Koti Uutisia Kotimaa Viranomaiset eivät tiedä joka toisen “turvapaikanhakijan” henkilöllisyydestä mitään

Viranomaiset eivät tiedä joka toisen “turvapaikanhakijan” henkilöllisyydestä mitään

6

Tämän vuoden aikana 1 300 muukalaista on hakenut turvapaikkaa Suomesta. Näistä 520:n henkilöllisyys on tuntematon. Heidän hakemuksensa käsitellään silti. Maahanmuuttovirasto kirjaa tällaisten henkilöiden tiedot henkilön itse antamien tietojen pohjalta.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoo, että osa hakijoista piilottaa tietonsa viranomaisilta. He väittävät, ettei heillä ole henkilöllisyystodistusta, vaikka sellainen olisi.

– Osa heistä oli sellaisia, että eivät näyttäneet viranomaiselle passia turvapaikkaa hakiessa. Mutta kun sitä tarvittiin kotimatkaa varten, passi löytyikin. – – On niitäkin todettu, että lentokoneesta juuri tullut henkilö ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa. Sitten lentokoneesta on löydetty revittyjä ja piilotettuja passeja. Jopa koneen vessatankista on otettu silppua ja koottu asiakirjoja, Repo sanoo.

Repo kertoo myös, ettei passin tuhoaminen tai piilottaminen laske hakijan mahdollisuuksia saada turvapaikkaa Suomesta, vaan sellainen aiheuttaa vain lisäkysymyksiä.

Epäselvää on, miksi valehtelevalle ihmiselle myönnetään turvapaikka.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

  1. Veikkaa että joka toinen on väärin arvioitu. Veikkaisin että seitsemän kymmenestä on sellaisia henkilöitä joista ei tiedetä mitään. Koska meillä ei ole henkilöistä sormenjälkiä, kasvokuvia eikä hammaskarttoja niin miten voidaan todistaa henkilöllisyys? Kotimaan viranomaisilta pyydetyt lausunnot eivät ole mitenkään todennettavissa. Ja Suomeen tultuaan kuka tahansa on voinut sanoa minkä tahansa naapurin nimen, joka tiedusteltaessa löytyy ko. kylästä.

    Odottelen aikaa että nämä aloittavat täälä saman toiminnan jonka vuoksi joutuivat aikoinaan kotikonnuiltaan lähtemään.

  2. Utaremaisterin mukaan hän ainakin tietää kaikkien tulijoiden identiteetin ja missä he ovat. Utaremaisterilla olikin valtavat meriitit valtiovarainministeriössä ja nyt rouva säätää soten kanssa. Isä vainaa toteasi ettei tainnut tulla lasta eikä paskaa ansioiden perusteella.

  3. Kaikki ovat poliittisten-, uskonnollisten- tai etnistensyiden takia vainottuja arkkitehtejä, sydänkirurgeja, koodareita, it mobiiliosaajia, taiteen ja kulttuurin merkittäviä tekijöitä tai alaikäisiä. Ihmeellisintä on se että kuinka moni ei osaa edes lukea ja kirjoittaa omalla äidinkielellä.

  4. Paperittomuus pitäisi olla välitön pakkopalautus, muut palautukset sitten erikseen.

  5. Suomi on maa missä rehellisen ihmisen ei tarvitse valehdella identiteettiä. Ainoastaan sellaiset joilla on rikollisia aikeita. Turvapaikka- tai oleskelu- sekä työluvan myöntämisprosessi pitäisi keskeyttää siihen jos annetaan väärät henkilötiedof.

Comments are closed.