Koti Uutisia Viranomaiset eivät enää hallitse maahanmuuttoa Saksassa

Viranomaiset eivät enää hallitse maahanmuuttoa Saksassa

0

UK_maahanmuuttajia_saksassa

Vuonna 2015 Saksan maahanmuutto lisääntyi räjähdysmäisesti. Nyt viranomaisilla on ongelmia rekisteröidä maassa jo olevia ja sinne tulevia turvapaikanhakijoita. Myös resurssit turvapaikkahakemuksista ja niihin liittyvien kysymysten käsittelystä laahaavat rankasti jäljessä. Monilla Saksan alueilla tapausten määrät ovat tuplaantuneet tai jopa nelikertaistuneet.

Nyt kehityksen arvellaan vain pahenevan, ja samaan aikaan Angela Merkelin, EU:n ja Turkin pakolaispolitiikka ajaa yhä uusia maahanmuuttajia Saksaan. Täysin ylikuormittunut oikeusjärjestelmä ei kykene vastaamaan nykyisiin volyymeihin. Die Weltin raportteja voi tarkastella tästä.

Nyt Saksassa odotetaan tulevana vuosineljänneksenä tilanteen pahentuvan huomattavasti uusien tapausten myötä. Kaiken kaikkiaan Saksan oikeusjärjestelmässä noin kolmasosa kaikista tapauksista liittyy turvapaikka-asioihin. Näiden lisäksi viranomaisia työllistävät maahanmuuttajien myötä yleistynyt rikollisuus.

Ongelmaa on pyritty ratkomaan esimerkiksi rekrytoimalla lisää tuomareita, ja kuitenkin samalla herää kysymys turvapaikkahakemusten käsittelyn laadusta kiireen painaessa päälle. Kuinka hyvin voidaan esimerkiksi selvittää hakijoiden taustoja? Kysymykseen on luonteva vastaus, joka se on se, että tapausten käsittelyn laatu heikkenee koko ajan. Myös karkotuksen saaneiden turvapaikanhakijoiden maasta poistaminen on suuri ongelma, mikäli he eivät itse poistu.

Nyt oikeudessakin on jo esiintynyt tapauksia, jolloin karkotuksen saanut maaahanmuuttaja on ilmaissut välinpitämättömyytensä päätökseen, koska se ei vaikuta hänen olemiseensa Saksassa. Ilmi on tullut jopa tapauksia, joissa henkilö on karkotettu kymmenen kertaa maasta ilman, että hän on poistunut tai sitten vain tullut takaisin. Jokainen karkotuskerta on vaatinut tuomioistuimen käsittelyn ja päätöksen.

Lähde: Uber Uutiset