Koti Uutisia Wikipedia: Haakon Forwald on “yksi Pohjoismaiden vaarallisimmista miehistä”

Wikipedia: Haakon Forwald on “yksi Pohjoismaiden vaarallisimmista miehistä”

4

On arkipäivää, että valtamedia valehtelee, vääristelee ja muuntelee totuutta sen omaan agendaan sopivaksi. Wikipedia ei ole tästä poikkeus. Englanninkielisessä artikkelissa Vastarintaliikkeen Norjan-johtajasta Haakon Forwaldista on tehty lyhyt mutta sensaatiohakuinen kuvaus. Forwald on artikkelin mukaan peräti yksi Pohjois-Euroopan vaarallisimmista miehistä!

Forwaldia koskevassa Wikipedia-artikkelissa lukee seuraavaa: “Forwald (syntynyt 1978) on uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Norjan-johtaja. Norjalaislehti Verdens Gang (VG) on kuvaillut Forwaldia yhdeksi Pohjois-Euroopan vaarallisimmista miehistä.”

Lähde, johon Wikipedia-artikkelissa viitataan, on VG:n Vastarintaliikkeestä tekemä artikkeli vuodelta 2016, jonka otsikko on “Pohjolan vaarallisimmat”. Tällä puolestaan viitataan Ruotsin ja Norjan turvallisuuspoliisien tekemiin lausuntoihin, joiden mukaan Pohjoismainen Vastarintaliike muodostaa varteenotettavimman uhan “äärioikeistolaisissa piireissä”.

Kansallisen Vastarinnan sisarsivusto Frihetskamp oli yhteydessä Forwaldiin kuullakseen, mitä mieltä hän on kohunimityksestään.

Hei, Haakon! Onko nimitys herättänyt vielä reaktioita jossakussa?

Heh, ei ole, paitsi Pär Öbergissä, joka oli sitä mieltä, että on sekä hienoa että vähän pelottavaa tuntea yksi Pohjois-Euroopan vaarallisimmista miehistä.

Lähtekäämme siis siitä, että Wikipedia-artikkelin takana on poliittinen vastustaja? Näin ainakin olettaisin?

Kyllä, Wikipediahan pyörii vapaaehtoisvoimin eikä ole tavatonta, että poliittiset vastustajamme sekä kirjoittavat että editoivat artikkeleita meistä. Wikipedian agenda on hyvin ilmeinen, sillä siellä sallitaan valheet ja solvaukset samaan aikaan, kun kaikki objektiivinen informaatio pyyhitään sieltä pois.

Mitä luulet, että seuraavaksi tulee tapahtumaan? Otetaanko titteli sinulta Wikipediassa pois vai tuleeko se elämään omaa elämäänsä riippumatta totuudesta?

Meillä on jo aikaisempaa kokemusta siitä, että valtamedia valehtelee meistä artikkeleissaan. Näitä samoja valheita on sitten toistettu Wikipediassa. Wikipedia puolestaan viittaa aina valtamedian artikkeleihin. Siten valhe leviää muihin lehtiin, jotka puolestaan viittaavat Wikipedian lähteisiin. Muodostuu siis noidankehä, jonka avulla vastustajat luovat oman “todellisuutensa” ja “totuutensa”, joita he omassa propagandassaan myöhemmin käyttävät. Ei siis ole perusteetonta, että kutsumme valtamediaa valemediaksi.

Mitä on tapahtunut ja mitä tulee vielä tapahtumaan tuon nimityksen johdosta, sitä en lähde spekuloimaan. Ei kuitenkaan ole maailmanloppu, mikäli valelehdistö tai systeemi puhuu minusta vaarallisena miehenä – sehän on pikemminkin positiivista.

Kiitos haastattelusta. Entä haluatko lähettää terveisiä lukijoillemme?

Kyllä, vieläpä erittäin hyviä terveisiä! Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen norjankielinen uusi kotisivu Motståndsbevegelsen.org nimittäin lanseerattiin lauantaina, lue Frihetskampista lisätietoa asiasta!

Uusi kotisivu Motståndsbevegelsen.org tulee keskittymään itse Vastarintaliikkeeseen, sen politiikkaan, ideologiaan ja tiedottamiseen samaan aikaan, kun Frihetskampia muokataan aiempaa puhtaammin uutissivustoksi. Forwald ilmoitti vastikään järjestetyillä Ruotsin aktivistipäivillä jättävänsä Frihetskampin päätoimittajan pestin luovuttaakseen sen Martin Oppegaardille. Forwald itse on puolestaan siirtynyt Motståndsbevegelsen.orgin päätoimittajaksi.
 

Lähde: Frihetskamp (1, 2)

4 KOMMENTIT

  1. Pitääkin pyytää ensi kerralla nimmari. On sitten nimmari euroopan kovimmalta kaverilta. Saas nähdä selviääkö siitä hengissä.

  2. HUI!!! Herra paratkoon!. Mies näyttää aivan norjalaiselta mäkihyppääjältä. Siis todellinen suomalaisen penkkiurheilijan painajaisuni.
    Eurooppa on pullollaan jihadisteja, joiden lähtökohtainen “kattaus” heti aamurukouksen jälkeen on vääräuskoisten päiden katkominen ja ns. “valkoisten huorien” raiskaaminen suurella joukolla.
    Mikään ei ole niin sokea, kuuroa, mykkää ja koomaa kuin tyhmyys.

Comments are closed.