Koti Uutisia Viron EKRE:n kannatus kaksinkertaistui kuukaudessa

Viron EKRE:n kannatus kaksinkertaistui kuukaudessa

2

UK_EKRE

Keväällä Viron parlamenttiin Riigikoguun noussut Viron konservatiivinen kansanpuolue EKRE on pitkin syksyä lisännyt kannatustaan rajusti.

Viron yleisradioyhtiö ERR:n tilaamasta kyselytutkimuksesta selviää, että EKRE on lähes kaksinkertaistanut kannatuksensa yhdessä kuukaudessa, syyskuusta lokakuuhun. Kun syyskuussa EKRE:n suosio oli kuusi prosenttia, niin nyt puoluetta äänestäsi kymmenen prosenttia äänestysikäisistä virolaisista.

EKRE:n nousun taustalla on Virossa kuumana käyvä pakolaiskeskustelu. Viro ei ole toistaiseksi ottanut vastaan ainuttakaan kiintiöpakolaista, mutta maan hallitus on nyt sitoutunut tuomaan ensimmäiset pakolaiset Viroon vielä tämän vuoden aikana.

Puoluetta johtavan Martin Helmen tunnetuin slogan on “Kui on must, näita ust” eli “Näytä ovea mustalle”. Hän on suosittanut sitä periaatteeksi Viron koko maahanmuuttopolitiikalle.

Lähde: Tallinna24

2 KOMMENTIT

  1. Viro ei ole toistaiseksi ottanut vastaan ainuttakaan kiintiöpakolaista??!! …kyllä on, ja ollut jo otsikoissakin kuin Vaon kylässä pistettiin pakolaiskeskus tuleen

  2. Miksi Virossa ei murehdita rasismia ja fasismia? Olen kateudesta vihreä!

Comments are closed.