Koti Uutisia Video: rotumellakoita lukiossa USA:ssa

Video: rotumellakoita lukiossa USA:ssa

1

Tappelu lukiossa USA:ssa muuttui rotumellakaksi, johon osallistui 200–300 opiskelijaa. Toisiaan vastaan tappelivat afroamerikkalaiset ja somalit. Poliisin täytyi käyttää kyynelkaasua keskeyttääkseen tappelun.

Silminnäkijöiden mukaan tappelu alkoi ensimmäisellä lounasajalla, kun opiskelija heitti maitotölkin toisen opiskelijan päälle. Kolmannella lounasajalla alkoi suurempi tappelu. Pojat alkoivat lyödä tyttöjä ja osa opiskelijoista meni makaamaan lattialle näyttääkseen, että he luovuttavat.

Tappeluun liittyi loppujen lopuksi satoja opiskelijoita. Parisenkymmentä opettajaa ja muuta koulun henkilökuntaa koetti keskeyttää vartin kestänyttä tappelua, siinä kuitenkaan onnistumatta. Vartin kuluttua poliisi kuitenkin onnistui keskeyttämään tappelun kyynelkaasun avulla.

Kolme oppilasta ja opettaja, joka sai iskun lasipullosta päähänsä, loukkaantui vakavasti päivän aikana ja heidät jouduttiin toimittamaan sairaalahoitoon. Myös tusinan verran opiskelijoita valitti poliisin kyynelkaasun aiheuttamista komplikaatioista.

Oppilas nimeltä Abdi Sheik kertoi CBS:lle, että tappelu kärjistyi mellakaksi ja sen taustalla oli rotukonflikti, joka on kytenyt taustalla pitkään kyseisessä koulussa. Toiset oppilaat kertoivat, että somalialaisten muslimien ja afroamerikkalaisten väliset ristiriidat kulminoituivat tässä mellakassa.

Oppilaat kertoivat myös medialle, että he eivät tunne oloaan turvalliseksi koulussa ja että tilanne on ollut samanlainen jo useamman vuoden ajan. Koulu sen sijaan nostaa Internet-sivustollaan esille koulun “monimuotoisuuden” yhtenä koulun “vahvuuksista”.

 

Nordfront.se

1 KOMMENTTI

  1. On se kumma että noita somaleita riittää joka maahan aiheuttamaan ongelmia..

Comments are closed.