Koti Uutisia Ulkomaat Viron eliitti yrittää vähätellä Danske Bankin rahanpesuskandaalia

Viron eliitti yrittää vähätellä Danske Bankin rahanpesuskandaalia

3

Viron poliittiset päättäjät ovat Talouselämän mukaan pyrkineet parhaansa mukaan vähättelemään maassa puhjennutta rahanpesuskandaalia. Suhtautuminen finanssieliitin rikoksiin kielii siitä, etteivät maan poliitikot uskalla haastaa pankkiireja.

Vaikka Viro on hoitanut toistaiseksi maahanmuuttopolitiikkansa paljon Suomea paremmin, kärsii valtio toisenlaisista yhteiskunnallisista ongelmista. Ulkomaalaisten pankkien synnyttämä korruption kulttuuri elää syvällä Viron rakenteissa.

“Itsenäisessä Virossa pankit ja etenkin ulkomaiset pankit ovat aina olleet erityisasemassa”, Talouselämä kirjoittaa ja muistuttaa, että 1990-luvun pörssikuplan jälkeen valtio ei rakentanut vahvaa kansallista pankkijärjestelmää vaan tukeutui ulkomaisiin rahoituslaitoksiin. Ulkomaalaiset rahanlainaajat ovat saaneet nauttia lähes olemattomasta valvonnasta sekä edullisesta verotuksesta.

Viron riippuvaisuus ulkomaisista pankeista on niin radikaalia, etteivät poliitikot ole tahtoneet ottaa vastuuta Danske Bankin Viron-yksikön rikoksista. Korruption vuoksi Viron Dansken kautta pestiin 2007–2015 välillä noin 200 miljardia euroa todennäköisesti rikollista rahaa.

“Mahdolliset rangaistukset pankeille ovatkin pysyneet Virossa mitättöminä, etenkin kun ne suhteuttaa talousrikollisuudella ansaittuihin voittoihin”, Talouselämä summaa.

Korruptiosta voi tulla Virolle erityinen ongelma, jos ja kun ulkomaalaiset pankit alkavat lobata maassa avoimien rajojen puolesta, kuten ne tekevät jo Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Ulkomaisen rahan ylivallan vuoksi Viron poliittinen järjestelmä tuskin olisi kykenevä puolustautumaan globalistien vaatimuksia vastaan.

Lähde: Talouselämä

3 KOMMENTIT

  1. Katsotaan mitä tuleman pitää kun Amerikka aloittaa toimensa Danskea kohtaan. Ai että ei ole kuultukaan? No, eihän tällaisista pikkuasioista Suomessa puhuta etteivät rahat lähde Danskesta ja Nordeasta saman tien.

    Voi olla että Danske joutuu maksamaan melkoisesti sakkoja USA:lle jotta se saa jatkossakin toimia sielä. Tai sitten sen kaikki lainat sanotaan ylös. Jolloin tulee tilanne että kassanpohja pilkotta hetimiten.

    Viimeistään nyt järkevät siirtävät rahansa pois tästä tanskalaisesta pankista.

  2. Mulla on hiton hyvä kuivausrummulla varustettu pesukone. Voin tarjota rahanpesupalvelua niin yksityisille kuin firmoille ja hallituksillekin sopivaa %-korvausta vastaan. Kuivaus sisältyy hintaan, mutta silityksestä veloitan extraa.

Comments are closed.