Koti Artikkelit Visio kansallismielisestä itsenäisyyspäivästä

Visio kansallismielisestä itsenäisyyspäivästä

18

ak_ip_ver_0

Erään tuttavani kanssa innostuimme väittelemään tulevan itsenäisyyspäivän linnan juhlista. Omasta mielestäni ne ovat jo kauan olleet jotain ihan muuta kuin isänmaalliset valtion vapautta juhlistava tapahtuma. Tuttavani taas oli sitä mieltä, että oli millaiset juhlat tahansa, kuuluu ne pitää itsenäisyyspäivänä jo pelkän perinteen takia. Hetken verbaalisen kädenväännön jälkeen tuttavani totesi: “Mitä se edes minulle kuuluu, ketä niihin juhliin kutustaan. Ne ovat presidentti Niinistön juhlat.” Tähän en osannut sanoa mitään vastaan, sillä täysin oikeassahan tuttavani oli. Ne ovat presidentin juhlat. Eivät itsenäisen Suomen juhlat, vaan istuvan presidentin ja hänen eliitin huipulla istuvien ystäviensä juhlat.

Sen myönnän, että ajatus linnan juhlien takana on kyllä kaunis. Onhan siinä tarkoituksena julistaa valtiomme tärkeintä päivää sekä niitä sankareita, jotka omalla verellään ja uhrauksillaan ovat maamme vapautta suojelleet. Kun sotiemme veteraanit saivat ansaitun kunnianpalautuksen, aloitti perinteisesti kenraali Adolf Ehrnrooth presidenttiparin kättelyn muiden kutsuttujen veteraanien tullessa hänen perässään jonon ensimmäisinä. Vieraslistalla oli yrittäjyyden, urheilun ja taiteen maailmasta useita menestyneitä suomalaisia, jotka todella olivat tehneet työtä isänmaan eteen.

Nyt 2000-luvulle tultaessa on juhlien kantavana voimana ollut ajatus kuitenkin saanut väistyä isäntäparin järjestämän poliittisen PR-show’n tieltä. Vieraslistalla on väkeä aina Suomesta Afrikkaan lennätetyistä paskahuussinikkareista vuoden homoseksuaaleihin ja urheilijoihin, joiden saavutukset ovat aivan muualla kuin urheilukentillä, puhumattakaan menestyneistä talousrikollisista ja liike-elämän keplottelijoista, jotka parhaansa mukaan ovat siirtäneet isänmaan talouden ulkomaille. Mukana on myös vähintäänkin kyseenalaisen maineen saaneita “teini-idoleita”, joiden meriitit ovat jääneet vain huonona esikuvana maamme nuorisolle toimimiseen. Sateenkaarishow’n täydentää se, että juhlat on valjastettu eliittimedian aseeksi siinä, missä saippuasarjat ja uutisointi. Kansalaiset ovat naulittuina TV-ruutujen äärelle, ja oikeasti tärkeiden puheenaiheiden sijaan tärkeimpiä aiheita ovat muun muassa se, kenellä oli kaunein puku ja kuka örvelsi jatkoilla pahiten sekä mistä aineista booli on tänä vuonna tehty. Vieraiden ansioiden miettiminen on aivan toissijainen juttu. Kuten jo aiemmin kuitenkin totesin, ovat nämä linnan isännän eivätkä itsenäisen Suomen juhlat.

Mieleeni tuli näiden aatosten myötä visio siitä, miten itsenäisyyttä juhlittaisiin oikeasti kansanmielisessä valtiossa. Valtion johtaja aloittaisi maakuntakierroksen jo joitain päivä ennen H-hetkeä ja kävisi tapaamassa läänien tärkeitä ja oikeasti aikaansaavia yrittäjiä, urheilijoita ja muita henkilöitä. Johtajan vastaanotosta vastaisivat kyseisten läänien senaattorit. Tilaisuudet olisivat avoimia tilaisuuksia, joissa kansalaisilla olisi mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja mielipiteitä päättäjien kanssa. Valtion johtaja kävisi tapaamassa myös läänien veteraaneja. Kierrokset lääneissä kattaisivat useampia kuntia ja kaupunkeja. Kierrokset pyrittäisiin järjestämään joka vuosi eri kaupunkeihin, jotta mahdollisimman moni kaupunki saisi johtajakauden aikana isännöidä vastaanottoja.

Itsenäisyyspäivän iltana juhlat pidettäisiin, ei presidentin linnassa, vaan Satamatorilla suurena kansanjuhlana (kuten kiekkoleijonien mitalijuhlat, toivottavasti vain vähemmän kosteissa tunnelmissa). Eliitille tarjoiltujen gourmet-illallisten sijaan tarjolla olisi sotilaskodin ja puolustusvoimien tarjoamaa kenttätykeissä keitettyä hernekeittoa, jota söisivät niin poliitikot kuin kansalaiset. Alueella olisi myös sotilaskodin buffetit. Puheita juhlissa pyrittäisiin pitämään mahdollisimman laajalla skaalalla, jotta päättäjien lisäksi ääneen pääsisivät niin tavalliset kansalaiset ja veteraanit kuin myös puolustusvoimat sekä palvelu-, pelastus- ja turvallisuusalan toimitsijat. Menestyneille isänmaan asiaa ajaneille kansalaisille jaettaisiin valtion stipendejä muun muassa yrittämisen, urheilun ja taiteen aloilla. Osallistujille annettaisiin tasavertainen mahdollisuus keskustella päättäjien kanssa. Tapahtumassa esiintyisivät sekä kaartin soittokunta että muita teemaan sopivia artisteja.

Tässä yhden kansalaisen visio.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille kansanmielisille!

Johannes Kaila

18 KOMMENTIT

 1. Hieno visio! Tällä hetkellähän näkyvimmin itsenäisyyspäivää “juhlii” eliitti ja sen räkäinen vastatapahtuma. Mutta missä menee suurin osa kansasta? Niinhän se on, ettei linnanjuhlista tai anarkistien vastatapahtumista ole tavallisen kansan vaihtoehdoiksi. Tänä päivänä suurimmat juhlat tapahtuvat kodeissa, sankarihaudoilla ja pienten yhteisöjen juhlatiloissa. Heille olisi kyllä aika jo rakentaa P.K:n ehdottama oikea kansanjuhla. Hyvää itsenäisyyspäivää joka tapauksessa!

 2. Samaa mieltä. Itsenäisyyspäivän pitäisi olla ilon ja kunnian juhla. Pakanallinen esi-isien palvontaan ja menneiden sankareiden kunnioittamiseen.

  • Suomen kansalla on vuosisatojen taakse ulottuva kristillinen perintö ja sitä pitää vaalia. Se on tuonut kansallemme hyvinvointia. Siitä lähtien kun kristilliskonservatiivista perintöä lähdettiin vasemmistolaisten toimesta purkamaan hippiajoista lähtien 1960-luvulta, niin kansamme on rappeutunut monin tavoin.

   • Suomen Kansalla on vuosituhansien taakse ulottuva pakanallinen perintö ja sitä pitää vaalia. Siitä lähtien kun tuo juutalainen rappiouskonto rantautui Pohjolaan, on täällä menty alamäkeen. Mikä siinä juutalaisessa jumalassa niin kiihottaa?

    • “Siitä lähtien kun tuo juutalainen rappiouskonto rantautui Pohjolaan, on täällä menty alamäkeen.”

     Mitä hyvää näet pakanauskossa kristinuskoon nähden? Valitettavasti minulla ei ole niin paljon Israel-vihaa, että sen takia haluaisin alkaa uskoa Jeesuksen Kristuksen sijaan pakanajumaliin ja vaihtaa Raamatun Kalevalaan. Jokainen tietysti tavallaan.

     Muistutan kuitenkin teitä vertailemaan maailman menestyneimpiä maita. Lähes kaikki niistä ovat maita, joilla on protestanttis-kristillinen kulttuuritausta. Muutamat poikkeuksetkin, eli Japani ja Singapore, ovat läntisen protestanttis-kristillisen yhteiskuntajärjestyksen pohjalta rakennettuja. Ja missä olivatkaan ne pakanauskolla menestykseen nousseet kansat, jos saa kysyä vastaavasti?

     • En vähättele uskonnon merkitystä, mutta menestys lähtee biologiselta pohjalta, ei uskonnolliselta.

     • Sinulla, minulla tai kellään muullakaan valkoihoisella ihmisellä ei tulisi olla mitään syytä palvoa vieraan kansan jumalia. Pakanajumalat vastaavat luonnonvoimia sekä Eurooppalaisia arkkityyppejä. Opiskelemalla kansasi oikeaa uskoa, löydät ehkä todellisen hengellisyytesi. Se, mihin nyt uskot, on vain valheellinen aivopesun muoto.

      Huomioitavaa on, että ihmisen suhde luontoon on merkittävästi loitonnut juutalaisen uskonnon rantautumisen myötä. Toki kristinusko Euroopassa pitää sisällään valtavasti vanhoja pakanallisia asioita, eihän se muuten olisi tänne jalkaansa koskaan saanut. Tämä vain todistaa sen, että nyt olisi korkea aika hyljätä ne loputkin vieraat vaikutteet ja lunastaa takaisen rotumme oikea henki.

      Israel-vihalla ei ole mitää tekemistä asian kanssa. Kyse on siitä keitä me olemme, Eurooppalaisia. Meidän hengellisyys on tyystin erilainen kuin seemiläisten heimojen.

 3. Itsenäisyyspäivän kokema inflaatio saadaan korjattua vain uusimalla kokonaan tämän maan poliittinen ja kulttuurillinen järjestys. Niinistön juhliin kokoontuvat tänäkin vuonna Suomen pahimmat petturit ja korruptoitunein aines. Olisiko jo uuden vapaussodan aika?

  Artikkelin kirjoittajalle kiitos hienosta tekstistä – se valaa toivoa tulevaisuuteen 🙂

 4. Niin kauan kuin olemme EU:ssa ei voi minun mielestäni puhua mistään itsenäisyyden juhlista taikka maamme itsenäisyydestä. Mutta jos pääsisimme siitä taakasta eroon, niin artikkelin visio kuulostaa siltä kuin asiat pitäisikin olla. Hyvä kirjoitus. Ja hyvää “itsenäisyyden päivää” . Kaikki kunnia veteraaneille ja Lotille.

 5. Mainio visio! Kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike tulee vielä kerran palauttamaan itsenäisyytemme. Yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa, sekä rehellisillä ja mutkattomilla suhteilla itänaapurin kanssa tulemme luomaan lujan pohjan ehdottomalle, kansalliselle itsemääräämisoikeudelle.

  • Aivan. Kekkonen sanoi aikoinaan, että itänaapuri tulee olemaan aina meidän naapuri ja meidän on tultava toimeen. Nyt Venäjä on Suomen suurin kauppakumppani ja tulevaisuuden euroopan myrskyisissä pyörteissä on parempi olla väläyttelemättä hampaita itään, vaan tarjota kädenpuristusta.

 6. Suurten joukkojen massiivisten juhlien sijaan itse arvostan enemmän sitä tunnetta kun vietän illan hiljaisuudessa, saunoen ja syöden perinneruokia. Teen kunniaa itsenäisyyden puolesta kaatuneille uhraamalla ajatukseni heihin arjen kiireiden sijaan. Emme voi koskaan kiittää sankarivainajia ja veteraaneja tarpeeksi.

  • Tosin jos Suomi olisi liitetty NL:ään ja itsenäistynyt Viron ohella vuonna 1991 niin mitään monikultturisuus ongelmaa ei olisi täällä, ja osana NL/Venäjääkin suomalainen “rotu” olisi pysynyt sellaisenaan. Myöskin suurin osa väestöstä olisi nationalistisia ja konservatiivisiä kuten ex itäblokin maissa yleensä.

   Toki olisimme köyhempiä mutta sehän on sivuseikka, liian korkea elintaso johtaa rappioon jokatapauksessa.

   • Asialla on turha jossitella. Sodissamme taistelleet sankarit taistelivat meidän ITSENÄISYYDEN puolesta ja tekivät uskomattoman teon ottaen huomioon olosuhteet. Meidänkin taistelusta vapaan Suomen ja Euroopan puolesta voidaan jossitella sadan vuoden päästä, mutta vaikuttaako se meidän toimiin? Teemme niikuin sydämessä tunnemme oikeaksi ja sen tunteen kanssa menemme vaikka hautaan asti.

    • Venäjän ortodoksinen kirkko ainakin opettaa että antikristus tulee olemaan juutalainen. Siellä onkin vähän eri meininki kuin näissä Suomen pääosin maallistuneissa virka(nais)mies kirkoissa.

     Tämä saattaa myös olla syy miksi “länsimainen”media kritisoi kaikkea järkevää toimintaa mitä siellä tapahtuu. Heitä ketuttaa se että siellä eivät kaikki tanssi mukisematta pankkiiri eliitin pillin mukaan niin kuin täällä.

     • meni vastaus näköjään väärään viestiin 🙁

      Tarkoitin sen tuohon SM:n vastaukseen Markolle tuossa ylempänä.

 7. Turussa itsenäisyys päivää vietettiin hyvässä porukassa… ruokaa ja hyviä keskusteluita käytiin tulevaisuudesta..

Comments are closed.