Koti Uutisia Viimeinen sana PVL:n luvalle osallistua Almedaleniin sosiaalidemokraattiministerin käsissä

Viimeinen sana PVL:n luvalle osallistua Almedaleniin sosiaalidemokraattiministerin käsissä

2

Juutalaisomisteinen lehti Dagens Nyheter on kampanjassaan Ruotsin sanan- ja kokoontumisvapautta vastaan tiedustellut Ruotsin ulkoministeriltä, sosiaalidemokraatti Margot Wallströmiltä tämän näkökantaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen luvalle osallistua poliittiseen keskustelutapahtuma Almedaleniin.

“Minä näen asian niin, ettei se (poliisin PVL:lle myöntämä lupa) ole oikein. En ymmärrä, miksi meidän pitäisi sallia natsien – ryhmän, jolla on sellainen näkökanta ihmisyyteen – osallistuvan sinne. Ei tietenkään ole sanottua, että heille olisi siellä näyttämö avoinna”, kommentoi Wallström.

Ruotsin ulkoministeri ei siis ymmärrä, kuinka maan perustuslaki toimii koskien poliittista toimintaa. Wallström vaikuttaa uskovan, että Ruotsissa on kokoontumisvapauden sijaan järjestelmä, jossa päätös siitä, keillä poliittisilla kilpailijoilla on oikeus näyttämöön, on viime kädessä hänen itsensä kaltaisilla poliitikoilla.

Ministerinä Wallströmin tulee kunnioittaa poliisin päätöstä antaa Vastarintaliikkeelle lupa osallistua Almedaleniin. Sitä, että ministerit päättävät lopulta jostakin asiasta vielä viranomaisten luvan jälkeen, kutsutaan ministerihallinnoksi. Ministerihallinnon mukaisesti toimiminen on Ruotsissa osittain kiellettyä, ja sitä on käytännön mukaan pyritty välttämään. Wallström ei toisaalta määrää poliisia muuttamaan päätöstään, mutta toisaalta hän väittää ainoan oikean päätöksen olevan täysin Ruotsin perustuslain vastainen.

Aiemmin muiden muassa Feministinen vaihtoehto -puolue, seksuaalivähemmistöjen etujärjestö RFSL ja vasemmistopuolueen poliitikko Rosanna Dinamarca ovat vedonneet uhrikorttiin ja kommentoineet, etteivät he aio osallistua Almedaleniin, koska poliisi on myöntänyt kansallissosialisteille luvan olla mukana tapahtumassa.

 

Lähteet: Nordfront.se, Dagens Nyheter

2 KOMMENTIT

  1. Nykydemokratian malliin sitten. Kun tulos ei miellytä, tehdään mitä huvittaa ja vedotaan arvoihin joista ei voi tinkiä.

    Natsit, niitä on niin ihana ja helppo vihata kun ei ole etnistä jännitettä tai painetta että joku hyvä ihminen pöyristyisi vihapuheesta joka ammutaan oikeanlaisesti oikeaan suuntaan.

Comments are closed.