Koti Uutisia Talous WSJ: Amerikan pankit “hallitsemaan jakautunutta Eurooppaa”

WSJ: Amerikan pankit “hallitsemaan jakautunutta Eurooppaa”

4

Yhdysvaltojen finanssieliitin pää-äänenkannattaja The Wall Street Journal (WSJ) toteaa tuoreessa artikkelissa, että amerikkalaisten pankkien “valta-aseman” vahvistaminen “jakautuneessa Euroopassa” olisi “hyvä idea”. Jotta tavoite saavutettaisiin, täytyy eurooppalaisia pankkeja sulattaa amerikkalsiin jätteihin.

Goldman Sachsin ja Citigroupin kaltaiset pankit hallitsevat Eurooppaa jo tällä hetkellä lobbaamalla Euroopan komissiota, mutta Yhdysvalloista käsin toimiva eliitti tahtoo nyt entistä vahvemman jalansijan vanhalla mantereella. Suuret pankkifuusiot keskittävät niin poliittista kuin taloudellista valtaa kansainväliselle rahaeliitille.

WSJ:n mukaan suuret ylikansalliset pankkifuusiot ovat tällä hetkellä epätodennäköisiä, koska “populismi” ja “protektionismi” (eli kansallismielisyys) nousevat Euroopassa. Lehti kuitenkin muistuttaa, että EU-eliitti pyrkii luomaan osana liittovaltiohankettaan “eurooppalaiset pääomamarkkinat”, mikä tarjoaa mahdollisuuden aiempaa kansainvälisempien megapankkien rakentamiselle.

Parasiittimaisesti toimivat pankkimonopolit tukahduttavat pienet paikallispankit, jotka rahoittavat jokseenkin rehellisesti paikallisia yrityksiä sekä huolehtivat talletuksista. Wall Street sen sijaan ei ole kiinnostunut kansalaisten hyvinvoinnista vaan voiton tekemisestä keinolla millä hyvänsä.

WSJ peräänkuuluttaa päättäjiltä “populismin” noususta huolimatta entistä enemmän “eurooppalaista ajattelua” vastapainoksi “kansalliselle ajattelulle”, jotta suuret pankit voisivat kukoistaa.

Lähde: The Wall Street Journal

4 KOMMENTIT

  1. Jakautunut Eurooppa tulee todennäköisesti olemaan jakautunut EU/pankkivasallivaltiohin ja itsenäisiin kansallisvaltioihin. Jälkimmäisissä ei pitäisi olla sen enempää sionistikoronkiskureilla kuin Soroksilla ja muilla mädättäjillä sanan sijaa. Tilanne saattaa kärjistyä jopa aseellisen konfliktin tasolle näitten ryhmittymien kesken. Kiitos ja kumarrus.

  2. Pelkäänpä että itsenäisiä kansallisvaltioita ei jää 10 vuoden jälkeen. Nekin 2: Unkari ja sanotaan vaikka Viro tullaan ajamaan lännen pankkiarmeijoiden hihnaan tai eurasianistien silkkitie hankkeen jatkoksi kamelien taukopaikoiksi.

  3. Mitä te selitätte. On vain kaksi vaihtoehtoa. Eurooppa tai Eurafrica.

    • Viro tullaan ajamaan lännen pankkiarmeijoiden hihnaan tai eurasianistien silkkitie hankkeen jatkoksi kamelien taukopaikoiksi..kuten sanoin…. Mitä sinä selität idiootti?!

Comments are closed.