Koti Uutisia Ulkomaat Yhä harvempi amerikkalainen tukee Israelia

Yhä harvempi amerikkalainen tukee Israelia

2

Tuoreen The Economistin ja YouGovin tekemän tutkimuksen mukaan yhä harvempi amerikkalainen tukee roistovaltio Israelia. Vaikka Israel saa tukensa isolta määrältä amerikkalaisia, on se heikentynyt huomattavasti, ja kehitys osoittaa jatkamisen merkkejä.

Vuonna 2015 47 prosenttia amerikkalaisista näki Israelin heidän liittolaisenaan. Vuonna 2017 luku oli laskenut 41 prosenttiin, ja tuoreen tutkimuksen mukaan vain 37 prosenttia näkee Israelin maan liittolaisena.

Vähentynyt tuki Israelia kohtaan on ollut suurinta demokraattien keskuudessa, kun taas republikaanien tuki on nähnyt pientä nousua. Pienintä tuki Israelille on naisten keskuudessa. Vain 29 prosenttia kyselyyn osallistuneista naisista antaa tukensa Israelille. Vastaava luku miesten keskuudessa on 46 prosenttia. Ikäluokkien välillä on myös isoja eroja. Siinä missä yli 65-vuotiaista 55 prosenttia tukee Israelia, vain 25 prosenttia 18–29 vuotta täyttäneistä tukee maata.

Lähde: Haaretz

2 KOMMENTIT

  1. “Once we squeeze all we can out of the United States, it can dry up and blow away.” Benjamin Netanyahu, 2002

  2. Kolikon kääntöpuoli on se että israelin hylkäävät lähinnä ne jotka ovat myös valkoisia vastaan ja näkevät israelin fasistisena. Eli porukka ei oikeasti ole heräämässä.

Comments are closed.