Koti Uutisia Visbyn joukkoraiskaajat tavoittanut ja kuvannut kansallissosialisti pidätettiin – päästettiin myöhemmin vapaaksi

Visbyn joukkoraiskaajat tavoittanut ja kuvannut kansallissosialisti pidätettiin – päästettiin myöhemmin vapaaksi

1
uk_bostrom
Robin Boström kuvassa vasemmalla pitämässä banderollia vapunpäivän mielenosoituksessa Borlängessä.

Vastarintaliikkeen ruotsinkielinen verkkojulkaisu Nordfront kertoo, että Gotlannin Visbyssä pyörätuolilla liikkuvan naisen joukkoraiskanneet turvapaikanhakijat tavoittanut ja kuvannut kansallissosialisti on Vastarintaliikkeen aktivisti Robin Boström. Tavoittaessaan turvapaikanhakijat Boström käski heidän häipyä heti Ruotsista. Tapahtuma videoitiin, ja videota on katsottu YouTubessa tällä hetkellä lähes 139 000 kertaa.

Torstaina, vuorokausi tapauksen jälkeen, poliisi pysäytti Boströmin hänen ajaessaan autoa. Poliisi kehtasi väittää, että Boströmiä epäillään huumerikoksesta, ja hänen täytyi lähteä sairaalaan huumetesteihin.

Boström ja muut Vastarintaliikkeen aktivistit ovat vainoamisesta huolimatta jatkaneet kansallissosialistista toimintaansa Gotlannissa. Esimerkiksi sunnuntain vastaisena yönä aktivistit lähtivät partioimaan kaduille, ja poliisi keskitti vähemmän yllättäen joukkonsa katupartion kuumeiseen seuraamiseen kuin todellisiin turvallisuusuhkiin.

Poliisi pysäytti aktivistit käskien heitä muodostamaan rivin ja tarkistutti heidän taskunsa. Poliisin oli lopulta pakko päästää aktivistit menemään, sillä he eivät olleet rikkoneet yhtäkään lakia.

Poliisi ilmestyi Boströmin ovelle kello 6 sunnuntaiaamuna tekemään kotietsintää, ja samassa tilanteessa Boström pidätettiin. Poliisi takavarikoi Boströmin tietokoneet, mitä se ei Ruotsissa saisi tehdä. Koska Boström kuuluu Nordfrontin toimituskuntaan, koneet sisälsivät toimituksellista materiaalia. Tietokoneiden lisäksi Boströmiltä takavarikoitiin lentolehtisiä.

“Meistä on paljon enemmän hyötyä täällä kuin vain istumassa hotellihuoneessa”, möläytti naispuolinen, tukholmalainen poliisi kotietsinnän aikana Boströmin avopuolisolle.

Boström päästettiin myöhemmin sunnuntaina vapaaksi. Poliisi väitti seuraavaksi kotietsinnän, tietokoneiden takavarikoinnin ja kuulustelun olevan tarpeellisia siksi, koska joku olisi muka laittanut eristysnauhaa syyttäjä Mats Wihlborgin auton takapeiliin. Wihlborg teki päätöksen, ettei joukkoraiskauksen tehneitä turvapaikanhakijoita edes pidätetty.

Vaikkei mitään syyttäjän auton takapeilin eristämistä ole varmasti koskaan tapahtunutkaan, Boströmiä epäillään nyt “virkamiehen uhkaamisesta” ja “kotirauhan rikkomisesta”. Hänen lisäkseen samoista rikoksista epäillään toistakin henkilöä, jota kuulusteltiin myös sunnuntaina.

Lähde: Nordfront.se

Aiheesta lisää:

Video: kansallissosialisti kohtasi Visbyn joukkoraiskaajat
Gotlantiin lisää poliiseja rauhoittelemaan tilannetta joukkoraiskauksen jälkeen
Gotlannin saarella joukkoraiskaus – kuusi pidätetty

1 KOMMENTTI

  1. “Meistä on paljon enemmän hyötyä täällä kuin vain istumassa hotellihuoneessa”. Joo, niin varmaan.

Comments are closed.