Koti Uutisia Yhä harvempi reserviläinen kannattaa Nato-jäsenyyttä

Yhä harvempi reserviläinen kannattaa Nato-jäsenyyttä

1

UK_Nato_reservilaiset

Puolustusliitto Naton kannatus jatkaa laskuaan Suomessa. Entistä harvempi reserviläinen pitää Suomen Natoon liittymistä hyvänä ajatuksena.

Innolink Research Oy:n tutkimuksen mukaan vain vajaa kolmannes suomalaisista reserviläisistä kannattaa Nato-jäsenyyttä. Viidessä vuodessa kannatus on pudonnut 10 prosentilla. Lisäksi joka toinen reserviläinen olisi puolustusbudjetin leikkausten myötä valmis vähentämään puolustusvoimien kansainvälisestä toiminnasta.

Loppuvuodesta 2012 Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan julkistaman kyselyn mukaan Naton kannatus on kaikki suomalaiset mukaan lukien vieläkin matalampi. Alle viidennes kansasta kannattaa jäsenyyttä. Luku on pienempi kuin vuonna 2011. Sen sijaan yleisen asevelvollisuuden kannatus on noussut lähes 10 prosentilla. 76 % suomalaisista myös näkee, että maata on puolustettava aseellisesti, vaikka lopputulema olisikin epävarma.

 

Aiheesta muualla:

Yle.fi
HS.fi

Aiheeseen liittyen:

Nato-terrorismia Serbiassa
Ketä Nato-jäsenyys hyödyttäisi?

1 KOMMENTTI

  1. “76 % suomalaisista myös näkee, että maata on puolustettava aseellisesti, vaikka lopputulema olisikin epävarma.”

    Täytyy kyllä kysyä, että mitäköhän toimittajilla oli mielessään (vai oliko mitään) kysymystä laatiessaan. Sodassa lopputulos on aina epävarma.

Comments are closed.