo

   Bosnialainen haastateltava Ifet Krnjic tunnistaa Aleposta löytyneen aselähetyksen dokumenteista oman allekirjoituksensa. Hän muistaa hyvin kyseisen aselähetyksen. Aseet toimitettiin NATO-standardin mukaisesti. Niiden määränpää oli Saudi-Arabia.

  • Tämä asekauppa on kyllä pohjaton suo. Nyt saksassa on mennyt oikeuteen asti tapaus, jossa paikallinen tehdas myi aseita Meksikon mafialle.
   — The indictment focuses on 4,500 G36 assault rifles and other firearms that were sold in 16 batches to Mexico.
   — Aseet tulivat esille tapauksessa, jossa 6 opiskelijaa tapettiin ja 43 otettiin vangiksi; nämä hävisivät jälkeä jättämättä.

   Henkilö, joka paljasti kaupat on paennut ulkomaille henkensä edestä.
   — Hän menetti työ, perheen ja on joutunut pakenemaan ulkomaille.
   — “In Germany, they don’t shoot you in your head. In Germany they do it with a tragic accident of a citizen ‘who had a car accident,'”

   Asekaupan kuvio on Saksan perinteen mukainen ja täsmälleen sama käytäntö mikä koski kaikkea liiketoimintaa kansallissosialistisessa saksassa.
   — Otetaan konsultiksi puolue.
   — Maksetaan puolueelle kaupan mukainen maksu.
   — Lisenssi järjestyy tuota pikaa.
   — Isommat asekaupat järjestellään pienempiin osiin ja … No. Kyllä puolue tietää mitä valtio haluaa.

   Näin kertoo
   https://www.sott.net/article/391861-Documentary-Germanys-Bloody-Secret-Politicians-and-arms-manufacturers-sell-weapons-to-anyone

Comments are closed.