Koti Uutisia Viranomaiset jahtaavat kansallismielisiä Italiassa

Viranomaiset jahtaavat kansallismielisiä Italiassa

2

Italian poliisi teki torstaina kansallismielisiä vastaan suunnatun ratsian samanaikaisesti kolmessa eri kaupungissa. Ratsia liittyi Napolissa vuonna 2011 tapahtuneisiin yhteenottoihin äärivasemmiston ja kansallismielisten välillä sekä väitettyihin ase- ja räjähderikoksiin. Selvästi poliittisia piirteitä sisältävässä jutussa on syytettynä kymmenen henkilöä “poliittisen väkivallan harjoittamisesta tai siihen yllyttämisestä”. Ilmeisesti ainakin osa syytetyistä kuuluu keskenään eri järjestöihin.

Napolin apulaissyyttäjä Rosario Cantelmo paljasti jutun yhteydessä, että viranomaiset ovat salaa äänittäneet kansallismielisten kokouksia. Hän koki merkittäväksi asiaksi tuoda julki, että salakuuntelun kohteina olleissa kokouksissa on “muun muassa keskusteltu Adolf Hitlerin Taisteluni-kirjasta”.

Vain reilut kaksi kuukautta aiemmin Italian poliisi esti pääsyn kansainväliselle valkoisten nationalistien suosimalle Stormfront-sivustolle. Tuolloin neljä kansallismielistä pidätettiin mielipiderikoksista epäiltyinä.

 

Aiheesta muualla:

http://www.upi.com/Top_News/World-News/2013/01/24/Italy-arrests-10-right-wingers/UPI-43961359057114/

http://www.boston.com/news/world/europe/2012/11/16/italian-police-block-white-supremacist-website/yeyyunato586LcSSc0shfO/story.html

 

2 KOMMENTIT

  1. Täytyisi Italiankin valtaapitävien muistaa historian tunneilta kuinka herkässä on vallankumoukset ko. maassa…

  2. Aika pelottavaa touhua Italiassa.
    Kun poliittisten henkilöiden, jotka tuottavat vahinkoa maallesi, pelkkä nimeäminen on rikos josta voi saada maksimirangaistuksen, niin ongelmiin puuttuminen alkaa olla jo mahdotonta. Lisäksi se, että pelkkä foorumille kirjoittaminen tekee sinusta ja muista “rikollisorganisaation” jäsenen.

    Italialaisesta atikkelista käännös paljastaa, että “vihapuheeksi” sekä organisoiduksi rikollisuudeksi luokiteltiin etniset vitsit, holokaustin kieltäminen, sanalliset loukkaukset esimerkiksi jalkapalloilija Mario Balotellia kohtaan sekä maahanmuuttajien oikeuksia ajavien henkilöiden nimien mainitseminen:
    http://translate.google.se/translate?sl=it&tl=en&js=n&prev=_t&hl=sv&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.it%2F2012%2F11%2F16%2Fblitz-contro-antisemitismo-stormfront_n_2142414.html%3Futm_hp_ref%3Ditaly%23slide%3Dmore263823

    Pian suun avaaminen kokonaan sekä reaalielämässä että netissä tulee varmaan laittomaksi.

Comments are closed.