Koti Uutisia Viikon kappale: Midgards Söner – 30. November

Viikon kappale: Midgards Söner – 30. November

0

Tällä viikolla julkaisemme kaksi kappaletta, jotka on tehty viimeisen ruotsalaisen soturikuninkaan Kaarle XII:n (1682-1718) muistolle. Hänen kuolinpäivänsä on huomenna 30. marraskuuta, joka muodostui 80- ja 90-luvuilla kansallissosialistien ja kansallismielisten marssipäiväksi Ruotsissa.

Vaikkei toisia pohjoismaalaisia vastaan sotinut kuningas ole välttämättä paras esikuva kansallissosialismille, on päivämäärällä tärkeä merkitys modernin pohjoismaisen kansallissosialistisen katutoiminnan kehittymisessä. Vuonna 2009 Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen järjestämä Karoliinimarssi oli myös ensimmäinen mielenosoitus monelle suomalaiselle aktivistille vasta perustetussa Suomen osastossa. Usein Kaarle XII:n kuolinpäivänä järjestetyt mielenosoitukset ovat johtaneet kahakoihin ja mellakoihin, mistä voi nähdä pätkiä mm. Agent Bulldoggin vanhalla musiikkivideolla Karl XII:

Parempaa äänenlaatua on puolestaan kuultavissa Midgårds Söner -yhtyeen tekemällä biisillä 30. November:

Kansallinen Vastarinta julkaisee viikon kappaleen aina loppuviikosta. Kappaleet eivät ole poliittisia kannanottoja, eikä Vastarintaliike välttämättä allekirjoita kaikkia kappaleissa esitettyjä näkemyksiä.