Koti Uutisia Ulkomaat Yhdysvallat aikoo vetää joukkonsa Syyriasta

Yhdysvallat aikoo vetää joukkonsa Syyriasta

12

Nimettömät diplomaattilähteet kertovat Yhdysvaltojen aikeista vetää kaikki joukkonsa Syyriasta. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump twiittasikin aiheeseen liittyen, että Isis on lyöty ja Isis on ollut ainoa syy Yhdysvalloille olla Syyriassa. Aiemmin Trump kuitenkin totesi, että joukot ovat Lähi-idässä Israelin takia. Tällä ei ilmeisesti tarkoitettu Syyriaa vaan muita maita.

Yhdysvaltojen joukkoja on Syyriassa noin 2 000. Suurin osa kouluttaa paikallisia taistelemaan terroristijoukkoja vastaan. USA kouluttaa SDF-kurdeja, joita taas toinen Nato-maa Turkki pitää terroristeina. Tämä on aiheuttanut kylmyyttä Turkin ja Yhdysvaltojen välille.

Lähde: Keskisuomalainen

12 KOMMENTIT

 1. Tämä olisi tervetuullut uutinen. Trumpinhan piti vetää joukot pois jo vuosi sitten, mutta yhä edelleen ne ovat vielä. Jokaisen maan pitää oppia puolustamaan itseään, Syyriankin. Jos ne eivät mahda mitään sisäiselle uhalle niin miten ne voisivat pärjätä ulkoiselle?

  Nyt on maan aika aloittaa jälleenrakennus ja pitää kurissa hihhulit. Toisaalta, eurooppaan lienee paennut jo suurin osa. Sillä ei sieltä Syyriasta tullut Suomeenkaan naisia tai lapsia. Tuli vain partalapsia.

 2. Kurdeja en kyllä kouluttaisi taistelemaan. Fanaattisia riidankylväjiä kuten muutkin ryhmittymät tuolla. Antaisivat luonnon hoitaa. Paras olisi kun sinne ei veisi aseita.vaan antaisi näiden tapella kivien ja keppien kanssa koska he taistelee vielä 3000 luvullakin.

  • Nyt voidaan aloittaa somaleiden, irakilaisten/iranilaisten ja syyrialaistenkin palautukset, kun ovat virallisestikin turvallisia maita.

   Eihän noista ketään olisi koskaan pitänytkään ottaa. Kyllä luonto hoitaa, kuten sanoit. Juutalaisen täytyy aina puuttua asioihin, jolloin kaikki meneekin sitten päin persettä.

 3. Viimeeksi, kun Trump näin julisti, tapahtui saman tien “kaasuisku” ja hän sen johdosta pyörsi suunnitelmansa. Mitähän tällä kertaa keksitään, kenen toimesta ja missä?

  • No onhan ne saaneet varustettua Al Nusran ja Isisin, joten miksi jäädä kun pisnes ei sillä kantilla vedä. Varmasti osa Isisin porukastrakin on kotoutettu eurooppaan eri kolkille vastaisuutta ajatellen.
   Jäähän sinne vielä yhteistyökumppanit, jotka ottavat hittiä myös irakissa ja afganistanissa valvoessaan globaaleja etuja demokratian nimissä.

   • Jotenkin vaan tuntuu, että eräs valittu tiedustelupalvelu saattaa “havaita” jotain yllättävää, ennenkuin jenkit ehtivät poistua alueelta.

 4. Yhdysvaltojen “lähteminen” on vaikeampaa kuin jauhetun purkka mällin irrottaminen huonekalusta. Eikä vain siitä syystä, ettei se itse sitä haluaisi, vaan suorastaan se globaalissa mittakaavassa oleva intressi joukkio, jolle sopii paremmin kuin hyvin, että Yhdysvallat on korviaan myöten kusessa jossain perslävessä. Se sataa yhtälailla niin vihollisten kuin “ystävienkin” laariin. Kiina ja Venäjä myhäilevät niin kauan kun amerikkalaisia kaatuu ja rahaa palaa maailmanpoliisina. Tosin tässä tapauksessa Venäjä tuskin panee pahakseen tätä Syyrian osalta. Israel on sen sijaan ainainen ongelma jo itsessään. Siis ihan kaikille ja varsinkin Pohjois-Amerikalle ja Euroopalle, jotka ovat vain juutalaisten pyörittämiä kasinoita, joista ei tarvitse edes veroja maksaa. Toinen ja joskus jopa vielä enemmän ärsyttävämpi puoli on henkinen ja sananvapauden kahlehtiminen, jota tuo “kuppikunta” on harjoittanut jo Raamatullisia aika määriä, selostamassa mitä me saamme sanoa ja oikeastaan vain sen: Mitä emme saa sanoa!

  • Taisi sieltä Afganistanista lähteä jotkut muutkin häntä koipien välissä, 1989, kymmenen vuoden sitkeän mutta epäonnistuneen vapauttamisen jälkeen.

   • Huutelivatko sitten toisilleen “heil sun heiluvilles!”, kun olivat hännät koipien välissä?

    Toivottavasti syyrialaiset nussivat lastasi suuhun.

    • Minua ilahduttaa suuresti havainto siitä, että vitutuksesi on näin joulunkin aikana edelleen stratosfäärisissä lukemissa. Loppuiko kama vai pettääkö Mohammed sinua Ahmedin kanssa?

     Vai onko muistutus ihanneyhteiskuntasi tappiosta noin kova nakki, vaikk’et ollut vielä syntynytkään kyseisten tapahtumien aikana? No, ei sillä niin väliä, tärkeintä on että antifanarkki voi huonosti. 😜

 5. Tähän uutiseen että Usa vetäytyisi Syyriasta täytyy suhtautua hyvin skeptisesti, koira on haudattuna tähän ja todennäköisesti uuden sodan valmistelua…

Comments are closed.