Koti Artikkelit Voittajien kirjoittama historia ja kaksinaismoralismi

Voittajien kirjoittama historia ja kaksinaismoralismi

39

Katselin vastikään TV:stä dokumenttia (tai “dokumenttia”), joka käsitteli kansallissosialistisen Saksan “propagandakonetta”. Vaikka vastaavia dokumentteja tulee lähes päivittäin televisiosta, en ole lapsuusvuosien jälkeen näitä katsellut, koska olen ymmärtänyt jo teini-ikäisenä niiden sisällöllisen ristiriitaisuuden.

Itse dokumentti ei varsinaisesti sellaisenaan ollut järin mielenkiintoinen tai tarjonnut mitään mullistavaa. Mielenkiintoisen siitä kuitenkin teki se, miten tämänkin pätkän tekijät esittivät samat asiat yhden tekemänä positiivisessa tai itsestään selvässä valossa, kun toisen tekemänä siitä muuttui ihmisen oman kierouden esiinmarssi – mikäli esitetyt väitteet Saksan tekemisistä edes pitivät paikkaansa. Tässä ei kuitenkaan ole tarkoitus keskittyä historian vääristelyn korjaamiseen vaan hakea toisenlainen lähestymistapa. Mainittakoon kuitenkin, että voittajien kirjoittamassa historiassa valehtelu on sääntö ei poikkeus.

Dokumentin mukaan Saksan propagandaministeri Joseph Goebbels otti haltuunsa radion, median sekä kulttuurin (kuten elokuvat) tuottaakseen näiden kautta puolueen hyväksymää propagandaa kansalle. Lisäksi koululaitos valjastettiin ajamaan samaa asiaa. Dokumentin mukaan kaiken viihteen, kuten elokuvien, piti olla Goebbelsin hyväksymää. Tällä estettiin se, ettei saksalaisnäkökulmasta haitallinen propaganda pääse viihteen kautta leviämään. Lisäksi hyväksytyt elokuvat “levittivät huomaamatta natsien vääristynyttä filosofiaa”. Vaikka väite sellaisenaan pitäisi paikkansa, kuulostaa aiheesta moralisointi oudolta, sillä se ei eroa sodanjälkeisistä eikä tämän päivän käytännöistä muuten kuin uudella isännällä.

Jokainen viihdekulttuuria harjaantuneella silmällä katseleva ihminen voi havaita sinne hivutetun propagandan. Viihdekulttuuri toimii monien epäterveiden virtausten normalisoijana. Kuka tahansa voi avata TV:n ja kääntää kanavalle, jolla näytetään parhaiden katseluaikojen suosituimpia ohjelmia. Saippuasarjoissa homot ovat jo pitkään olleet oudon yliedustettuja, aivan kuten realitysarjoissakin. Elokuvaviihde on jo kymmeniä vuosia tehnyt huumeista sosiaalisesti hyväksyttävämpiä. Sotaelokuvat lobbaavat jatkuvassa sodassa olevan USA:n ristiretkiä “hyvän ja pahan välisinä taistoina”. Ja niin edelleen. Vaikka kyseessä on “vain viihde”, on ilmeinen tarkoitus levittää viihteen nimissä propagandaa massojen mieliin.

Omaa dokumenttia, elokuvaa, musiikkia jne. on niin ikään turha unelmoida levittävänsä normaaleissa kanavissa, mikäli teoksesta löytyy yksikin virhe kulttuurimarxistien koko ajan tiukkenevassa seulassa. “Virhe” voi olla vain tietyn aiheen käsittely väärästä näkökulmasta, yksittäinen väärä henkilö jossain kohtaa tuotantoa tai jopa pelkäksi vitsiksi tarkoitettu yksittäinen heitto.

Joseph Goebbels.

Mikäli lukijat epäilevät tätä, kokeilkaapa tehdä maahanmuuttoa tai homokulttuuria käsittelevä dokumentti, jossa kerrotte myös molempiin aiheisiin liittyvistä negatiivisista ilmiöistä. Tehkää elokuva, johon valitsette maahanmuuttokriitikkona nykyään tunnetun Tero Vaaran tekemän kappaleen tunnusmusiikiksi. Tuottakaa CD-levy ja ottakaa mihin tahansa kohtaan tuotantoa mukaan kulttuurimarxistien mustalle listalle päätynyt kansallismielinen. Näissä tilanteissa voitte olla varmoja, ettei tuotoksenne tule leviämään niitä kanavia pitkin, joissa kaikki muut materiaalinsa levittävät. Ja tällä ei ole mitään tekemistä itse ammattimaisuuden kanssa.

Dokumentissa kerrottiin myös kansallissosialistien “uskaliaimmasta valheesta”. Kun kansainvälisen Punaisen Ristin työntekijät saapuivat keskitysleirille tekemään tarkastusta, valjasti Goebbels koko leirin kymmenettuhannet juutalaisvangit näyttelemään tarkkailijoille, että leirillä on kaikki hyvin eikä rikoksia tapahdu. Tämä sai myös tarkkailijat antamaan puhtaat paperit keskitysleireille. Näitä papereita lueskelevat tänä päivänä erityisesti holokaustirevisionistit. Siis kyllä, Goebbels löysi kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka olivat kaikki valmiita “näyttelemään” vangitsijoidensa puolesta. Kymmenistätuhansista vangeista kukaan ei halunnut poiketa sovitusta “tarinasta”.

Tästä tapahtumasta kuvattiin vieläpä dokumentti maailmalle, mikä kuulemma lisäsi tapauksen röyhkeyttä. Mainittakoon, että sodan jälkeen liittoutuneiden vankileireille ei edes päästetty Punaisen Ristin tarkkailijoita.

Mikäli nyt kyseenalaistaisin tarinan uskottavuuden, voisin useissa Euroopan maissa joutua vuosiksi vankilaan. Suomessa se ei olisi laitonta – mutta se olisi “hyvien tapojen vastaista” ja siksi kiellettävien asioiden listalla. Nämä lait on säädetty suojelemaan ehdotonta totuutta.

Kolmannen valtakunnan johto paransi kansalaistensa viihtyvyyttä useilla isoilla ja pienemmillä projekteilla. Dokumentissa käsiteltiin Berliinin uudelleenbrändäämistä Germaniaksi, mitä pohjustettiin aloittamalla ja suunnittelemalla eri rakennusprojekteja. Työtä ei koskaan ehditty saada valmiiksi.

Itse projekti julistettiin dokumentissa suuruudenhulluksi tapahtumaksi, jonka ainut tarkoitus oli propaganda. Kaupunkiin oli tarkoitus rakentaa viisi kilometriä pitkä kävelybulevardi, jonka toisessa päässä olisi Brandenburgin portti ja toisessa riemukaari. Koska Berliini on pääasiassa rakennettu hiekkaiselle maalle, ei painava riemukaari välttämättä kestäisi paikallaan. Sen vuoksi päätettiin testata kestävyyttä rakentamalla painava rakennelma, josta seurattiin, liikkuuko se. Tämä testaaminen oli dokumentin tekijöiden mukaan “pähkähullua”, mutta tarkemmin ei selitetty, miksi se sellaista olisi.

Osa projektia oli rakentaa keskustan autoliikenne kulkemaan maan alle, jotta maan päällä olisi parempi ilma ja säästyttäisiin ruuhkilta. Tunneleita ryhdyttiin jo rakentamaan, mutta sodan vuoksi tämäkin kariutui. Dokumentin mukaan tämä oli todiste Hitlerin suuruudenhulluudesta, ja sen tarkoituksena oli ainoastaan toimia propagandana. Tarkempaa selitystä tälle väitteelle ei kylläkään annettu. Mainittakoon, että esimerkiksi Helsinki suunnittelee tällä hetkellä kaupunkibulevardeja sekä keskustan liikenteen siirtämistä maan alle – tämä yli 80 vuotta Saksan perässä.

Goebbels piti vuonna 1943 puheen, jossa hän kertoi kansalle mahdollisuudesta hävitä sota. Hän pyysi koko kansaa vetämään yhtä köyttä pelastaakseen Euroopan kommunismilta ja varoitti mitä tulisi tapahtumaan, jos bolshevismi voittaisi. Tämä puhe oli dokumentin mukaan suunniteltu propagandatempaus, jonka tarkoitus oli kiihottaa kansa sotateollisuuden piiriin.

Goebbelsin ennustukset kommunismin pahuudesta esitettiin siinä valossa, että ne olisivat valheellista propagandaa, vaikka puheenpitohetkellä esimerkiksi Holodomor-nimellä tunnettu kansanmurha oli jo tapahtunut. Sodan loppuvaiheilla ja sen jälkeen miljoonia saksalaisnaisia joukkoraiskattiin lastensa ja vanhempiensa nähden, heitä murhattiin kuin kärpäsiä, miljoonat saksalaiset sotavangit kuolivat Neuvostoliiton leireillä, miljoonista lapsista tuli orpoja, koko maa oli tuhottu pommeilla ja paljon muuta. Olivatko Goebbelsin ennustukset siis vääriä?

Tänä päivänä kutsutaan “natsipropagandaksi” sitä, kun kansallismieliset kirjoittavat maahanmuuttajien rikoksista ja ennustavat, että tilanne tulee vain pahenemaan. Sitä ei varsinaisesti edes sanota valheeksi, mutta se esitetään niin, että varautumaton kuulija ajattelee esimerkiksi rikostilastoista kirjoittavien kirjoittavan “valheellista natsipropagandaa”.

Dokumentti päättyi kertomukseen “natsipropagandaan lumoutuneesta” saksalaissotilaasta, joka sodan jälkeen hylkäsi aatteensa. Todisteena Goebbelsin luoman propagandan voimasta kerrottiin sodan lopulla tapahtunut sattumus, jossa saksalaiset joutuivat tykistökeskitykseen. Pommeista havahduttuaan tämä “lumoutunut sotilas” näki toverinsa painivan venäläissotilaan kanssa ja olevan alakynnessä. Pelastaakseen toverinsa hengen hän ampui venäläisen. Tämä toverin pelastaminen esitettiin negatiivisessa valossa ikään kuin sotilas olisi toiminut väärin tilanteessa ja puhtaasti propagandan lumoamana.

Voittajien kirjoittamien historiadokumenttien moralisoidessa hävinneen osapuolen tekemisistä tai “tekemisistä” pyrkii se unohtamaan omat sotarikoksensa sekä myös tänä päivänä käytössä olevat epädemokraattiset toimintamallit. Tämän tökerön kaksinaismoralismin keskellä joudumme kaikilla yhteiskunnan osa-aluilla elämään.

Jesse Torniainen

39 KOMMENTIT

 1. Hieno ja moraalinen kirjoitus. Valhe se on jota vaikea sietää. Juutalaisten ja heitä kumartavien aurinko on kuin kemiallista paskaa akvaariossa. He kuuluvat ja laskeutuvat luonnollisesti sinne, maailmankaikkeuden lakien mukaisesti , helwettiin. Puhdas valo ja rakkaus on todellinen, olotila, jonne vanhuus, sairaus ja kuolema eivät yllä. Oikeudenmukaisuus lapsillamme on totuus, suoraan sydämessä, ceedeet lähetetään hopealankoja pitkin kaikkivaltiaalle. Sydämen kontrolliin ei koukkunokalla asiaa. Kiitoksia kiinalaisittain ja mahtavaa onnenaikaa kevätkylvöihin!

 2. Hyvää ja punnittua puhetta. Samanlaisten havaintojen parissa olen itsekin elämääni elellyt. Koska faktoja ei voi julkaista, missään virallisessa kanavassa, niin koen että on jokaisen tiedostavan velvollisuus on jakaa näitä faktoja omassa lähi- ja tuttavapiirissään. Hyvin perustellen ja asiapohjaisesti, ei raivoisalla paatoksella.
  Jos jokainen taluttaisi edes muutaman ihmisen “tiedonvalon” piiriin ja istuttaisi epäilyksen siemenen muutaman ihmisen mieliin, niin edes pieni lumipalloefekti saataisiin aikaiseksi

 3. Hyvä että kirjoitus tuo esille hienovaraisemmat demonisointikeinot, joilla kansallissosialismia kannattajineen lyödään. Historia itsessään on täynnä vääristelyä alkaen siitä mitä sotien vankileirillä todella tapahtui. Vihollinen tulisi tuomita aina todellisista teoistaan. Juutalainen ei tule tähän koskaan kykenemätön, sillä hänet on imuslimien tavoin opetettu lapsesta asti, että muut kansat ovat pelkkää orjuuttamista ja heidän valtionsa valloittamista varten.

  Jos me valkoiset emme opi suojelemaan omiamme raivoisasti vaan jo pelkkä rasistiksi haukkuminen saa nöyrtymään ja valitsemme aina helpoimman eli mukavuudenhalun tien, olemme ansainneetkin oman kohtalomme! Meidän on korjattava virheemme ja näytettävä valkoisten kansanmurhaajille, mistä elementeistä pohjoinen kansa todella on tehty.

 4. Oma vihani on kasvanut juuri yllä kuvatusta syystä.

  Elämme jo maassa, jossa lapsi voidaan raiskata, koska “hän ei kieltäytynyt”. Samaan aikaan sionisti tappaa kiikarikiväärillä, koska “hän katsoi uhkaavasti” (vaikka olikin pyörätuolissa tai vaikka olikin lapsi).

  Maailmassamme tuhansia lapsia raiskataan Rotherhamissa vuosikausia, koska valhe on pyhä. Valhe hallitsee ja valhetta ei saa haastaa. Totuus on rikos ja totuuden puhujan on pelättävä. Tämä on arkea Iso-Britanniassa. Näin syvälle britti on vajonnut.

  Kansallismielinen saa Ruotsin rajalla maahantulokiellon, mutta “palaava ISIS-taistelija” ohittaa kantaruotsalaisen asuntojonossa. Valhe nauraa, se kiduttaa kansaa ja se nauraa. Valhetta hellitään kuin rakasta lasta ja totuutta solvataan, totuutta rangaistaan.

  Tästä syystä vihaan. Kyllä, tunnustan, vihaan syvästi. Leppymättömästi. Ja tämä viha ei lopu, sitä ruokitaan joka päivä – valheella.

  • Suurin osa noista “dokumenteista” on täyttä propagandascheissee ja valheita täynnä, mutta on niitä joitain hyviäkin. Netflixissä on sellainen kuin Toinen maailmansota väreissä, siinä on hyvää mateeriaalia, värikuvaa Kolmannesta valtakunnasta, itärintamalta jne.

 5. Hieno kirjoitus. Hyviä ja perusteltuja näkökulmia.

  Näitä lisää.

 6. Siis 101%:n teksti! Jessellä on sana hallussa ja faktat tiedossa. Itse katselin eilen iltasella National Geographicin “dokumentin” Hitlerin noususta valtaan. Vitutti niin ettei veri kiertänyt sen soopan takia. Niin täydellistä mustamaalausta että itse pirukin kaplenee kateudesta.

  • Suurin osa noista ”dokumenteista” on täyttä propagandascheissee ja valheita täynnä, mutta on niitä joitain hyviäkin. Netflixissä on sellainen kuin Toinen maailmansota väreissä, siinä on hyvää mateeriaalia, värikuvaa Kolmannesta valtakunnasta, itärintamalta jne. Ja on niitä joitain muitakin, mitkä ei ole täynnä sionistista paskaa.

 7. Saksalaisia sotilaita, sotilashenkilöitä luovutettiin neuvostoliittoon sotavangeiksi (heitä myös oli jo ennestään vankeudessa siellä), kokonaismäärältään n.3 miljoonaa, heistä palasi takaisin 1953-56 55.000.
  Eisenhowerin kuolemanleireillä kuoli 1,5 miljoonaa saksalaista siviiliä ja sotilashenkilöä.

 8. Eipä tarvitse kovin montaa omaelämänkertaa lukea kun alkaa puna-armeijan Saksan siviileihin kohdistunut terrori avautua. Siitä terrorista saadaan pääosin kiittää “yllättäen juutalaista Ilya Ehrenburgia. Mutta niitähän eivät lue sellaiset joille voittajien historia on kiveen kaiverrettu eikä siitä löydy heille muuta kuin “truth; only the truth and nothing but the truth”.

 9. Yritämpä tihrustaa vielä kommenti tuohon lappi asiaan.
  Rendulic edusti tätä jäykkää ja perinteistä preussilaista upseerikuntaa, hyvin mustavalkoinen ajattelultaan pidemmän päälle, toisin kuin murhattu Dietl joka oli hyvin joviaali ja diplomaattinen.
  Lapin polttohan (kuten muutkin tekivät vetäytyessään, rakennukset poltettiin) johtui suomessa hallinoivan valvontakomission painostuksesta (ja Dietelin -42 tekemästä suunnitelman täytäntöönpanosta).
  Suomella ja saksalla oli sopimus, jossa sovittiin aseveljien kesken rauhantahtoisesta vetäytymisestä, mutta valvontakomission mukaan vetäytyminen (mikä ei ollut pahasti aikataulusta jäljessä) tapahtui liian hitaasti eikä hyväksynyt taistelutoimintaa suomalaisten puolelta vaan vaati koko 20.vuoristojääkärikomppanian vangitsemista (ja millä rahkeilla?).
  Pajari päästi myöhemmin Bössin pyynnöstä vielä vaikeasti haavoittuneita saksalaisia n.80 autokuljetuksella Haaparantaan ruotsin puolelle.
  Rendulic katsoi sopimuksen päättyneeksi ja otti 262 suomalaista panttivangiksi vastineeksi 200 vangitusta saksalaisesta teloittamisen uhalla (joka ei toteutunut). 12 päivän jälkeen panttivangit vapautettiin Halstin (tod.näk. painostuksen alla) kiellettyä vastaamaasta tai olemasta yhteydessä saksalaisiin.
  Sotatoimi jatkui tämän jälkeen normaalina sotatoimena, sillä eroituksella että saksalaiset evakuoivat n.50,000 asukasta, mutta jättivät asutut talot polttamatta joista eivät henkilöt halunneet lähteä tai olivat huonokuntoisia.
  Saksalaisia luovutettiin neuvostoliittoon n.2300, näistä ainoa eloonjäänyt palasi saksaan 1955.
  Plussana voi sanoa, että lappi oli tämän jälkeen ainoa täivapaa alue suomessa (tarkoitan Pediculus humanus capitis hyönteistä en saksalaisia tai saamelaisia.).
  Yksityiskohtainen tutkielma löytyy: Ahto, Sampo: Aseveljet vastakkain-Lapin sota 1944-45, ISBN: 9512617269
  Oma tiivistelmäni ei ole prikulleen tarkka ja se on koottu muistinvaraisesti eri lähteistä.

 10. Aivan samoin kirjoittaa saudit, israelit ja jenkit jemeenien ja iranien historian. Paitsi että hirtetään sielläkin vääräuskoiset. Toki 1800-luvulla tietyt monarkiat kirjoitti juutalaisista kakkaa. Ja britit ja NL suurenteli ja pullisteli natsien “kauheuksia”, siis mitä nyt jokainen valtio tuohon aikaan teki. Ja kiinalaiset kirjoittaa japseista vice versa. Samoin mustalaisheimot toisistaan ja motumbo heimot vihollisistaan etc. Sudeettisaksalaiset ei pitäny tsekeistä, polakit danzigin sakuista, belgialaiset flaameista, ruotsalaiset suomalaisista jne.

 11. Wehrmacht ei syyllistynyt mihinkään idässä eivätkä SS-joukotkaan. Yksittäisiä rikoksia tehneitä rangaistiin ankarasti. Erinäiset muistelukset Saksassa ovat hallituksen propagandaa. Kustantajat vaativat ja muutenkin muistelijoiden täytyy laulaa tietyllä nuotilla. Joku lekuri ei oikeasti voinut edes nähdä mitään sotarikoksia. Hän toistelee vain historioitsijoiden ja yhteiskunnan lätinää. Kenties kuulemiaan huhuja. On varmaan jokin antinatsi ollut jo sodan aikana. Naurettavaa, kun noin selvään järjestelmälliseen valehteluun uskovat melkein kaikki.

  • Huutonaurua 😀
   Voisin kumotakkin tuon väitteesi mutta totuus sattuu niin paljon että se pitää poistaa näkyvistä niin miksi nähdä vaivaa muuhun kuin nauramiseen 😀 Ja pääset muuten mallitapaukseksi siitä miltä mielenterveyshäiriöt näyttävät netissä, sekä muutenkin kevennykseksi niihin netin palstoihin joissa on vielä oikea sananvapaus ;D Nauti ;D

Comments are closed.