Koti Uutisia Viikon kappale: Wardruna – Voluspá

Viikon kappale: Wardruna – Voluspá

15

Norjalainen Wardruna kävi kuvaamassa uusimman musiikkivideonsa Suomessa, joten valittakoon se tämän viikon kappaleeksi. Videota kuvattiin kolme päivää, ja yhtyeen nokkamies Einar Selvik vietti tuon ajan aitojen susien parissa.

Kappale perustuu vanhaan skaldirunoon “Voluspá” (Prophecy of the Seeress). Videosta uutisoi tänään metallilehti Inferno.

Kansallinen Vastarinta julkaisee viikon kappaleen aina loppuviikosta. Kappaleet eivät ole poliittisia kannanottoja, eikä Vastarintaliike välttämättä allekirjoita kaikkia kappaleissa esitettyjä näkemyksiä.

 

15 KOMMENTIT

 1. Kappale oli mielestäni hieno ja tunteisiin vetoava, mutta video turhan synkkä. En voi sanoa ymmärtäneeni kovinkaan paljoa itse laulusta, oliko islanniksi vaiko muinaisnorjaksi, mutta sehän kertoo niin maailman luomisesta kuin sen lopustakin, Ragnarökistä.

  Hyvin usein kaikki viikinkeihin liittyvä kuvataan goottilaistyyliseksi synkkyydeksi ja ankeudeksi, ikäänkuin pimeys olisi vallinnut ja aurinko jatkuvan mustan savuverhon takana. Näin tuskin oli todellisuudessa, kyllä se aurinko paistoi silloinkin ihmiset elivät (sen aikakauden puitteissa) ihan niinkuin nykyäänkin.

  Onhan maailmanloppu ehkä hiukan synkähkö, jos se sattuu omalle kohdalle, mutta toisaalta, Ragnarökin jälkeen nousee uusi, uljas maailma, jossa ei ole sijaa synkkyydelle, pimeydelle eikä muillekaan vastaaville matalataajuuksille:

  Þá kemr inn ríki at regindómi
  öflugr ofan, sá er öllu ræðr.

  • Suomennettuja sagoja luettuani väitän, että pohjanmiesten maailmankuva oli melko mustavalkoinen ja lohduton…puuttuuhan jopa uskonnostakin se “pelastuksen” käsite, sillä kaikki loppuu lopullisesti, jahka Fenris-susi nielaisee Odinin ja ihmiset, jumalat ja kääpiöt listivät toisensa liki viimeiseen ukkoon ja akkaan…
   Arki saattoi olla aurinkoista, mutta jumaltarustot melko “goottilaisia” 😀

   • “puuttuuhan jopa uskonnostakin se ”pelastuksen” käsite”
    Miksi tarvitaan “pelastusta”, kun vanhat eurooppalaiset uskonnot pohjautuvat kiertokulkuun ja uudelleensyntymään? Lopullista loppua ei ole.

    • Pelastus on minustakin ihan turha konsepti, jolla vain opetetaan hallintoalamaisille nöyryyttä. Pohjoisissa uskonnoissa ei tosin ole jälleensyntymää..loppu on vain loppu

     • Me ollaan tässä kehittelemässä Odinin ja kumppaneiden kanssa Valhalla kakkosta sinne Ragnarökin jälkeiseen Uuteen Maailmaan ja siihen tietysti sisältyy jälleensyntymisen konsepti, eihän sinne muuten pääse. Varausnumeroita saa Heimdalilta, joka päivystää Bifrostin vartiotuvalla.

     • Jokaisen sellaisen ihmisen, joka ei Jeesukseen usko, loppusijoituspaikka on helvetti.

      Nämä ns “muinaisuskonnot” valhalloineen ja jälleensyntymisineen, ovat ainoastaan demonisia harhaoppeja ja valheita. Näissä uskoinnoissa paikka ns “hyvälle puolelle” ansaitaan aina omilla teoillaan. Urheimpien sotruiden uskotaan menevän valhallaan, tai parhaimpien ihmisten jälleensyntyvän parempaan asemaan. Jotakin tälläistä näissä yleensä opetetaan.

      Kristinusko eroaa totaalisesti muista uskonnoista siinä mielessä että kristinuskossa pelastuminen on mahdollista ainostaan niille jotka laittavat kaiken uskonsa Jeesukseen Kristukseen, eivätkä luota omien tekojensa heitä pelastavan. Helvetti on todellinen paikka, kuten myös taivas. Jokainen joka oikeasti uskoo kuollessaan näihin pohjoismaalaisten keksimiiin epäjumaliin, päätyy ikuisuudeksi kärsimään samaan helvettiin juutalaisten, sodomiittien ja muslimien kanssa.

      Miksi kukaan haluaisi viettää ikuisuuden kärsien helvetissä, yllä olevassa seurassa? Kannattaa ottaa vastaan Jumalan tarjoama ilmainen lahja, eli ikuinen elämä, kun vielä pystyy. Jokainen päivä saattaa olla viimeinen mahdollisuutesi ottaa tämä lahja vastaan. Se on mahdollista ottaa vastaan ainoastaan laittamalla kaikki usko ja luotto jeesus Kristukseen.

      The Bible Way to Heaven

      https://www.youtube.com/watch?v=WDEBz25lGdY

     • Kiitos, CR, aamun nauruista, tästä olen muutaman kerran vääntänyt ennenkin.

      Te pipliauskovaiset olette aina sitä mieltä, että vain Jeesukseen uskovat pelastuvat ja kaikki loput tungetaan helvettiin ja perustatte väitteenne raamattuun. Joka on muka Jumalan sana. Niin on sitten koraani ja toora sekä talmud, jotka kaikki kehoittavat likvidoimaan kaikki kristityt. Siihen perään linkki ukkoon, joka vaahtoaa paatoksella luokkahuoneen edessä pelottelemassa helvetillä on kuin suoraan Kummelista ja tekee asiasta vieläkin surkuhupaisamman.

      Jumalako kirjoitti raamatun? Ei. Sen kirjoitti iso joukko ihmisiä tuhansien vuosien aikana ja nykyinen väännös perustuu noihin useinkin sangen epäuskottaviin “savitauluihin”, kuulopuheisiin ja huhuihin, joista jotkut varmaan pitävät paikkansa, mutta valtaosaa ei voi vahventaa eikä todentaa kukaan. Paitsi tietysti pipliauskovainen, joka hakee todisteet… raamatusta!

      Nämä halveksimasi “muinaisuskonnot” taas perustuvat pitkälti luontoon, sen kiertokulkuun ja ihmisten havaintoihin maailmasta ja sen tapahtumista, eikä niissä pelotella jollain keksityillä helveteillä ja pelastuksella uskoontulemisen kautta, ne olivat osa elämää. Niihin synnyttiin, niiden kera ja niiden mukaan elettiin ja niiden uskomusten mukaan kuoltiin. Ei kukaan kiertänyt ympäri maailmaa riehumassa ja tappamassa ihmisiä siksi, etteivät uskoneet just samalla lailla, kuten on ollut ja on edelleenkin laita niin kristittyjen, muslimien ja juutalaisten. Ja kaikki kolme ovat saman seutukunnan ja saman populan aikaansaannoksia, todellisia rauhanuskontoja…

      Jeesuksesta ei ole kuullutkaan iso osa maailman väestöstä vieläkään, saati sitten ammoisina aikoina, eli on helvetissä tunkua ja tungosta. Pitää pirulla kiirettä tökkiä kaikkia hiilihangolla persuksiin, mutta onhan se hyvä ettei ehdi muita pahoja tekemään, tämä langennut enkeli.

      Eli siis, kun sarjamurhaaja/raiskaaja katuu syntejään vartti ennen kuolemaansa, hän menee taivaaseen ja hänen uhrinsa saavat haistaa pitkät paskat, koska piplian ja Jeesuksen kautta hän on hyvä ja harras ihminen. Sitten maanviljelijä Satokato Voiei Kiinasta kupsahtaa kesken kaiken auttaessaan naapurin mummoa vedenkannossa, hän menee helvettiin, koska ei ole Jeesuksesta kuullutkaan.

      Elämänsä aikana Satokato on ollut kiltti, avulias ja ystävällinen kaikkia kohtaan, niin ihmisiä kuin eläimiäkin. Hän on lahjoittanut sadostaan nälkää näkeville ja köyhille ja ollut seudun varsinainen primus motor niin hyväntekeväisyydessä kuin kaikenlaisissa aktiviteeteissa olojen parantamiseksi, mutta pakana kun on pipliaimmeisten silmissä, saa mennä ja joutaakin helvettiin, moinen irstas, ilkeä ja läpeensä paha pakana.

      Että sillai, keskustelen mielelläni asiasta lisää, tämä oli vasta pintaraapaisu aiheesta ja siihen liittyvistä lieveilmiöistä.

  • Väitän/uskon, ettei Ragnarökin jälkeen arska paista..vaan se on juutalaisvaikutteista kusetusta 😀
   “Eräät tutkijat uskovat, että ajatus maailmanlopun jälkeisestä onnelasta on kristinuskon vaikutusta eikä kuulunut alkuperäiseen pessimistiseen Ragnarök-myyttiin. Toisen teorian mukaan Ragnarök-myytti itsessään on syntynyt kristillisen tuomiopäiväopin vaikutuksesta.”

   • Vastalause: Eräät tutkijat eivät ehkä ole ottaneet huomioon sitä, että Ragnarökin kuvaus ja uuden maailman synty on mainittu viikinkisaagoissa jo ennen Pohjolan kristinuskoon käännyttämistä.

    Tosi on, että valtaosan niistä, mm. eräänlaisena ydinteoksena pidetyn Edda-proosan, kirjoitti ylös Snorri Sturluson 1300-luvulla, mutta itse tarinat ovat huomattavasti vanhempia, ajalta jolloin kristinuskosta ei juuri oltu kuultu Karussa Pohjolassa. Olen sitäpaitsi jo jättänyt anomuksen maahanmuuttoministerin ja puolustusvoimien komentajan pesteistä Uuden Maailman hallituksessa.

    Tästä voi tulla vielä montakin baaritiskivääntöä Valhallassa, vaan mikäs on väännellessä, kunhan tarjoilu pelaa… 😀 🍺

    • Kunhan sima virtaa ja onnistuu “pokaamaan” jonkun nätin kilpineidon, tai valkyrian kainaloonsa…jaksan kyllä debatoida..eh…iäisyyden 😀

 2. Tässä orkesterissahan on tai oli saatanallinen sodomiittihomo ”Gaahl”.

Comments are closed.