Koti Uutisia Ulkomaat Viro valitsi virallisen kansalliseläimensä

Viro valitsi virallisen kansalliseläimensä

6

Viro on valinnut virallisen kansalliseläimensä. Ehdokkaita olivat muun muassa kettu, majava, siili ja susi. Voittajaksi valittiin susi.

Valintaa motivoitiin sillä, että susi koskettaa kaikkia ihmisiä jollain tavalla. Susi on myös yleisin eläin perinteisissä virolaisissa saduissa.

Susia oletetaan elävän Virossa noin 200 kappaletta. Kanta on pienentynyt Neuvostoliiton kaatuessa. Vuonna 1990 Virossa eli arviolta noin 500 sutta. Suojatakseen susikantaa Viro laati vuonna 2007 lain, joka tarjoaa esimerkiksi maanviljelijöille korvauksia valtiolta niissä tapauksissa, joissa susi on aiheuttanut haittoja.

Lähde: Estonian WorldWikipedia

6 KOMMENTIT

  1. En olisi Sutta valinnut, mutta mitäpä se minulle kuuluu. Kaikki kunnia Virolle ja sen kansalle, joka taisteli itselleen itsenäisyyden 70-vuoden kommunistisen sorto hallinnon jälkeen Neuvostoliiton, tuon savijalkaisen jättiläisen luhistuessa omaan mahdottomuuteensa, joka perustui alusta alkaen valheelle, vääryydelle, väkivallalle, ihmisoikeuksien karkealle rikkomiselle, vapaudenriistolle ja salaisenpoliisin summittaiselle mielivallalle sekä väkivallalle aina niskalaukaus -tasolle, jolla päätettiin monen viattoman ja syyttömän elämä, joka on ainutkertainen lahja ja jonka riistäminen (murha) on rikoksista pahin, eikä se vanhene koskaan.
    Kaiken tämän kesti Viron kansa, joka sai “sivustatukea” “K-kaupan Väiskiltä”, joka 1970-80-luvulla esitteli K-kaupan lihatiskiä ja sen runsaudesta notkuvaa lihan määrää ja laatua, jonka näkemisestäkin vesi herahti kielelle.
    Ryssät ja Karl Vaino (Viron kommunistisen puolueen puheenjohtaja) manasivat niin, että savu nousi siksi, ettei Suomen TV:tä voinut häiritä, koska se oli mahdotonta Itämeren Neuvostoliiton laivaston ja kauppamerenkulun vuoksi kannalta elintärkeää, sillä jos tuhon vastatoimeen olisi käyty. Olisi koko Itämeren liikenne olisi ollut “säkkipimeässä”

  2. virossa nyt kilpaan raiskaavat suomalaiset ja partavauvat. ja partavauvat jopa teidän naista. viro sai , mitä tilasi. onnea, iso ALKO-KAUPPA

    • Kas kun ovat hiukan epämääräisiä nuo sinun ilmauksesi niin oli pakko kysyä. Suomi on vaikea kieli oppia etenkin jos ei ole sitä pienestä pitäen kuunnellut. Afrikassa sitä ei kai juurikaan kuullut?

Comments are closed.