Koti Artikkelit Voidaanko Vastarintaliike kieltää?

Voidaanko Vastarintaliike kieltää?

22

Meiltä on viime aikoina kysytty useaan otteeseen, uskommeko, että sisäministeriö ja poliisihallitus voisivat toteuttaa uhkauksensa Vastarintaliikkeen kieltämisestä.

Sisäministeri Paula Risikko A-Studiossa.
Sisäministeri Paula Risikko A-Studiossa.

Keskustelu järjestön kieltämisestä alkoi, kun valtamedia ryhtyi väittämään, että Vastarintaliikkeen aktivisti olisi vastuussa Jimi Joonas Karttusen kuolemasta. Kuolinsyytutkimus ei ole vahvistanut median väitteitä, mutta tästä huolimatta suomalaisvastainen sisäministeriö ja poliisihallitus tahtovat käyttää tapausta poliittisena keppihevosenaan.

Itse asiassa poliisi on ilmoittanut julkisesti, että kieltämishankkeesta tahdotaan päättää ennen Karttusen kuolintapauksen esitutkinnan päättymistä. Toisin sanoen poliisin mielestä sillä ei ole merkitystä, mihin Karttunen todellisuudessa kuoli – kansallissosialistinen toiminta tahdotaan kieltää joka tapauksessa. Eliitin inho järjestöä kohtaan ei yllätä meitä, sillä kansallissosialismi ja radikaali kansallismielisyys tarjoavat ainoan uskottavan vastavoiman nykyiselle monikulttuuriselle finanssikapitalismille. Vastarintaliike tahdotaan kieltää, koska eliitti ei siedä kilpailevia poliittisia järjestelmiä.

Hallitus päätti hiljattain, ettei se ala säätää uusia lakeja voidakseen lakkauttaa Vastarintaliikkeen. Sen sijaan mahdollisessa lakkauttamishankkeessa sovellettaisiin esimerkiksi nykyistä yhdistyslakia (joka kieltää “hyvien tapojen vastaisen” toiminnan) sekä lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kuten olemme uutisoineet, määritteli perussuomalaisen Jari Lindströmin johtama oikeusministeriö jo vuosi sitten “rasistisen” toiminnan järjestäytyneeksi rikollisuudeksi.

Monet ovat pohtineet, voitaisiinko rikosjärjestölain ja kansanryhmän vastaisen kiihottamisen kieltävän lain yhtäaikaisella käytöllä puuttua Vastarintaliikkeen toimintaan. Nähdäksemme tämä ei ole mahdollista. Vastarintaliikettä, sen julkaisuja tai sen johtavia aktivisteja ei ole järjestön historian aikana tuomittu kertaakaan kunnianloukkauksesta, rikokseen yllyttämisestä tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. “Rasistista motiivia” ei ole koskaan käytetty koventamisperusteena, mikäli aktivistejamme on tuomittu poliittiseen toimintaan liittyvistä “rikoksista”.

Vastarintaliike ei siis lain silmissä ole koskaan syyllistynyt rangaistavaan “rasistiseen” toimintaan. Mikäli lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan alettaisiin soveltaa poliittisten järjestöjen kieltämisessä, joutuisi esivalta kieltämään ensimmäisenä hallituspuolue perussuomalaiset, jonka jäseniä on toistuvasti epäilty, syytetty ja tuomittu kiihotusrikoksesta – viimeisimpiä tapauksia ovat kunnallispoliitikko Terhi Kiemunki ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.

Hysteeriset kulttuurimarxistit ovat toki tehneet Vastarintaliikkeenkin materiaalista rikosilmoituksia, mutta rikosilmoitukset eivät ole koskaan johtaneet edes syytteiden nostamiseen. Pyrimme nimittäin aina varmistamaan, ettei julkaisemamme materiaali riko Suomen lakeja.

Viime syksynä ainakin Helsingin poliisi kuitenkin kirjasi oma-aloitteisesti rikosilmoituksia julisteistamme, jotka varoittivat vastaanottokeskuksista ja maahanmuuttajarikollisuudesta. Pian tämän jälkeen poliisi kuitenkin joutui myöntämään, että siirtolaistulva oli johtanut rikollisuuden kärjistymiseen juuri ennustamallamme tavalla. Poliisi joutui perääntymään vähin äänin, eivätkä rikosepäilyt koskaan johtaneet syytteiden nostamiseen.

Edellä mainittujen tosiasioiden lisäksi on muitakin syitä, joiden valossa pidämme Vastarintaliikkeen kieltämistä epätodennäköisenä:

 • Poliisihallitus ja sisäministeriö tahtovat kieltää “rasistisen” toiminnan, mutta Vastarintaliike ei koskaan aseta julkaisuissaan rotuja “paremmuusjärjestykseen”. Emme aja “valkoista ylivaltaa”. Sen sijaan ajamme todellista kulttuurien ja kansojen moninaisuutta, johon on oikeus niin eurooppalaisilla, aasialaisilla kuin afrikkalaisillakin. Kansojen moninaisuus voidaan säilyttää vain estämällä kansojen sekoittuminen. Kuten artikkelissamme “Kuinka estää valkoisten kansanmurha?” todetaan, pitäisimme positiivisena, että kansallissosialismia vastaaviin poliittisiin järjestelmiin siirryttäisiin myös valkoisen Euroopan ulkopuolella.
 • Kiihotuspykälän lisäksi jotkut ovat vaatineet, että hallitus soveltaisi Pariisin rauhansopimuksen 8. artiklaa, joka kieltää Moskovan välirauhasopimuksen yhteydessä lakkautettujen “fasististen” järjestöjen tai niitä vastaavien ryhmien perustamisen. Moskovan sopimuksen soveltaminen merkitsisi kuitenkin Josif Stalinin poliittisen perinnön vaalimista, mikä ei ole ollut kovin muodikasta Suomessa enää Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen.
 • Vastarintaliikettä ei ole järjestönä koskaan epäilty aloitteellisen väkivallan suunnittelusta tai siitä, että järjestön resursseja olisi hyödynnetty väkivaltarikosten tekemisessä. Mikäli käräjille on jouduttu, on kyse ollut yleensä yhteenotoista, jotka ovat syntyneet ennalta-arvaamattomasti katutapahtumiemme yhteydessä ja järjestön vihollisten provosoimina.
 • Vastarintaliikkeen aktivistin käsikirja kieltää myös yksittäisiä aktivisteja osallistumasta aloitteelliseen väkivaltaan toisinajattelijoita vastaan. Kiellon rikkomisesta seuraa sanktioita.
 • Kuten aktivismivideoiltamme voi nähdä, saapuu katutapahtumiimme aina toisinajattelijoita, jotka saavat vapaasti ilmaista negatiivisen mielipiteensä meistä. Aggressiivisiksi tilanteet muuttuvat vain, jos aktivisteihin käydään käsiksi tai jos heitä uhataan vakavasti. Kyse ei siis ole “poliittisesta väkivallasta” vaan itsepuolustuksesta. Katso videoita tapahtumistamme TÄÄLLÄ.
 • Poliisihallitus ei ole yrittänyt aiemmin kieltää moottoripyöräjengejä tai muita “prosenttijärjestöjä”, vaikka nämä olisivat syyllistyneet tuomioistuimen mukaan toistuviin törkeisiin rikoksiin aina huumekaupasta ja murhista lähtien. Vuonna 2015 Helsingin käräjäoikeus sovelsi jopa rikollisjärjestöpykälää moottoripyöräkerhoa vastaan. Poliisihallitus ei kuitenkaan alkanut kampanjoida kerhon kieltämiseksi. Tämä osoittaa, että hanke Vastarintaliikkeen kieltämiseksi on puhtaasti poliittinen eikä liity todellisuudessa rikollisuuteen; kieltohankkeen tarkoitus on pelotella ja painostaa koko Suomen maahanmuuttovastaista liikettä.

Emme siis usko, että Vastarintaliikettä tullaan kieltämään, koska poliisihallituksen kaksinaismoralismi tulisi entisestään kiristämään Suomen poliittista ilmapiiriä.

Mikään ei ole kuitenkaan täysin varmaa. Kuten Yle uutisoi viime viikolla, voitaisiin Vastarintaliikkeelle hakea väliaikaista toimintakieltoa, kunnes lopullinen päätös kieltämisestä tai kieltämättä jättämisestä tehtäisiin. Lopullinen päätös voitaisiin kuitenkin saada vasta vuosien päästä, jolloin “väliaikainen toimintakielto” merkitsisi tosiasiassa järjestön toiminnan lakkauttamista.

Suomen ja Euroopan historiassa lähes kaikki varteenotettavat kansallismieliset ja kansallissosialistiset järjestöt ovat jossain vaiheessa toimineet kieltouhan varjossa tai saaneet toimintakiellon. Kiellot eivät ole kuitenkaan tappaneet kansallismielistä liikettä, sillä nimiä ja symboleja tärkeämpää on ollut aktivistien usko asiaansa. Äärimmäisen ankarat järjestölait eivät ole kyenneet tuhoamaan edes Saksan kansallismielistä liikettä 2000-luvulla.

Pidämme Vastarintaliikkeen kieltämistä epätodennäköisenä, mutta varaudumme kaikkeen. Suomen hallitus ei voi tappaa kansallissosialismia.

 

Vastarintaliike

22 KOMMENTIT

 1. Mitä tulee tällä hetkellä politikkojen ajatusmaailmaan ja heidän valheelliseen maailmankuvaan sekä valehteluun kansalle, niin mikään ei yllätä enää. Kun on saatu itku-potku-raivarit eikä sekään johda haluttuun tulokseen, niin sitten silmät sokeina, ajatus täysin lukossa, raivoten kielletään ihmisryhmän toiminta joka ei ole edes yhdistysrekisterissä. Siinä syyllistytään rikokseen toimimalla Suomen perustuslain 2 luvun 13§ kokoontumisvapautta vastaan. Missä vaiheessa politikot ymmärtävät syyllistyvänsä rikokseen? Niitä koskevat samat säännöt kuin kansaakin.

  Artikkelin viimeinen lause kertoo kaiken: Ihmisen voi tappaa, mutta aatetta ei.

  • Onhan nyt selvää,kun valtaosa näistä kansanedustajista ja ministereistä kuuluvat vapaamuurareihin eli ovat mukana maailmanlaajuisessa salaseuratoiminnassa.Siihen Saatanan salaseuratoimintaan kuuluvat myös papit,piispat,virkamiehet ja julkkishenkilöt,pääosin rikkaita ja suurituloisia joiden pienituloisilta varastamista ja muitakaan rikoksia ei koskaan tutkita senvuosi kun kuuluvat salaseuroihin joissa pelataan hyvävelijärjestelmällä.Koko Euroopan Unioni on juuri tätä vapaamuurarien eli illuminaattien järjestelmää,johon Suomikin on viety vastoin perustuslakia.Siksi kaikki tällainen toiminta mikä edistäisi enemmän suomalaisuutta halutaan hinnalla millä hyvänsä kieltää.

 2. YLE-vero säädettiin juuri sen takia, että meidän kaikkien on pakko jatkossakin osallistua mädätykseen!! Tämä asia pitäisi tuoda päivänvaloon isosti, lain laatijat julki taustoineen!!

 3. Ihan sama, mitä ne sanoo. Taistelu vapaan Pohjolan puolesta jatkuu!

 4. Oikeudettomusministeri Jari Lindströmin puolue – persut – olsi syytä paljon ennemmin julistaa “järjestäyneeksi rikollisuudeksi – nimikkeellä maanpetoksellinen toiminta. Niin ja tietystä “Martta-Kerho”, koska jokaisesta sosiaaliluokasta olevia kaiken kokoisia emäntiä kokoontuu yhteen säännöllisesti kälättämään ja keittämään perunoita sekä vaihtamaan kuulumisia, joiden sisältöä ei mitenkään mikään viranomainen kykene valvomaan. Ei edes peltipoliisi.
  Jo Timo Soini on niin “laaja mies”, että hän yksistään on järjestäynyttä rikollisuutta.

 5. Benjamin Netanyahu was meeting in at Finks bar in Jerusalem, a well-known Mossad watering-hole. Here is what he said as taken directly from the transcript of the recording which was witnessed and has been 100% fully authenticated:

  “If we get caught they will just replace us with persons of the same cloth. So it doesn’t matter what you do, America is a Golden Calf and we will suck it dry, chop it up, and sell it off piece by piece until there is nothing left but the World’s biggest welfare state that we will create and control. Why? Because it’s god’s will and America is big enough to take the hit so we can do it again, again and again. This is what we do to countries that we hate. We destroy them very slowly and make them suffer for refusing to be our slaves.”

  This is exactly what the Rothschild Khazarian Mafia (KM) has been doing to America since it successfully infiltrated and hijacked America in 1913. Knowledge of what Bibi said on behalf of the Rothschild Khazarian Mafia (KM) should make us all furious and get motivated to drive these evil creatures out of America and take our great Republic back.

  When Bibi Netanyahu mentions god’s will, the god he was referring to is Baal (also known as the Great Owl or Moloch), the god these Khazarians believe requires them to worship him by constant bloodletting and painful human sacrifice and mass-murder and that if they “sell their souls” to Baal (aka Lucifer or Satan) do this they will be rewarded with incredible riches, fame and great power. When they “sell their souls” what actually happens is that their souls are snatched away and they become inhuman or soulless and take on the characteristics of Baal, that is they become increasingly psychopathic and evil.

  What Bibi Netanyahu was discussing was the upcoming nuclear attack on America on 9-11-01, and when he mentioned “they will just replace us” he was referring to the top Circle of Twelve, the group he answers to that Veterans Today’s own Columnist and talk show hos

  • Juutalaisten ukkosjumala Moloch(=Kuningas) Baal (=Herra) ei ole kristittyjen jumala. Kristittyjen jumala on Jeesus eli Eshmun, foinikialaisten auringon ja parannustaitojen jumala.

   “Is” tarkoittaa “Tuhota”; “Ra” oli Egyptin ja “El” Foinikian auringonjumalan nimet: “Is-ra-el” tarkoittaa “Tuhoaa Auringonjumalat”.
   Kyseessä on ikuinen kulttien taistelu ylimmän (“ainoan”) jumalan asemasta: auringonkultille “ainoa” jumala on aurinko (Ra-El), ukkoskultille ukkonen (Baal). Kanaanilaisten ukkosjumala oli Jahve eli Jehova (= YHVH).

   Israelilaisten esi-isät olivat elamilaisia.
   Elamilaiset olivat ei-seemiläisiä dravidialaisia.
   Intian Keralan dravidialaiset valtasivat Persianlahden rannikon seemiläisiltä sumerialaisilta 2004 eaa. perustaen Elamin.
   Abraham muutti Elamista Levantiin noin 1680 eaa.
   Israelilaisten ja arabien kantaisän Abrahamin täytyi olla elamilainen:
   Kaldealaiset hallitsivat Uria 1000-550 eaa.
   Exodusta (1334 – 1261) ei olisi voinut tapahtua eikä Israelin kuningaskuntaa (1050 – 930) olisi voinut olla olemassa jos Abraham olisi ollut kaldealainen. Abraham perusti Israelin Levantin Seshemissä n. 1680-1650.
   Israelilaiset valtasivat, ryöstivät ja tuhosivat Egyptin 1650-1334 Hyksoina. Israelilaiset pakenivat Akhenatonin kuolemaa seuranutta vallankumousta (Exodus 1334 – 1261).
   Israelilaiset valtasivat Jerusalemin ympäristön 1261-1207.
   1207 faarao Merneptah hävitti Israelin siemenen (sperman) sukupuuttoon.
   Kanaanilaisten jalkavaimoikseen ottamat israelilaistytöt jälleensynnyttivät Israelin kanaanilaiseksi (1207-1050) omaksuen kanaanilaisten seemiläiskielen.
   Israelin kuningaskunta (1050 – 930) jakautui Israeliksi (930-711) ja Juudeaksi (930-586).
   Aurinkoa palvonut Assyria tuhosi ukkosta palvoneen Israelin 740-711.
   Ukkosta palvonut Babylon tuhosi aurinkoa palvoneet Assyrian 612 ja Juudean 586.
   Juudealaiset kääntyivät Susassa ukkospalvontaan: siksi Kyyros Suuri antoi juudealaisten palata ja nykyjuutalaisuus alkoi 2. temppelin vihkimisellä 515 eaa.

   • Juutalaiset ym. sionistit vihaavat saksalaisia (ja muita valkoisia) siksi, että saksalaiset (ym. valkoiset kansat) polveutuvat suoraan assyrialaisista, jotka tuhosivat 740-711 eaa. Israelin kuningaskunnan (930-711 eaa.) ja karkottivat 10 Kadonnutta Israelin Heimoa ympäri Maapalloa.
    Juutalaiset eivät koskaan tule unohtamaan saati antamaan anteeksi tätä heidän “tabua pyhyyttään” verisesti loukannutta tapahtumaa, vaan jatkavat blondien valkoihoisten assyrien jälkeläisten saksalaisten ym. valkoisten kansojen vainoamista kunnes ne ovat kadonneet maailmasta.

    Erityisenä lisäsyynä israeliittien harjoittamalle ja yllyttämälle valkoisten vastaiselle rasismille ja vainolle on se, että israeliittien okkulttisen ajattelun mukaan nimenomaan valkoiset kansat ovat auringonpalvojia, ja israeliittien täytyy ukkosenkulttina pyrkiä tuhoamaan ukkosenjumalansa vastustajat ikuisesti aina ja kaikkialla.

    Eli ketkä tosiasiassa ovatkaan niitä rasisteja?

 6. Suomen vastarintaliike pitää ehdottomasti lopettaa kuten muutkin fasistiset ja rasistiset järjestöt. Pariisin rauhansopimus velvoittaa suomea kieltämään kaikki järjestöt jotka ovat fasistisia tai rasistisia. Neuvostoliiton aikana ko. toiminta olisi aiheuttanut ulkopoliittisen skandaalin. Kieltämällä natsijärjestöt niiden virallinen propaganda häviää ja muuttuu rikolliseksi toiminnaksi. Jäsenyys näissä järjestöissä pitäisi myös kriminalisoida ja nykyisiltä jäseniltä voisi poistaa kansalaisluottamuksen ja oikeuden sosiaaliturvaan. Demokrattisessa järjestelmässä mielipiteen vapaus ei kuulu poliittisille rikollisille tai kansanryhmää vastaan toimiville tahoille. Fasistisen popagandan kieltäminen veisi natseilta mahdollisuuden levittää aatettaan. Järjestöjen kriminalisointi ja jäsenten rankaiseminen tukahduttaisi natsismin maassamme ja estäisi sen leviämisen. Väärät mielipiteet voitaisiin karsia myös somesta kriminalisoinnin kautta.

  • Heh !

   Juuri noin, kunnon Trotskilainen bolsevismi takaisin ja heti. Gulakit ja ihmisvainot tuohon vielä kaupan päälle – niin avot.

   Pannaan Suomi Kuntoon !

  • Tom of Finnland vai Tomb of Finlandisierung, kas siinäpä pulmattomuus!
   Missä Eu, siinä uussuomettuneisuus, israeliitti-sionisti ja niistä tosi pulma.
   Irti EU:sta ja shorttaamaton Markka takaisin, siinä kansamme pelastuksen resepti. Eläköön voitto!

 7. Valitettavan tunnetun ja riettaan homon taitelijanimen varastaja tuossa edellä unohti sen todellisen syyn nillitykselleen; kansallissosialismi on (tiettävästi) vastaan kaikkea tuhoisaa ja moraalitonta seksuaaliperversiota, joihin myös homous ja lesbous (ja niiden kaikkinainen edistäminen)kiistämättä lukeutuu. Seksuaaliperversiot ja moraalinen rappeutuminen ovat kuuluneet valtakuntien tuhon signaaleiksi läpi kirjoitetun historian.

  • Kummallisen pitkään Rooman Imperiumi kesti (752 eaa – 476 jaa = 1230 vuotta) vaikka siellä laillisesti harjoitettiin kaikissa yhteiskunnan kerroksissa kaikkialla aivan kaikkia perversioita mitä likaisin mielikuvitus vain voi keksiä.
   Kreikkalaiset pederastit taas kehittivät filosofian ja muut tieteet niin pitkälle että niiden saavutukset pystyttiin Euroopassa ylittämään vasta renesanssiajalla.
   Muinaisen Rooman ja Kreikan (ja monen muun muinaisen yhteiskunnan) menestys todistavat että yhteiskunnan menestys ei suoraan riipu sen moraalikoodista, vaikka niin helposti luullaan.
   Kyseessä on ns. on-pitäisi -ongelman (jonka David Hume formuloi) muunnos: Siitä miten asiat ovat ei voida vetää johtopäätöksiä miten asioiden pitäisi olla, ja toisin päin.

   Meidän on turha kuvitella että muinaisten yhteiskuntien olisi menestyäkseen pitänyt noudattaa meidän aikamme moraalia—tai päinvastoin.
   Esimerkkinä jälkimmäisestä ovat koraaninen ja raamatullis-talmudistinen moraali, jotka ovat mielestäni vastenmielisiä ja nyky-yhteiskuntaan sopimattomia, ja joita islamistit ja juutalaiset edelleen ylistävät ja vaativat noudattamaan aina ja kaikkialla.

   Ongelma alkoi jo Nikeasta 352 jaa. alkaneista konsiileista, joissa alkukirkon opit ja moraali riideltiin kokoon: alkukirkko oli juutalaisuudesta Eshmun-Jeesuksen palvontaan (kristinoppiin) kääntyneiden yhteisö, jonka Talmudinsa juuri kirjoittaneet Jehovanpalvojat kaappasivat hallintoonsa (eli käytännössä palauttivat takaisin juutalaisuudeksi): näin Talmudin moraali kammettiin osaksi silloisen alkukirkosta kehittyneen katolismin moraalia.
   Ainoastaan uskonpuhdistukset sekä renesanssi- ja valistusaikojen maallinen edistyminen mahdollisti länsimaisen moraalin kehittymisen kohti nykyaikaa.

   Islam ei tuonut moraaliin mitään parannusta koska islamin Allah on hindujen Shiva (myös juutalaisten Sion-Jahve-Jehova on hindujen Shiva), ja Shivan moraali on luettavissa Kama Sutrasta.

   Tiede on ainoa taho josta voi etsiä moraalista selkärankaa.

 8. “…jotkut ovat vaatineet, että hallitus soveltaisi Pariisin rauhansopimuksen 8. artiklaa, joka kieltää Moskovan välirauhasopimuksen yhteydessä lakkautettujen ”fasististen” järjestöjen tai niitä vastaavien ryhmien perustamisen.”
  Muistaakseni Mauno Koiviston presidenttikaudella Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisenä vuonna Suomi ilmoitti että YYA-sopimus on rauennut koska toinen sopimusosapuoli Neuvostoliitto on lakannut olemasta olemassa — ja Pariisin rauhansopimus kuului tähän samaan kategoriaan. Näin Suomi olisi irtautunut Pariisin rauhansopimuksen “fasistijärjestöt kieltävistä” velvoitteista jo 1990-luvun alussa ennen Suurta Lamaa, ja näin ollen niitä ei voisi enää käyttää keppihevosena nykyisissä poliittisissa projekteissakaan.
  En tiedä onko muistikuvani oikea, mutta joku toinen asiasta kiinnostunut voinee ottaa asiasta selon.

 9. Edessä on jännittävä vuosi 2017. Saas nähdä, monessako terroristikuulustelussa ollaan ihan vaan kansallismielisyyden takia. Pystyn hyvin kuvittelemaan stasin iskut, keskellä yötä tullaan ovelle ja lyödään rautoihin, ihan vaan sen takia että myöntää avoimesti kansallismielisyyden.

  No, suuret aatteet on aina tarvinnut marttyyrinsa, ensi vuonna niitä sitten tuleekin riittävästi. Ja kuvittelevat että näin kansa hillitään….

  Meillä on yksi perustavanlaatuinen ongelma, mikä käytännössä pitää sisällään koko euroopan ongelmat.Sionistinen mafia johtamassa. Nämä mukapoliitikot, munattomat vätykset sätkynukkeina, voisivat halutessaan asiaan vaikuttaa. Mutta selkärankaa näillä ei ole. Yksikään kansanedustaja ei uskaltaudu ajamaan kansan asiaa. Järjestelmä on mätä ja hajalla. Ihmisjäte johtaa kansamme tuhoon. Järjestelmä on poistettava ja korvattava uudella. Syylliset maamme alennustilaan on tuomittava maanpettureina.

  Se on oikeasti helppoa päästä eroon eu:sta ja euromafiasta. Riittää kun kansa näyttää että nyt loppui kusetus.

  Todellakin mielenkiinnolla odotan alkavaa vuotta.

Comments are closed.