Koti Uutisia Kotimaa Yhdeksäsluokkalainen kiusattu poika joutui sairaalaan – suussa paristoja

Yhdeksäsluokkalainen kiusattu poika joutui sairaalaan – suussa paristoja

4

Yhdeksäsluokkalainen kotkalaispoika joutui maanantaina sairaalaan kesken koulupäivän, sillä hänen suuhunsa oli tungettu paristoja ja myrkyllisiä hevoskastanjoita.

Poika oli yön yli tarkkailussa sairaalassa, missä hän myös joutui tähystysleikkaukseen. Pojan äidin mukaan sairaalassa oli tarkoituksena selvittää, kuinka vakavia vammoja paristot muun muassa ruokatorveen ja mahalaukkuun aiheuttivat. Sisäelimissä ei ollut reikiä, mutta ne olivat punaiset ja ärtyneet.

– Olisi voinut käydä todella huonosti. Olisi voinut lähteä henki tai hän olisi voinut joutua letkuruokintaan loppuelämäkseen, pojan äiti kommentoi Ilta-Sanomille.

Rehtorin mukaan poika olisi palannut normaaliin opetukseen jo keskiviikkona. Rehtori ei osannut sanoa, kuinka monta henkilöä kiusaamistapaukseen osallistui tai oliko kiusaaminen tapahtunut välitunnilla, tunnilla vai molempien aikana. Hän ei osannut sanoa mitään myöskään siihen, kuinka koulu tulee reagoimaan tapaukseen. Rehtorin mukaan koulun reagointitapa riippuu siitä, mitä pojan kuulemisissa selviää. Rehtorin mukaan hänen koulunsa on kiusaamisen suhteen “normaali”.

Kaakkois-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola kertoi Ilta-Sanomille olleensa yhteyksissä pojan äidin kanssa ja ohjeisti häntä tekemään rikosilmoituksen. Rikosilmoituksen oli määrä tehdä poikaa hoitanut sairaala, mutta ilmoitus ei ollut saapunut keskiviikkoaamuun mennessä.

– Ei ole tiedossa, onko nyt pelkästään yllytetty tätä poikaa. Pojat osaavat olla helkatin hölmöjä, kun ne ovat porukassa. Jos on tapahtunut tällainen yllytys, niin silloin ei ole välttämättä mitään rikosta – –, Rahkola jatkaa.

– Me tutkimme, mitä on tapahtunut ja minkä rikoksen tunnusmerkistö voisi täyttyä. Kyse voi olla törkeästä pahoinpitelystä tai pahoinpitelystä, kommentoi puolestaan tutkinnanjohtaja Kai Virtanen myöhemmin keskiviikkoiltapäivällä.

Rikosilmoitukseen on kirjattu, että poikaa olisi pakotettu pitämään suussaan paristoja ja hevoskastanjoita. Poliisi kirjasi keskiviikon aikana neljän henkilön nimet, jotka tietojen mukaan olisivat osallistuneet kiusaamiseen. Rikosilmoitukseen on kirjattu myös pojan puhelimitse saamat uhkausviestit, joita hän on vastaanottanut kiusaamistapauksensa tultua julkisuuteen. Viesteissä kehotettiin uhria ottamaan kaikki syyt omalle kontolleen.

Epäiltyjen iästä ei ole tietoa. Mikäli kiusaajat ovat alle 15-vuotiaita, he eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan eli heitä ei tulla rankaisemaan eikä asiaa tulla viemään tuomioistuimeen.

Pojan äiti kertoo kiusaamisen jatkuneen kolmannesta luokasta asti. Nähtävästi vuosia jatkunut kiusaaminen huipentui tähän tapaukseen.

Lähde: Ilta-Sanomat

4 KOMMENTIT

  1. Normaalia ja normaalia… melko kevytmielinen vastaus. Jos olisin uhrin omainen olisin loukkaantunut tuos
    ta syvästi. Tohdinko edes arvata kuka varsin potentiaalinen ryhmä on näin brutaalin ja elukkamaisen teon takana.

  2. Veikkaan että tekijät ovat parikymppisiä, ikuisia yläasteeaisia. Syntymäpäivä näillä on 1.1. jokaisella.

  3. Ei tämä enää ole kiusaamista. Kiusaamista oli se, kun silmälasipäistä osoitettiin sormella ja huudettiin “RILLIPÄÄ!”

    Tämä jutun tapaus on jo jotain ihan muuta. Sairasta käytöstä.

Comments are closed.