Koti Uutisia Viking Amorellan joukkoraiskaajat vapaiksi

Viking Amorellan joukkoraiskaajat vapaiksi

3

UK_ruotsinlaiva

Tammikuussa vangitut afrikkalaismiehet on päästetty vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä Viking Amorellan joukkoraiskauksesta. Heitä kaikkia epäillään edelleen törkeästä raiskauksesta.

Rikoksen epäillään tapahtuneen Turun ja Tukholman välillä risteilleellä Viking Linen Amorella-aluksella tammikuun 31. päivän vastaisena yönä. Uhrina oli nelikymppinen ruotsalaisnainen. Nyt Ruotsin viranomaiset ovat päättäneet vapauttaa epäillyt odottamaan oikeudenkäyntiä, sillä heidän vangitsemistaan ei enää pidetä tutkinnan kannalta tarpeellisena.

Kun tapauksesta uutisoitiin helmikuun alussa, väitti valtamedia raiskaajia ruotsalaismiehiksi. Myöhemmin osa suomalaisista lehdistä oikaisi uutisensa ja myönsi, että raiskaajat olivat somaleita. Monikulttuuriset joukkoraiskaukset ovat olleet Suomessa laajassa keskustelussa viime päivinä, sillä paljon julkisuutta saaneen Tapanilan joukkoraiskauksen tekijät ovat myös somaleita.

Kun Iltalehti ja Ilta-Sanomat uutisoivat tänään Viking Amorellan epäiltyjen vapauttamisesta, jättivät ne mainitsematta tekijöiden afrikkalaisen taustan. Ilta-Sanomat jopa aluksi kutsui tekijöitä jälleen “ruotsalaismiehiksi”, mutta muutti nopeasti sanamuodon pelkäksi “miehiksi”.

 

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat, Hommaforum

3 KOMMENTIT

Comments are closed.