Koti Uutisia Viikon kappale: Wardruna – Voluspá

Viikon kappale: Wardruna – Voluspá

13

Norjalainen Wardruna kävi kuvaamassa uusimman musiikkivideonsa Suomessa, joten valittakoon se tämän viikon kappaleeksi. Videota kuvattiin kolme päivää, ja yhtyeen nokkamies Einar Selvik vietti tuon ajan aitojen susien parissa.

Kappale perustuu vanhaan skaldirunoon ”Voluspá” (Prophecy of the Seeress). Videosta uutisoi tänään metallilehti Inferno.

Kansallinen Vastarinta julkaisee viikon kappaleen aina loppuviikosta. Kappaleet eivät ole poliittisia kannanottoja, eikä Vastarintaliike välttämättä allekirjoita kaikkia kappaleissa esitettyjä näkemyksiä.

 

13 KOMMENTIT

Kommentteja ei esitarkasteta, joten kirjoittajat ovat niistä itse laillisessa vastuussa. Kommentit eivät edusta Vastarintaliikkeen virallista kantaa.

 1. Kappale oli mielestäni hieno ja tunteisiin vetoava, mutta video turhan synkkä. En voi sanoa ymmärtäneeni kovinkaan paljoa itse laulusta, oliko islanniksi vaiko muinaisnorjaksi, mutta sehän kertoo niin maailman luomisesta kuin sen lopustakin, Ragnarökistä.

  Hyvin usein kaikki viikinkeihin liittyvä kuvataan goottilaistyyliseksi synkkyydeksi ja ankeudeksi, ikäänkuin pimeys olisi vallinnut ja aurinko jatkuvan mustan savuverhon takana. Näin tuskin oli todellisuudessa, kyllä se aurinko paistoi silloinkin ihmiset elivät (sen aikakauden puitteissa) ihan niinkuin nykyäänkin.

  Onhan maailmanloppu ehkä hiukan synkähkö, jos se sattuu omalle kohdalle, mutta toisaalta, Ragnarökin jälkeen nousee uusi, uljas maailma, jossa ei ole sijaa synkkyydelle, pimeydelle eikä muillekaan vastaaville matalataajuuksille:

  Þá kemr inn ríki at regindómi
  öflugr ofan, sá er öllu ræðr.

  • Suomennettuja sagoja luettuani väitän, että pohjanmiesten maailmankuva oli melko mustavalkoinen ja lohduton…puuttuuhan jopa uskonnostakin se ”pelastuksen” käsite, sillä kaikki loppuu lopullisesti, jahka Fenris-susi nielaisee Odinin ja ihmiset, jumalat ja kääpiöt listivät toisensa liki viimeiseen ukkoon ja akkaan…
   Arki saattoi olla aurinkoista, mutta jumaltarustot melko ”goottilaisia” 😀

   • ”puuttuuhan jopa uskonnostakin se ”pelastuksen” käsite”
    Miksi tarvitaan ”pelastusta”, kun vanhat eurooppalaiset uskonnot pohjautuvat kiertokulkuun ja uudelleensyntymään? Lopullista loppua ei ole.

    • Pelastus on minustakin ihan turha konsepti, jolla vain opetetaan hallintoalamaisille nöyryyttä. Pohjoisissa uskonnoissa ei tosin ole jälleensyntymää..loppu on vain loppu

     • Me ollaan tässä kehittelemässä Odinin ja kumppaneiden kanssa Valhalla kakkosta sinne Ragnarökin jälkeiseen Uuteen Maailmaan ja siihen tietysti sisältyy jälleensyntymisen konsepti, eihän sinne muuten pääse. Varausnumeroita saa Heimdalilta, joka päivystää Bifrostin vartiotuvalla.

  • Väitän/uskon, ettei Ragnarökin jälkeen arska paista..vaan se on juutalaisvaikutteista kusetusta 😀
   ”Eräät tutkijat uskovat, että ajatus maailmanlopun jälkeisestä onnelasta on kristinuskon vaikutusta eikä kuulunut alkuperäiseen pessimistiseen Ragnarök-myyttiin. Toisen teorian mukaan Ragnarök-myytti itsessään on syntynyt kristillisen tuomiopäiväopin vaikutuksesta.”

   • Vastalause: Eräät tutkijat eivät ehkä ole ottaneet huomioon sitä, että Ragnarökin kuvaus ja uuden maailman synty on mainittu viikinkisaagoissa jo ennen Pohjolan kristinuskoon käännyttämistä.

    Tosi on, että valtaosan niistä, mm. eräänlaisena ydinteoksena pidetyn Edda-proosan, kirjoitti ylös Snorri Sturluson 1300-luvulla, mutta itse tarinat ovat huomattavasti vanhempia, ajalta jolloin kristinuskosta ei juuri oltu kuultu Karussa Pohjolassa. Olen sitäpaitsi jo jättänyt anomuksen maahanmuuttoministerin ja puolustusvoimien komentajan pesteistä Uuden Maailman hallituksessa.

    Tästä voi tulla vielä montakin baaritiskivääntöä Valhallassa, vaan mikäs on väännellessä, kunhan tarjoilu pelaa… 😀 🍺

    • Kunhan sima virtaa ja onnistuu ”pokaamaan” jonkun nätin kilpineidon, tai valkyrian kainaloonsa…jaksan kyllä debatoida..eh…iäisyyden 😀

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here