Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Vieraana Jugend für Pinneberg

Vieraana Jugend für Pinneberg

6

JFP_AK

Turkuun saapui 21.11. vieraita Saksasta. Kolmen hengen delegaatio Jugend für Pinneberg -ryhmästä esitelmöi Kodissa. Esitelmä käsitteli ryhmän omaa toimintaa sekä Saksan kansallismielistä politiikkaa laajemmin.

Saksan kansallismielinen vastarinta sisältää kahdenlaisia toimijoita: poliittisia puolueita ja ulkoparlamentaarisia ryhmittymiä. Puolueet ovat pääosin sionistisia ja oikeistopopulistisia, kuten perussuomalaiset Suomessa. Tunnetuin todellinen kansallismielinen puolue on NPD, joka radikaalisuudestaan huolimatta on saanut jatkaa poliittisella kentällä. Tämä johtuu siitä, että poliisi on päässyt soluttautumaan puolueeseen melko laajalti. Jos puolue kiellettäisiin, tulisivat poliisin soluttautujat julkiseen tietoon. Lisäksi selviäisi, mitkä puolueen aloitteet ovat olleetkin todellisuudessa poliisin käsialaa.

NPD:n lisäksi Saksassa vaikuttavat parlamentaarisesti Die Rechte ja Der Dritte Weg, joiden lisäksi on olemassa “yhden asian puolueita” esimerkiksi radikaali-islamia ja maahanmuuttoa vastaan. Die Rechte ja Der Dritte Weg perustettiin molemmat sen jälkeen, kun valtio alkoi kieltää paikallisesti toimivia ulkoparlamentaarisia nationalistiryhmiä. Puolueiden kieltäminen on paljon vaikeampaa kuin toveriryhmien. Die Rechte vaikuttaa Dortmundin alueella ja Der Dritte Weg puolestaan eteläisessä Saksassa.

JFP_1

JFP_2

Ulkoparlamentaariset ryhmittymät taas ovat jakautuneet kahdenlaisiksi. On vapaita toimintaryhmiä, jotka ovat olemassa vain tietyn tempauksen ajan. Niillä ei ole hierarkiaa ja he toimivat anonyymisti. Pitkäjänteistä työtä taas tekevät järjestäytyneet ryhmät, jotka ovat verkostoituneet muiden ryhmien kanssa. Suomen Vastarintaliikkeen tapaiset valtakunnalliset kattojärjestöt on Saksassa kielletty, joten tämä on ainoa tapa toimia.

Nämä ryhmät ovat pääsääntöisesti kaveriporukoita, joilla on jonkinlainen hierarkia. Ne ovat sosiaalisia verkostoja, joihin poliisin ja provokaattoreiden on vaikeaa soluttautua, sillä yleensä kaikki tuntevat toisensa jo ennestään. Ulkoparlamentaariset ryhmittymät toimivat paikallisesti, mutta kokoontuvat yhteen muun muassa mielenosoituksiin, joita järjestetään muutamia vuodessa ympäri maata. Osa toimii yhteistyössä NPD:n kanssa, kuten esimerkkiryhmämme.

 

Jugend für Pinneberg

Pinneberg sijaitsee Pohjois-Saksassa, Hampurin yläpuolella. Jugend für Pinneberg -ryhmä on autonominen ja toimii paikallisesti vaikuttaen yhteisön oloihin. Ryhmä toimii painostuksesta huolimatta avoimesti ja tuo aatettaan esille muun muassa keskustelemalla paikallisten kanssa sekä tarjoamalla heille tervehenkistä toimintaa luoden positiivista kuvaa ryhmästä ja kansallismielisestä toiminnasta. He ottavat yhteisön jäsenet ennakkoluulottomasti mukaan aktiviteetteihin.

Kuten aiemmin mainitsin, ryhmä tekee yhteistyötä NPD:n kanssa. He ovat myös valmiita yhteistyöhön muidenkin parlamentaaristen ja ulkoparlamentaaristen toimijoiden kanssa asettaen yhteiset tavoitteet poikkeavien tavoitteiden edelle. Yhteen ongelmaan kerralla paneutuminen ja ennakkoluulottomuus ovatkin avoimuuden ohella ryhmän voimavara. Mikäli on mahdollista löytää yhteinen sävel jossain kysymyksessä toisen ryhmän kanssa, on se tarpeeksi hyvä syy tehdä yhteistyötä tietyn kampanjan ajan. Saksalaiset ovat esimerkiksi kampanjoineet Palestiinan vapauden puolesta yhdessä paikallisen palestiinalaisyhteisön kanssa.

Aivan kuten kansallismielinen liikehdintä ympäri Länsi-Eurooppaa, myös saksalaiset aktivistiryhmät toimivat lain rajoissa. Kaikki oikeistoterroristien piikkiin laitetut iskut, kuten NSU:n tekemät surmat, ovat soluttautujien yllyttämiä tai toimeenpanemia, kuten NSU Watch -sivusto osoittaa.

JFP_3

JFP_4

Kansallinen taistelu

Kansallinen taistelu Saksassa voidaan jakaa kahteen osa-alueeseen: fyysiseen ja psykologiseen. Fyysinen taistelu koostuu kaduilla tapahtuvasta toiminnasta, kuten mielenosoituksista, sekä omasta tiedotuskanavasta, johon kuuluvat Internet-sivu, paperilehdet sekä propagandan levittäminen. Tärkein mutta samalla aliarvostetuin taistelukeino on psykologinen taistelu. Kaikki lähtee siitä, että ihminen oppii tuntemaan kansansa ja verilinjansa historian ja tietää, mitä oman kansan kulttuuri merkitsee. Vain näin voi löytää keinot sen säilyttämiseen.

Nuorten ideologinen kouluttaminen on suuressa osassa psykologisessa taistelussa. Saksalaiset ovat altistuneet valtavalle järjestelmälliselle aivopesulle toisen maailmansodan jälkeen. Vielä tänä päivänä lapset opetetaan vihaamaan itseään ja kansaansa sekä syyttämään itseään sodanaikaisista tapahtumista. Onneksi totuutta ei voi väkivalloin vaientaa ja jokainen uusi sukupolvi on valmiimpi taistelemaan vastaan.

Suomen Vastarintaliike kiittää vierailusta sekä toivottaa voimia taisteluun ja parempaa huomista Saksan kansalle!

 

Janne Ahokas

 

Lue myös:

Saksalaisten oma kirjoitus matkasta
Matkaraportti: vappumarssi Saksan Plauenissa
Haastattelussa Tag der deutschen Zukunft
Tag der deutschen Zukunft – matkakertomus
Vastarintaliikkeen aktivistit Dresdenissä 2012
HoGeSa yllätti saksalaiset

6 KOMMENTIT

 1. Kiitos tästä! Kansallinen Vastarinta on paras lähde suomalaisille oppia eri maiden kansallismielisestä toiminnasta!

 2. Radikaali kansallismielinen liikehdintä ottaa kierroksia Saksassa, josta olen kuullut internetin kautta Facebookissa. Siellä alkaa nuoriso olla jo täynnä, mikä todentaa monikulttuurisuuden toimimattomuuden jälleen kerran.

 3. Onko Saksa todellakin kuin miehitetty maa vielä tänä päivänä? Kuinka kauan menee, että 2. MS voidaan käsitellä muutenkin, kuin hävinneen osapuolen ultimaattisena pahuutena ja vielä se Hitler. Objektiivinen tarkastelu voisi paljastaa kansallissosialistisesta Saksasta sellaisia hyviä puolia, joita kansan ei haluta tietävän. Liittoutuneet ja NL voisi myös näkyä vähän eri valossa.

  • Kyllä se sitä yhä edelleen on. Saksaa hallitaan 2+4 sopimuksella, vaikkei siitä juuri puhuta. Ja nykyinen Bundes Republic ei olekkaan maa, vaan osakeyhtiö joka löytyy ihan kaupparekisteristä. Yhteyshenkilönä liittovaltion presidentti Jochen Gauck. Aiemmin laitoin linkin siitä kun ihmiset ymmärsivät asian. Tässä toinen, jossa kutsutaan väkeä mielenosoitukseen 13.12 Berliiniin. Voi olla että Weihnachmarkteilla on tunkua:

   https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sXTrqiU0C9Y

   …saas nähdä julkaiseeko Suomen valtamedia aiheessta, ja jos julkaisee niin mitä.

   Moni on varmasti lukenut jo että Ruotsin maalisvaaleissa odotetaan kansallismielisen puolueen murskavoittoa. Varsinkin jos Åkkesson tulee riviin takaisin. Odotan mielenkiinnolla uutisia naapuristakin.

 4. “Suomen Vastarintaliikkeen tapaiset valtakunnalliset kattojärjestöt on Saksassa kielletty, joten tämä on ainoa tapa toimia.”

  Suomen Vastarintaliikettä tuskin on rekisteröity, kuten ei varmaan saksalaisia vastaaviakaan.

  Kun järjestöä ei ole rekisteröity, niin eihän sitä edes ole juridisesti olemassa. Miten tällainen järjestö voidaan kieltää?

 5. In the Federal Republic of Germany, anything is possible when it comes to nationalists. The “National Resistance Dortmund”, “Spreelichter” “National Socialists Döbeln” …. were all no registered associations, not “officially” And yet these groups are prohibited and members in prison!

Comments are closed.