Koti Uutisia Video: talvinen urheilupäivä Göteborgissa

Video: talvinen urheilupäivä Göteborgissa

3

Vastarintaliikkeen göteborgilaisaktivistit järjestivät lauantaina 10. helmikuuta talvisen urheilupäivän alueellaan. Päivä alkoi teoriaosuudella, jossa kerrottiin jäisen veden vaikutuksesta ihmiskehoon, mikäli sattuu putoamaan jäihin.

Tämän jälkeen osallistujat siirtyivät läheiselle järvelle, jossa jäähän iskettiin ihmisen mentävä reikä. Kaikki osallistujat kävivät vaatteet päällä vedessä, minkä jälkeen heille annettiin lupa siirtyä saunaan. Ennen jäihin menoa väki lämmitteli juoksemalla ja kehonpainoliikkeillä.

3 KOMMENTIT

  1. On hyvä pitää mielessä että tosipaikan tullen kovassa pakkasessa vaatteet jäätyvät minuutissa-parissa “peltivaatteiksi” joka osaltaan vaikeuttaa liikkumista todella paljon.

    Avantouinnilla on pitkät suomalaiset perinteet. Näin talvella voi liittyä avantouimareihin ja kokeilla uimista kylmässä vedessä. Usein heillä on avointa vettä 50-100m jonka aikana pystyy kyllä etsimään rajansa sille kauanko pystyy uimaan kylmässä vedessä ennenkuin kangistuu. Hyviä ihmiskehon mittareita ovat sormien ja varpaiden nipistely.

    Jotta jäihin putoamisen kylmyys ei tule mahdottomana yllätyksenä, sitä voi kokeilla “virtualiympäristössä”. Saunasta tullessa laskee suihkusta kylmää vettä päällensä. Ennen täysin kylmää vettä kannattaa saunominen jakaa kolmeen osaan jossa joka kerralla säätää veden lämpötilaa kylmemmälle. Näin eloimistö tottuu pikkuhiljaa kylmään veteen koska pintaverenkierto paranee kylmä-kuuma vaihtelussa. Suihkussa on myös helposti havaittavissa se että vartalon tai hartiaseudun kylmä suihku ei lamaa hengitystä. Vasta kun pää saa kylmää vettä, hengitys lamaantuu hetkeksi.

    Omakohtaiset kokemukset ovat hyödyksi siinä tapauksessa että joskus joutuu jäisen veden varaan.

  2. Heh, avantouinnin sanotaan olevan terveellistä. Perustellaan sillä, että sen harrastajat ovat yleensä keskivertoa huomattavasti terveempiä. Voi olla, vai olisko niin, että vain keskivertoa terveemmät selviävät elossa ensimmäisestä kerrasta?

Comments are closed.